Кората не, но кабелният сноп да, трябва да се сваля тапицерията на тавана.
Маркучът и кабелите са на едно.
По-добре не ползвай пръскалката докато не го установиш къде е, защото започва да пълни всичко с вода. много вода.
Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Дайба, пръскаха ми тавана едни хубавци и трябваше да свалят целия таван/тапицерия, за да махнат гредите от горе... Явно те са направили нещо, щото си работеше преди нялкоко месеца...
VWGT написа:Кората не, но кабелният сноп да, трябва да се сваля тапицерията на тавана.
Маркучът и кабелите са на едно.
По-добре не ползвай пръскалката докато не го установиш къде е, защото започва да пълни всичко с вода. много вода.
Тези дни, ще споделя и моят проблем от какво ще да е... Не спомена цена за този сноп от Порше?

Моят е сменян веднъж в немско, мога да видя фактурата :)
Като взех колата третият стоп мъждеше, свалих кората маркуча беше сцепен по дължина. Направих бандаж и си го отремонтирах сам без да свалям тавана. Обаче видях също че е кофти смачкан на пантата (маншона) и е въпрос на време да замине и там, което вече ще наложи цялостна смяна. По спомен кабелажа беше нещо около 100+ лева, работата не знам. Но е доста масов проблем, маркучът е пластмаса, не знам защо така са го направили.
Като взех колата третият стоп мъждеше, свалих кората маркуча беше сцепен по дължина. Направих бандаж и си го отремонтирах сам без да свалям тавана. Обаче видях също че е кофти смачкан на пантата (маншона) и е въпрос на време да замине и там, което вече ще наложи цялостна смяна. По спомен кабелажа беше нещо около 100+ лева, работата не знам. Но е доста масов проблем, маркучът е пластмаса, не знам защо така са го направили.
DoH_KuXoT написа:защо си махал гредите ?
Ами за да боядисат тавана казаха, че е най - добре да се свалят гредите, антената и стъкления покрив...
- krasimir.rilski
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFGB
svenn1 написа:DoH_KuXoT написа:защо си махал гредите ?
Ами за да боядисат тавана казаха, че е най - добре да се свалят гредите, антената и стъкления покрив...
Радвай се че с панорамния покрив няма проблем като при мен след боядисването на тавана. Тогава филма е голям
svenn1 написа:DoH_KuXoT написа:защо си махал гредите ?
Абсолютно вярно. Питам понеже реших, че си сменял гредите, че аз си харесах от В6 .
krasimir.rilski написа:svenn1 написа:DoH_KuXoT написа:защо си махал гредите ?
Радвай се че с панорамния покрив няма проблем като при мен след боядисването на тавана. Тогава филма е голям
За това ме беше най - страх и доста ме уверяваха, че били правили стотици тавани и засега нямам течове... Вече няколко месеца...

Явно са прецакали обаче този маркуч... Както и да е, ще се прави при следващото влизане в сервиз
Според мен му е дошло времето. Маркуча няма общо с тапицерията на тавана.
Маркуча се продава като резервна част между другото, 10метра е около 60лв и е направен така, че може пре определено разстояние да се реже и наставя със специални съединения.
Той и без това е на 100 парчета наставян на всевъзможни места. На схемата се виздат и присъединителните връзки. Иначе целия ел.сноп е към 200лв и си е индивидуален за всяка рама според екстрите на автомбила.
Той и без това е на 100 парчета наставян на всевъзможни места. На схемата се виздат и присъединителните връзки. Иначе целия ел.сноп е към 200лв и си е индивидуален за всяка рама според екстрите на автомбила.
- Прикачени файлове
-
- Opera Snapshot_2019-12-10_150315_www.partslink24.com.png (73.14 KиБ) Видяна 1194 пъти
Ако някой иска може да го вземем на партия. Аз бих си сменил наставяната част, но ми трябва малко ... 10 метра няма какво да го правя. Както и няколко прехода.
-
- Двигател: CFFB
Има ли някой,който да е работил с Vag Can Pro и да му разбира ,че така стабилно си омазах с Вагкома модул 09.Cent.electr. и четох ,че с Vag can pro може уж да се оправят нещата.Проблемът е следния:гледах едно клипче,че може да се изключи проверката за изгорели крушки и реших да пробвам,но на клипа колата беше Голф и се пипа в 09.Cent.electric byt 18 (при мен беше 00),та промених го и съответно така са омаза всичко,че сега въпреки,че го върнах на 00 нямам дневни светлини и когато работят фаровете дори и само на габарити ми свети отзад фара за мъгла.Като това е най-оптималният вариант, защото и до тук стигнах доста трудно :) В началото вместо дневни светваше лявата крушка за задна светлина,после бяха задните габарити,после предните габарити,но по силно от нормално :) В краен случай май ще трябва да отида в представителството да ги видя какво ще кажат,но там е последният ми вариант.
Иначе,взех и аз от тези лед крушки за дългите,които колегата Радо беше показал,наистина влизат без проблем.На късите съм с 5000К,а тези са само във вариант 6500К и повече синеят,но мисля,че добре светят,като ги пробвам на извънградско вече ще мога да кажа дали са по-добре от халогенната крушка преди това.
Иначе,взех и аз от тези лед крушки за дългите,които колегата Радо беше показал,наистина влизат без проблем.На късите съм с 5000К,а тези са само във вариант 6500К и повече синеят,но мисля,че добре светят,като ги пробвам на извънградско вече ще мога да кажа дали са по-добре от халогенната крушка преди това.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
оправя се бързо с VCDS , стига човек да знае какво прави.
-
- Двигател: CFFB
Кажи как,имам VCDS 12.12 .Ти преди идваше към Бургас,все още идваш ли?Ако можеш да се пробваш ти,ще си платя каквото трябва,пък и може да помислим да я засилим малко ако още се занимаваш с такива неща :)