Как работи радар-детектор WHISTLER 1733?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
yanis
Автомобил:
Двигател:

Как работи радар-детектор WHISTLER 1733?

Мнениеот yanis » Съб 03 мар 2007 16:38

Привет колеги. Купих си един радар-детектор WHISTLER 1733, но не знам нищо за принципа му на работа, тъй като го взех втора употреба. Когато карам в града от време на време издава някакви звуци и присветват разните му иконки, без да има полицай. Предполагам че засича някакви други честоти, но какви са тези индикации не разбирам. Ще помоля някой, който притежава същия или подобен и има някакво упътване за работата му да го сканира и да ми го изпрати ако има възможност или поне да ми разясните за какво става дума. Благодаря сърдечно предварително!!!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 03 мар 2007 17:00

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 03 мар 2007 17:46

колегата по всички форуми пуснал темата и навсякъде му дали упътването :D какви сме услужливи беее :D :D

yanis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanis » Съб 03 мар 2007 21:04

Благодаря колеги!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 03 мар 2007 21:49

Имах такъв радар-детектор. Нека никой не се обижда, ама е пълен боклук - разкарах го с кеф ! Преди това имах Cobra ESD 7000, но го откраднаха, и взех въпросния Whistler. Първо, не разбирах като пиши за какво е (лошо са организирани светодиодите и надписите) и на всяко писване бях на спирачката. Второ, веднъж ме засякоха полицаи, като първо аз ги видях, и после той писна. Иначе като чувствителност, сработване на лъжливи сигнали е наравно с въпросната Кобра. След като го разкарах, си взех отново Кобра 7000, която сега ползва колега от форума.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 03 мар 2007 22:24

истината при радар детекторите е една, но за съжаление е много скъпа - Valentine One!

При импулсен режим, на какъвто работят почти всички полицай в България, ако си първа кола, с доста над допостимата скорост почти сигурно си изгорял. Ако обаче си след някой друг движещ се с твоята скорост или група от автомобили .. шанса да отчете преди да са те засекли е по-голям. Лошото е, че импулсния режим изпраща сигнал, радар детектора в повечето случай битва веднъж и ако не го чуеш/видиш .. кел файда! Вече, ако радара е оставен да си засича, дистанцията, от там и времето за реакция варира и общо взето и най-кьоравия радар детектор ще те спаси. Иначе за външните "шумове" всички ги улавят и почти всички имат така наречения City режим, но от там пада значително и чувствителността.

Потребителски аватар
zloqq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zloqq » Нед 04 мар 2007 3:11

Sir T написа:истината при радар детекторите е една, но за съжаление е много скъпа - Valentine One!...

Прав си колега - това е радара :dance: Имахме на служебните коли...ама ни ги прибраха...

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 04 мар 2007 8:26

а защо ви ги прибраха? :roll: Нещо да се продават случайно като не ги ползвате?

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Нед 04 мар 2007 12:14

gr_kanev написа: Кобра 7000, която сега ползва колега от форума.

И е доволен :beer

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”