Здравей те колеги проблема е следния мисля че се появи след като я обслужих колата има сила на първа и втора и после никаква я няма може ли да е от центровката на ГНП-то до 2500об се набира добре после само бучи и набира бавно.
Благодаря на отзовалите се между другото съм от Плевен ако знаете някой да ме насочете
Golf 4 1.9 TDI AHF няма мощност
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Golf 4 1.9 TDI AHF няма мощност
Виж дебитомера дали му е сложена буксата.А относно центровката,трябва да я видиш с VCDS,без диагностика ще трудно да го хванеш,защото има много варианти
Сложена е както трябва но на дебитомера има 5 пина а на буксата 4 единия сякаш е махнат дали може да е от него
- vlado_tonev
- Контакти:
В какво точно се състоеше обслужването?И преди това,вървеше ли си колата?За буксата не съм се заглеждал,но утре ще видя при мен как е
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да не са ти сменили дебитомера при обслужването?
и да са ми сложи ли някъв прецакан не мисля тя нямаше изобщо да върви и щеше да пуши а не пуши и грам
-
- Автомобил: Голф 4 тди
- Двигател: AHF
Здравейте колеги. Имам подобен проблем, двигателя е същия като на колегата AHF 110кс. Като взех колата преди няколко месеца, беше самолет. Но постепенно мощността падна, веднъж влезе в авариен режим. От тогава раздвижих геометрията и актуатора с ключе и не е забивала, карам я и по сериозно.
Но пак няма тази сила която имаше(да не би да съм му свикнал на вървежа) На диагностика нищо не показва, смених въздушен филтър, чистих дебитомер той се виждаше, че е чист, но да пробвам, прегледах вакууми, турбо пътища всичко ми се вижда наред. Забравих да допълня, че като спря да върви, спря и да изпушва черен дим при яко натискане и сякаш ми стана по шумен мотора.
Но пак няма тази сила която имаше(да не би да съм му свикнал на вървежа) На диагностика нищо не показва, смених въздушен филтър, чистих дебитомер той се виждаше, че е чист, но да пробвам, прегледах вакууми, турбо пътища всичко ми се вижда наред. Забравих да допълня, че като спря да върви, спря и да изпушва черен дим при яко натискане и сякаш ми стана по шумен мотора.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
-
Колега как да го проверя или да търся друг за проба. Егр също гледах и той е чист.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Ако можеш вземи някой работещ клапан(от приятел,колега). Смени вакуумните маркучи-нищо ,че изглеждат здрави.При мен липсваща скоба на такова маркуче ми направи чалъм. ( макар,при мен турбото се управлява чрез налягане).EGR-погледни и него . Да не остава в полуотворено положение.
-
Благодаря колега, ще пиша след резултати.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Направи логове в движение на 3ти, 4ти, и 11ти канал! Само така ще разбереш от какво е без да сменяш части на сляпо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
OSKUR написа:спря и да изпушва черен дим при яко натискане и сякаш ми стана по шумен мотора.
Доста често, от лоша нафта или ако прекара вода се получава така. Обикновено се влошава и студения старт.
-
Колега първо това направих, светна резервата и смених дилъра. Взех горивен филтър и колата полудя от страх, преди да го сменя. Започна да ми се връща усмивката и заби на 3,5к. вместо както преди на 3к. Отново раздвижих турбина с ключ 14, смених вакууми, смених филтъра и спря да забива, но предишния вървеж и кашлянето(изпушването го няма) Никакво забиване след тези манипулации. Появи ми се мехурче с въздух в прозрачния маркуч, ще изчезне ли?
- vlado_tonev
- Контакти:
Колега,не я "раздвижвай" тая турбина,а изчизти геометрията и виж актуатора дали не е загинал.... 

Върни се в “Дизелови агрегати”