Дачия Дъстър,предимства и недостатъци

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Дачия Дъстър,предимства и недостатъци

Мнениеот Spas » Пон 25 ное 2019 12:32

инжектопляктор написа:
Spas написа:Вътре не е много шумно? Моля, организирай се и иди на УНГ специалист. Или погледай тестове с измервания на децибели.

Всичко, което си казал е вярно, но с условието че говорим за най-евтините им баничарки по 18 хиляди лева. Логан мсв е нестабилен при висока скорост и шумен. По-скъпите модификации нямат чак такива недостатъци. 20 годишните ти коли пък едва ли са по-безопасни. Освен това съм карал 4 години 30 годишен пасат. Ако нямаш глава, а се уповаваш само на системи за безопасност рано или късно ще те застигне злочеста участ.

Аз, за да не съм голословен, проверих, дачия имат един модел с 4 звезди и останалите са с по 3 и с по 2 звезди. Ауди А6 2003-та година има по-добри показатели от Дъстър 2019та година. Голф 1997ма година има по-добри показатели от 2019-та година на всички дачии. Не знам как да си го обясня, Системата за блутут в дачиите е неизползваема след 80км/ч, защото вътре нищо не се чува. А ти продължавай да ги хвалиш :th_up

п.п. До ел.техника, автора на темата, човече, ако е за млад шофьор тази кола, купи му нещо малко по-сигурно и стабилно на пътя. :th_up

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 25 ное 2019 19:30

Spas написа:Голф 1997ма година има по-добри показатели от 2019-та година на всички дачии.
То все бива фенщина, ама чак толкова....
1. Много трудно е да се направи едно такова сравнение (почти невъзможно) - различен начин на тестване.
2. Дори да се направи някакво сравнение, то:
- Pedestrian Impact Protection за Дъстъра е 56% (отговаря на три звезди), срещу две звезди на VW Golf 1.4 1998
- Safety Assist: 37% за Дъстъра (отговаря на три звезди), срещу нула (макс. една, за напомняне за несложен колан на предните седалки) за VW Golf 1.4 1998.
- Adult Occupant: 71% за Дъстъра с три теста, които не са били правени през 1998 и 25т. (четири звезди, като те са били давани за интервала 25-32, т.е. на долната граница) за VW Golf 1.4 1998.
Та според мен Голф 1998 няма по-добри показатели от Dacia Duster 2017.

Нека поне да пробваме да бъдем обективни...

П.П.: Не съм привърженик на Дачия, сигурно не бих си купил автомобил от тази марка, но пък се харесва на пазара - https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... r-v-evropa

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 25 ное 2019 20:05

Всеки си има муха в главата. Собственик на не малка плевенска фирма, каращ премиум SUV, по работа из страната ходи със служебния Логан. Човекът със сигурност финансово е по-як от повечето пишещи тук.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 25 ное 2019 20:18

muns61 написа:Всеки си има муха в главата. Собственик на не малка плевенска фирма, каращ премиум SUV, по работа из страната ходи със служебния Логан. Човекът със сигурност финансово е по-як от повечето пишещи тук.

Ако почне да ходи по работа из страната с Дъстър 4Х4 2011-12 /какъв се коментира тук/ тогава ще го призная че има мухи /и то конски/ в главата. Предполагам Логана е фаза 2 който е мнооого по-добър за дълъг път /особено ако е MCV-демек комби/ от гореспоменатия Дъстър, и с 1,5 dCi с 90кс гори максимум на половина на СУВ-а на шефа,изглежда човека е пестелив и си пази джипката за семейни пътувания icon_idea

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 25 ное 2019 20:24

Или просто не иска клиентите му да го виждат да слиза от кола за 200 бона.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 25 ное 2019 20:26

Е то това не мисля, че е кой знае какъв критерий. Моя бивш началник ходеше до София с една Вектра, толкова изгнила, че амортисьора й се показа през бомбето отзад. Никой не е умрЕл, като е ползвал Дачия, но не е в това въпросът. Един го кефи да парадира с яка кола, друг пък му е кеф да се прави на беден и така :mhihi
Освен това, на служебната кола горивото й минава като разход за фирмата, а на личния СУВ... едва ли. Пестеливи хора, пресметливи по-скоро. Те затова имат.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 25 ное 2019 20:29

Spas написа:...Системата за блутут в дачиите е неизползваема след 80км/ч, защото вътре нищо не се чува. А ти продължавай да ги хвалиш :th_up

п.п. До ел.техника, автора на темата, човече, ако е за млад шофьор тази кола, купи му нещо малко по-сигурно и стабилно на пътя. :th_up

Не пресолвайте манджата все пак :smile В служебното Лоджи всичко си се чува. БТВ за година и половина сме му врътнали 80 хиляди километра и е за смяна на ангренаж, без НИКАКВИ други дефекти или ремонти освен смяна на масло и накладки. Верно, че е устойчива като платноходка в ураган, аз съм дрът човек и карам внимателно ама колегата редовно шпори със 150- 60, при нанадолнище и попътен вятър може и повече :mhihi
Дъстъра е добър избор за млад шофьор, в Тиган или Пасат шансът да направи глупост от излишно самочувствие е безкрайно по-голям.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 25 ное 2019 20:33

До скоро бях умерен песимист за културата на движение. От известно време, четейки и тази тема, ставам краен песимист. Ускорение, скорост...

