Здравейте колеги, голфа е нов внос, от месец и нещо, нямаше никакви ядове. Сложих аларма при хора от които съм доволен, но вече два пъти ми казва че не разпознава ключа, след няколко опита, отключване заключване си го разпознава.. Но по-големия проблем стана след слагане на нов инжекцион АЕБ с бърза рейка, мощен изпарител и т.н. монтиран в оторизиран сервиз. Колата не е чипосвана. При студен старт не иска да запали 5 минути. Тресе, държи ниски обороти, и загасва. При подаване на газ нищо не се случва първите няколко минути, не се форсира, даже се дави като че ли и изгасва. Прилагам клипове на проблема от сега. Колата вчера нарочно е карана на бензин 2км плюс работа на място и форсиране на бензин. Горивната помпа се чува че работи.
Ако може за някаква насока къде може би е проблема.
Моля не обръщайте внимание на чехлите, щорапите и косматите ми крака - вилна обстановка
Последна промяна от Rat Fink на Вто 16 юли 2019 7:36, променено общо 1 път.
Пробвай да караш един ден на бензин и виж на следващата сутрин какво се случва. Другото което можеш да провериш е дали не дърпа въздух отнякъде (например от о-пръстени на всмукателния колектор или картерната вентилация)
Сега четохме грешките и изкара следното Immo/instrum. 01316 контролно устройство ABS, няма връзка, прекъсва 01176 грешен ключ, прекалено слаб сигнал, прекъсва Възд. възгл. VW5 00532 захранване, прекалено слаб сигнал, прекъсва Convenience system 00912 Ключ повдигане преден ляв прозорец, грешен сигнал, прекъсва 00928 Ключ централно закл. от страна шофьор неприемлив сигнал, грешен сигнал, прекъсва K -CAN 01316 контролно устр. ABS, няма връзка прекъсва Climate control 01274 стъпков двигател коректор на скорост, грешен, прекъсва
По пътя на логиката някои от тези грешки са натрупани преди алармата и газовата, защото централното не заключваше. Климатроника си работи идеално, абс може да е след смяна на тампони по окачване грешката. За другите не знам.
Ключа не бил оригинален и най вероятно нещо не е дообучен или имал пробшем в платката според един човек. Ще трябва да отида явно и на автоключар за това...
Първо отидох за нов ключ - направиха го, обучиха го, уж нямало проблеми със стария работел. От тогава до сега не съм имал проблеми с паленето, като използвам само новия ключ. Карах 5-6 дена само на бензин 100 октана - до морето и обратно. Палеше от раз, върви екстра. След това реших да пробвам пак на газ включих си на газ автоматично да си работи - никакъв проблем на следващата сутрин при загасена на газ. Следващия ден реших да загася на бензин, както правех преди - пак никакъв проблем с паленето на сутринта. Тази сутрин пак стояла два дена загасена на газ - никакъв проблем.
За сега смятам, че проблемът се разреши - дали е от новия ключ, дали е от това че мембраните по газовата са улегнали, дали е от адаптация на компютъра не знам.