Пасат б5 1.9 110кс трепери на ниски обороти
-
- Автомобил: Passat b5 1999
- Двигател: TDI 19 110
Re: Пасат б5 1.9 110кс трепери на ниски обороти
Както и да е,няма значение.Темата може да се маха.На шофьорски курс съм бил преди повече от 10 години,явно не съм се научил да карам.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Проблема е в колата. Сега започнахте да учите човека ,кога да сменя предавките. При мен,що не трпери двг като го карам на висока предавка с 1000 оборота? На диагностика води ли я ?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Иван Златев написа:Както и да е,няма значение.Темата може да се маха.На шофьорски курс съм бил преди повече от 10 години,явно не съм се научил да карам.
Не съм имал за цел да подценявам нещо или някого . За това кой кога бил на курс... някак си не пасва към темата, аз какво да кажа като съм бил преди повече от три пъти на твоите....
Щом казваш има проблем-ок.
Почни отнякъде , или намери някой наясно с проблеми по ДВГ на ФВ и ще си решиш дилемата.
П.п. Пропуснал съм този пост
Иван Златев написа:Проблема да е в тампоните ли? Аз се притеснявах че е нещо по горивната система.но има логика защо и на задна ми тресе трябва да припомпвам газта.
Това как се случва ? На скорост или на полусъединител?
-
На скорост се проявява проблема.Същото треперене(тресене) се получава и на задна скорост,като е на задна и отпускам съединителя без газ започва да тресе яко и съм принуден да помпа газта.На колата не е правена диагностика.Скоростната кутия е сменяна преди една година,старата разби лагери на полуоските,но не вярвам проблема да е в нея защото го правеше и със старата кутия.
Колега ,според мен проблема е в ГНП .Ел. блока трябва да се свали и изчисти. 99 % съм сигурен че е това.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Иван Златев написа:Не я карам на такива обороти,просто има ситуации в които стигам до тези обороти преди да сваля предавка или да изключа от скорост.Проблем с ГНП може ли да се хване с диагностика.
Може да се хване С лог движение.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Иван Златев написа:На скорост се проявява проблема.Същото треперене(тресене) се получава и на задна скорост,като е на задна и отпускам съединителя без газ започва да тресе яко и съм принуден да помпа газта.На колата не е правена диагностика.Скоростната кутия е сменяна преди една година,старата разби лагери на полуоските,но не вярвам проблема да е в нея защото го правеше и със старата кутия.
Това помпане с газта странна работа. Не си близо до мен, щяхме да разкрием мистерията . Според симптомите и последният ти пост си мисля за нещо , но трябва да провериш поне за грешки, конкретно ме интересува една грешка. Но нека видим първо дали въобще ще изплюе компа нещо .
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Някъде много назад в темите бях чел нещо свързано с темпомата (ако има) .
-
Колата има темпомат,слаган от мен допълнително.Но проблема си го има и преди това.Темпомата си работи коректно.Моя познат със диагностиката не е в града в момента,може би към края на седмицата или почивните дни ще може да се направи диагностика.
Върни се в “Дизелови агрегати”