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Вто 26 ное 2019 10:05

icoico написа:
Spas написа:...Системата за блутут в дачиите е неизползваема след 80км/ч, защото вътре нищо не се чува. А ти продължавай да ги хвалиш :th_up

Не пресолвайте манджата все пак :smile В служебното Лоджи всичко си се чува.

Лоджи не съм карал, но на служебния паркинг има Логан, Сандеро, Дъстър 2 и още някаква баничарка, добре си дошъл да демонстрирам нагледно :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 26 ное 2019 10:33

Spas написа:
icoico написа:

Не пресолвайте манджата все пак :smile В служебното Лоджи всичко си се чува.

Лоджи не съм карал, но на служебния паркинг има Логан, Сандеро, Дъстър 2 и още някаква баничарка, добре си дошъл да демонстрирам нагледно :mhihi :mhihi :mhihi

Става, тъкмо си оставих одеве крайцера на Андрей да монтира газовата уредба :mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 26 ное 2019 10:33

На моето Лоджи само веднъж съм пробвал разговор по вграденото Handsfree колкото да видя дали работи,ако искаш да те чуват отсреща вдигаш глава към микрофона който се пада на около 80см от устата ти горе до централния плафон и викаш силно,при скорост над 100 км/ч голямо викане ще трябва да пада,но пък други каращи Дачия споделят че нямат проблем да говорят през него /въпрос на харесване/ . Баджанака обаче кара BMW 530 2012 г. и като ми се е обаждал от системата в колата винаги му казвам да ми звънне когато може от телефона,че половината думи не ги чувам,така че не е само до марката icon_idea

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 29 ное 2019 21:14

ел.техника написа:Ох,изморихте ме малко.Изчетох всичко,без някои злъчни препирни.Само да вметна,че за някакъв датчик по двигателя на Тигуана на мой близък,дизелов,плати 500лв.След туй му наби стружки от помпата в дюзите .В сервиз на фв му взеха за рециклирани помпа и дюзи 5000лв.като му взеха и приспаднаха неговите.Имам голф4 тди и знам какво е подръжка на фв.и какви му са проблемите с електрониката.Сигурно ще има още коментари.Благодаря.

Ще се намеся малко извън темата. Преди месец точно сменявах заради стружки комън рейл помпа Бош и 4 дюзи на ауди А4 2007 г 2.0 дизел. Цената за чисто нови помпа и 4 дюзи беше от порядъка на 3500 лв. Той си ги е купил, от нас смяната.
Иначе мога да изкажа мнение само и единствено за 1.5 дци. Това съм го казвал доста пъти тук във форума. Французите не могат да правят двигатели, особено дизелови. Мнението е лично, но до сега единствения не течащ като лейка френски дизелов двигател който съм видял за 3 години беше един дву литров ХДИ на на форд куга на под 100 хил километра.
Последното 1.5 дци дето му сменявах ангренажа, като са му сменявали гарнитурата на главата, не е са я центрирали правилно, защото няма водачи и колелото на разпределителния вал избутва ремъка навън.
Та те така те

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Съб 30 ное 2019 0:10

инжектопляктор написа:Със сигурност е по-добър от 20-25 годишна кола, на която течовете не спират.
Аудито което в момента е на профила ми ми я изяло главата. И имай предвид, че частите са много по-евтини.
А според други класации, доста добре се представя.

Аудито ти е изяло главата, защото си купил 25 годишно Ауди за 1000 лв. И цепиш стотинката на 2, за да ти стъпи най-много на 1500 лв. И да има балък, на който да го препродадеш. Това за 1500 лв да ти го копна ли от Ауди форума?

Аз също карам 25 годишно Ауди. И една друга Дачия. Ама той Дъстъра е едно към едно с моята отвътре. Дачия за личен автомобил я боготворят само хора, които си мислят, че е готина, защото е нова. Я покарайте 4 години това недоразумение и пак приказвайте. Само окачването и е ок. Само мен ли ме дразни слабото парно, слабия климатик. Само аз ли намирам ел-стъклата за супер кекави в сравнение с онова 25 годишно Ауди? Само мен ли ме дразни да ми скърца Дачията като натисна спирачка. Или, че трябва да и вкарвам първа скорост на 90 градусов завой. :Mr Green Fun

Дъстър 4х4...Като знам Logan-ите как нямат бутон за изключване на оная малоумна система с колелата. Като знам как 40 минути подлагах съчки, за да издрапам от пред блока една зима. Като знам как половин час се мъчих в един наклон в село Бистрица, а оня с Октавията зад мен се измъкна за 2 минути. А да казвам ли колко време въртях гуми в село Лозен на един пресен сняг. :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 30 ное 2019 11:45

Напоследък не отстъпваме на ...един друг форум, за френетични последователи на немски коли.
Нащто най-убаво, другото- бегай оттука !
Не виждам проблем за желанието на човек да си купи Дъстър примерно. Всяка марка и/или модел автомобили, си имат някави трески за дялане , къде малко, къде повече . Щом може да се преглътнат някои неща , да се вземат в предвид други - нека си я вземе.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 30 ное 2019 11:50

Тук въпросът е нужно ли е да се преглъщат, ако евентуално за сходна цена може да се намери нещо по-добро. Иначе си прав - всеки модел си има трески за дялане - също като хората. До къде и на каква цена е нужно да се търпи - там е въпросът. :c020

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”