Пасат Б5 AFN теч на нафта от ГНП

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч на нафта от ГНП Пасат Б5 AFN

Мнениеот gancho » Сря 07 сеп 2016 16:41

Да повдигна темата!
Актуална информация за смяна на уплътнения- къде ще препоръчате да отида?
От София съм, но може и в друг град да отида.
И каква цена да очаквам?

AFN, на Пассат. ГНП-то тече , но колата си пали добре. Но няма да се оправи сама.... :mhihi

:love.vwclub

Потребителски аватар
jivko_ov
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 AHU теч на нафта от ГНП

Мнениеот jivko_ov » Пон 06 яну 2020 20:14

Здравейте,да се вмъкна и аз в темата. Та пасата ми е б5 90кс аху и прокапа и моята гнп. При обстоен оглед от мен установих,че капе от голямата тапа(незнам какво е),която е между тръбите. Притеснявам се,че може би капката се усилва,имайки предвид голямото умокряне и незнам дали ще изкара зимата. Според вас дали може да се подмени уплътнението на въпросното място. Засега двигателят си работи нормално,пали от раз. От Казанлък съм,питах на доста места,но само отрицателни отговори. Някакви идеи за справяне с проблема? Знам,че ремонт на гнп е солидна инвестиция,но все пак...

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: Пасат Б5 AFN теч на нафта от ГНП

Мнениеот Водния дух1 » Пон 06 яну 2020 20:46

Моят съвет е някой да те насочи към свестен майстор в твоя район и да ти отвори помпата и да смени всички уплътнения. Иначе сега оправя това,след два мес.почва и от главата и така. На мен ми я отвори един човек от форума( няма да му казвам името без негово разрешение) ,смени всички уплътнения,после центровка,регулировка и само газ.

Потребителски аватар
jivko_ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivko_ov » Пон 06 яну 2020 21:26

Водния дух1 написа:Моят съвет е някой да те насочи към свестен майстор в твоя район и да ти отвори помпата и да смени всички уплътнения. Иначе сега оправя това,след два мес.почва и от главата и така. На мен ми я отвори един човек от форума( няма да му казвам името без негово разрешение) ,смени всички уплътнения,после центровка,регулировка и само газ.

Здравей колега,много се радвам за съвета и за това,че искаш да помогнеш! Ако въпросният майстор е по-наблизо може и да се възползвам! При нас всеки иска да сваля и да праща някъде из България за ремонт. Между другото и аз мога да я изпратя,но не в това е въпроса. Благодаря :beer

Последна промяна от IvanMan на Пон 06 яну 2020 21:35, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 06 яну 2020 21:42

Напиши в търсачката-теч от ГНП -и чети,чети .

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 06 яну 2020 23:36

Тапата дето има едно малко болче за слагането на инд.часовник ? Тя се развива без драми, нищо страшно няма. Малко особен е камъка , има го да се продава ( мисля към 25 лв е само камъка или комплект с още две или три камъчета, пак по-шантави за 40-45 лв ) или ще направиш като мен , евтин камък шестостен 24 ( ако не се бъркам, че беше много отдавна ) и с един дремел му изглаждаш трите срещуположни страни отвътре , да останат другите три небутвани.
Но за размера на камъка трябва да провериш, в момента не мога ти кажа със 100% точност, щото не съм до него, а тунинговането му съм го правил правил преди 20 години..
Купи си качествен пръстен за тапата.
Малко зор е после обезвъздушаването , като сложиш тръбичките , не стягай горните гайки на дюзите докрай , да обезвъздуши максимално системата и след това ги притягаш . Стягането да е умерено преценено с хубав инструмент! Огледай внимателно за течове, умий мотора хубаво с обезмаслител на Меглио и пак гледай. Ако трябва развиваш и пак завиваш гайка/тръбичка , докато спре капане от там . Успех.
п.п. порових да видя в нета дали има някакво видео за твое улеснение https://www.youtube.com/watch?v=DqG1c9xRtCg
п.п. 2 и вложки https://www.google.com/search?q=%D0%B2% ... aCcjblCdXM:

Потребителски аватар
jivko_ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivko_ov » Вто 07 яну 2020 7:23

Благодаря на samo_pechka за нагледния отговор,който ще ми е от голяма полза. Ще споделя след като се справя с проблема.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Вто 07 яну 2020 7:32

камъкът е 24мм. Моя го направих така
P_20190314_175959.jpg
P_20190314_180414.jpg
P_20190314_180543.jpg

Смяната на прустена на място ще закърпи положението за сега. Но щом тази гумичка е протекла очаквай и останалите да тръгнат скоро. Добре е да направиш пълно обслужване на помпата.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 07 яну 2020 9:55

Този вариант дори е по-бърз и лесен за направа. И трябва се направи така, особено при по-тънкостенни камъни.

Потребителски аватар
jivko_ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivko_ov » Вто 07 яну 2020 12:20

А уплътнението "о" пръстен ли е и какъв размер?

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Вто 07 яну 2020 12:34

О-пръстен е. Размер не знам. И едвали ще го намериш. Вземи си целият комплект уплътнения! Нимеръм им по Бош е 2467010003.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Вто 07 яну 2020 14:49

Течът така или иначе ще бъде отстранен но след това има една задължителна процедура, конкретно за Пасат 5 с AFN. Прокапвайки нафтата се стича върху една гумена връзка от охладителната система, разяждайки я. Тази връзка трябва да се подмени с нова. Горещо не препоръчвам да се ползва автомобила с протекла помпа да не влизам в подробности какъв съм го ял на 300км от Пловдив в нищото когато ми изтече антифриза точно по тази причина.

Върни се в “Дизелови агрегати”