Защо по-малко хора карат Vento ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Giovanni
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо по-малко хора карат Vento ?

Мнениеот Giovanni » Пон 26 фев 2007 20:19

Значи добро Венто си е добър вариант... А що се отнася до гниенето.... на всяка може да се случи....

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Вто 27 фев 2007 10:03

И аз съм се питал защо 3ката е толкова масова а вентото е по малко желано :roll: при полужение че са почти еднакви :)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 27 фев 2007 17:06

Аз лично имам Джета 2....не се хваля но за годините си има само малко гнило на задната дясна вежда.88 г. е и аз лично много съм доволен от нея,перфектен мотор.......е сменяно е по нещо но е било незначително.А в случая не бих си купил Венто,защото съм чувал от много мои познати и непознати че имат слаба предница както и дефект в радиоса на завиване спрямо ляво и дясно...има разминаване в градосите при пален ляв и десен.... .Пак от моя гледна точка интериора не ми харесва....а и е и по-тясна от Джетата....ако си намеря след време някоя чисто нова Джетичка но да е 94 септември,поръчкова ГТИ синхро.. ще си купя една такава. :)Междо другото наскоро гледах една такава в немското мобиле....е не беше ГТИ.....на 34 000 км. за 2000 evro.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 27 фев 2007 17:54

Хора, попрочетете малко статистика за продажбите. Седаните от "Голфовия" клас /не случайно се казва така!/ нямат голямо търсене в Западна Европа - за справка: Пежо 306 седан, Р19 Шамад и Меган седан, Кадет и после - Астра седан и т.н. Новия три-обемен Меган се прави само в Турция, в ограничени количества, предимно за източните пазари. Същото е с новоизлюпената Астра седан /последната/, само че в Полша май се сглобява. За дизайна на турското недоразумение Клио Симбол да не говорим, Поло седан също не е шампион по продажби, но те са 1 клас по-надолу. В сравнение с изброените, продажбите на Джета, Венто и Бора са направо върха на сладоледа - като относителен дял продадени седани от общите продажби. Все пак Голфове са продадени доста повече. Седаните просто са по-малко, пазарувани са, като правило, от по-улегнали, възрастни хора, които по-рядко си сменят колата /в смисъл - още си ги карат/ и при късмет можеш да намериш мн. добре поддържана кола - съответно цените 2-ра употреба са по-високи. Замислете се колко рядко /в сравнение с Голф/ идват тунинговани там Венто. Бора вече е с по-атрактивен дизайн и има повече по-млада клиентела. Относно дизайна - на мен лично почти всички модели VW ми харесват! :)

Леле, трябвало е да запиша журналистика... :oops:

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Вто 27 фев 2007 23:06

язе винаги бех искал венто такова джета де съшнос
и като се качих кога да купвам и се отчаях ТЕСНО МИ

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Нед 04 мар 2007 14:44

izzo написа:язе винаги бех искал венто такова джета де съшнос
и като се качих кога да купвам и се отчаях ТЕСНО МИ

Мене и у пасато ми е тесно :084:

По темата бих казъл, че наистина има нещо такова. Тия вентота и джети не са ли седанските варианти на братята си хотбаджци голф 2 и 3 ? В смисъл, че по нищо друго не се различават от еквивалента си, освен багажното отделение и задницата.

Starsky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Starsky » Нед 04 мар 2007 14:52

L&R написа:Виж в Америка са големци в един форум обясняваха, ама това голф е Jetta хечбек ве не знаете ли :lol:

Точно така, а Vento е просто едно от другите имена на Jetta. :lol:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 04 мар 2007 15:05

Голф II III IV в седан версия = Джета, Венто, Бора, а сега на Голф V пак има варинт Джета! Значи може би ги редуват! Но това че не ги карат много не е причина за притеснение - всеки си избира кола според нуждите си!

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Нед 04 мар 2007 22:29

Starsky написа:
L&R написа:Виж в Америка са големци в един форум обясняваха, ама това голф е Jetta хечбек ве не знаете ли :lol:

Jetta- та е американският модел!
Bora- та --> европейският! :idea:

Потребителски аватар
stevensgr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevensgr » Пон 16 апр 2007 22:51

FELIPE написа:Защо малко хора в България карат Вентота...ами защото все още германците си ги тачат...и действително повечето Венто тук са на края на жизнения си цикъл(има и гнили, главно от Австрия-не купувайте кола от там) поради простия факт ,че германеца(австриец,италианец и т.н.) го кара до последно и тогава го разкарва...никой не продава читаво Венто току-така(същото се отнася и за Бора).
П.П.Ама и сектанско мнение :lol: .

Виж сега пич,който си купувва Бора по-добре да си купи БМВ-те частите са на еднакжа цена,но да казваш че няма читави Вентота няма да стане.Моето е 93-а но откакто сам го взел от братска Германия за една година не сам сменил нищо по моя ГНИЛАК.За парвоначалната смяна на косумативи не говоря.Така че за жена и кола трябва касмет!!!

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 16 апр 2007 23:01

по малко се кара Венто ,защото са произведени по малко броя сравнение с Голф!!!!простичко е за обяснение!!Е ,има го и момента с избора на седан,хечбек или комби!!но са си по малко на брой.... :D :) :lol:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пон 16 апр 2007 23:04

Nadya_ написа:
Starsky написа:

Jetta- та е американският модел!
Bora- та --> европейският! :idea:

При американците просто са си Jetta 1,2,3.. а тука в Европа им измислят имена за всеки модел

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 16 апр 2007 23:12

luboveliki написа:по малко се кара Венто ,защото са произведени по малко броя сравнение с Голф!!!!простичко е за обяснение!!Е ,има го и момента с избора на седан,хечбек или комби!!но са си по малко на брой.... :D :) :lol:

Да де ама са се пройзвели по-малко венто щото по-малко хора са предпочели да си го купят като ново.Ето и сега защо повече хора предпочитат хечбек-а:по-малко тегло с последващо повече вървеж за по-малко разход,лесно паркиране,по-малко кола за поддръжка,малко по-евтина цена като ново и не на последно място по-спорта и младежка визия.Освен всичко друго първо се прави хечбек-а и седана е своеобразен компромис/говоря принципно щото при ФВ това нещо не е силно изразено/-крещящ пример е РеноКлио седан :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”