VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
С толкова стар кабел, доста неща не могат да се правят по новите коли.
- marin.marinov7
- Автомобил:
- Двигател:
Как мога да проверя дали веригата на Passat CC 2011 е за смяна. Четох из нета за кодове 90-94, 208, 209 но нещо не ми излизат точно същите данни. 92, 208 и 209 примерно ми ги дава празни. Останалите: 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CDGA
имам кабел 19.6 и програмата 19.6.1,някой знае ли Login Code или Security Access за Engine Modul-01 за адаптация на ел.магнитния съединител и регулиращата клапа за турбо/супер-чарджър J808.
Питам понеже имам проблем с колата.С мощността в ниски обороти.
или някой който има по-богата или отключена версия на програмата да я закачим.
Двигател 1.4 tsi CDGA Passat b7
благодаря
Питам понеже имам проблем с колата.С мощността в ниски обороти.
или някой който има по-богата или отключена версия на програмата да я закачим.
Двигател 1.4 tsi CDGA Passat b7
благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, имам проблем https://imgur.com/1p7Y15Z Колата е сеат кордоба 1999 1.4 MPI. Исках да вляза в Cent. Elect и да отключа някой функции на колата. От какво може да ми показва тази грешка. Показва я същата и в други менюта като искам да вляза. За Engine и живи данни нямам ядове, там си влиза без проблем. Кабела не е оригинале, купих го от ОЛХ и ползвам кракната програма. Не мога да разбера дали компятъра на колата няма тези менюта или всичко е от кабела.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Дай Автоматично сканиране и виж кои контролери ще ти прочете.
Възможно е и да си задал твърде висок баудрейд и да не може да чете толкова бързо кабела
Възможно е и да си задал твърде висок баудрейд и да не може да чете толкова бързо кабела
-
- Автомобил:
- Двигател:
А възможно ли е самият компютър на колата да няма това меню. Защото ми казаха че било много възможно да нямало такива функции. Дадох му автоматично сканиране и ми намери само airbag и imobilaizer. Тези два модула само.
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Да, възможно е и да няма такива контролери в твоя автомобил.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Пробвай да влезеш на 46-ти канал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
nikolay_ss написа:Пробвай да влезеш на 46-ти канал.
Пробвах колега всичките, само Engine, AirBag, Imobilaiser стават нищо друго. Не познавам никой във Варна с оригинален кабел и програма да ми я закачи поне да разбера дали ги има тези контроли. Ползвам съвсем обикновен OBD II 409,1(за 30 лева от олх) с VCDS 1,0 кракната.
Здравейте, двигателят е 3.0tdi на Туарег. VCDS не вижда правилно температурата на изгорелите газове, а винаги показва 551гр. Смених датчика с нов и пак същото... Някой знае ли нещо по въпроса? 
Последният ред на снимката по долу.

Последният ред на снимката по долу.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Жицата между пиновете на компютъра и буксата на сензора.
Ако компът чете сензора, би трябвало да напише грешка при нереални данни ( късо или прекъсване), а няма никакви грешки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мери се съпротивлението на буксата на сензора, включва се сензора и се мери на пиновете на контролера. Сравняват се двата резултата и се правят заключения. При отсъединени букси се мерят жиците към ''маса" и една с друга. Може някога някой да е монтирал неподходящ сензор, добре е да се провери в сервизна програма номера на сензора.
Тръгнах да търся на кой канал точно излиза тази температура и я намерих на 102-ри
И сега - под клетката със стойността 551гр. пише "temperature prior precatalytic converter" което аз разбирам като "преди катализатора", а отгоре на клетката пише "DPF"
, демек това трябва да е от датчика преди ДПФ-а. Излиза, че май съм набедил и сменил не който трябва?
И сега - под клетката със стойността 551гр. пише "temperature prior precatalytic converter" което аз разбирам като "преди катализатора", а отгоре на клетката пише "DPF"

И другия датчик смених и промяна няма. Мерих съпротивления в двете посоки, всичко е еднакво. Явно VCDS -a не чете правилно канала. Защото ако имаше проблем с датчика нямаше да се регенерира правилно ДПФ-а и щеше да се задръсти, а няма такива признаци. Тези клонинги изглежда си имат бъгове, но то и какво друго да се очаква.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”