Колебая се между застрахователните компании (К+ГО) - Пловдив

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Колебая се между застрахователните компании (К+ГО) - Пловдив

Мнениеот andro_ » Вто 06 мар 2007 12:03

Ще започна от това,че след двайсетина дни ми изтичат "Каско"-то и ГО,които са ми в ДЗИ и желая да ги подновя...Къде ми е проблемът?
Върнах се във фирмата,която ми направи застраховките миналата година,за да ги попитам колко ще ми струва да ми се направи каско+ГО,като си плащам на един път.Оцениха Голфето на 6500 и ми дадоха цена за Каското,заедно с някоя друга отстъпка на 525 лв.Миналата година,когато беше оценено на 7500 лв Каското ми беше 485лв,а причината за повишението е,че от тази година Голфето е вече на 10 годинки и премията при ДЗИ се покачва от 6,5,% на 9.5% :shock .Но,въпреки повишението ми дават оферта за пълно каско+безплатна ГО,т.е. двете застраховки за 525 лв.
Аз като "тарикат" отидох да попитам и при други компании.Към Булстрад ми предложиха двете неща заедно на 535 лв,като Каското и ГО се заплащат отделно,т.е. няма безплатна ГО,а си я плащам.Премията на Булстрад си остава 6,5% за коли над 10 г.В Булстрад оценяват колата на 6200 за обезщетения при пожар и т.н. и за над 9000 лв при нужда от ремонт при катастрофа (поне така ми разясни една служителка,която доста трудно ми оцени колата).
Попитах и за Дженерали,обаче ми казаха,че имат по-специфични условия и тяхното Каско не покрива щетите в размери,които биха били по-добри при всички останали компании :D .Иначе Каско към Дженерали би ми струвало 250 лв.
Та искам да попитам като цяло всички какво биха ми препоръчали - да сменя ли компанията (ДЗИ) или да си кихна 525 лв за двете застраховки? Ако има някой застраховател от Пловдив да ми направи оферта за пълно каско+ГО,пък аз ще си помисля.
Благодаря ви много предварително.
Ако темата не е за раздела (чудех се дали да не я пусна в Общия) да се премести.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 06 мар 2007 13:09

Това за Дженерали кой ти го разясни ? Аз съм при тях откак правя застраховки на колата си, и съм доволен. Обърни се към santo_trafficantе за повече информация (въпреки че той е в София, но все ще те насочи). Дори мисля че вече беше правил това за твой съгражданин (ако не ме лъже паметта).
Успех !

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 06 мар 2007 13:19

С две ръце за дженерали гласувам и аз!!!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 06 мар 2007 13:21

Всички питат колко ще им струва, а не питат после евентуално как ще ги обезщетяват :roll: Ако си направиш елементарна сметка, ще видиш че тарифното число и на ДЗИ и Булстрад е еднакво-това 9000 не го гледай.Питай кой ще ти осигури сервиз при щета и тогава избирай.
А Дженерали и Алианс са добри, но само за нови коли...

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Вто 06 мар 2007 13:31

доволен съм от дженерали, счупено предно ляво стъкло, леко изкривена рамка на вратата и деруга на задна дясна - 274лв на ръка

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 06 мар 2007 13:42

Ами аз щета към ДЗИ досега не съм предявавал,но един приятел с Каско към ДЗИ катастрофира ( и то 2 пъти )и отношението им и изплащането на щетите ми харесаха.
Именно за Дженерали ми обясниха,че обезщетенията са по-малки,но бих искал да получа съвети и от вас,за което ви благодаря!
Засега съм пускал иск за щета само към ГО в Лев Инс и не бях много доволен.
При ДЗИ ме озадачи скокът в премията - от 6,5 на 9,5% за коли над 10г.,иначе те са изборът ми.А доверени сервизи имат колкото ти душа иска,освен това и безплатна пътна помощ при ПТП (от каското,не по ГО).
Именно необходимостта от информация ме подтикна да пусна темата.

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 06 мар 2007 14:36

andro_v написа:.Оцениха Голфето на 6500 и ми дадоха цена за Каското,заедно с някоя друга отстъпка на 525 лв.Миналата година,когато беше оценено на 7500 лв Каското ми беше 485лв,а причината за повишението е,че от тази година Голфето е вече на 10 годинки и премията при ДЗИ се покачва от 6,5,% на 9.5% :shock .Но,въпреки повишението ми дават оферта за пълно каско+безплатна ГО,т.е. двете застраховки за 525 лв.
.

За последен път ви отварям очите!До кога ще се вързвате на разни отстъпки и безплатни работи.Маалко се напънете!
6500лева *6,5% =422 лева +гражданска 103лева станаха 525лева
Какво разбираш под доверен сервиз?Вкарваш си колата в сервиз предложен от Застрахователя и я вземаш ако си доволен, без да се занимаваш с пари и търсене на части.А Булстрад на автомобили над 7год. възраст не предлага доверен сервиз-само експертна оценка.Като ви мързи да мислите, си намерете Застрахователен агент.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 06 мар 2007 14:50

@k22 - колега правилно ли ми се струва, че се изживяваш като някакъв застрахователен гуру или греша?

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 06 мар 2007 15:03

Явявал съм се на изпити по Общо застраховане.Готов съм да се явя на състезание, с всеки професионалист.На запад застрахователите и адвокатите са в една социална група, ама унас всеки разбира от футбол, музика и застраховане....

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Вто 06 мар 2007 15:07

И на мен ми изтича след седмица и аз се чудя. Аз съм в БулИнс и също заради тези 10 години ми режат главата и пак плащам 1000лв, а е застрахована на 2000лв по-малко. А и гражданската ми се вижда скъпа. Иначе съм доволен, веднага ми вкарват колата в техен сервиз и не се занимавам с нищо. Другата кола е в ДЗИ и не съм много доволен защото ме удариха преди седмица и първоначално щяха доста по-малко от колкото щеше да ми излезе да ми платят, но с караници дадоха още 300лв. Та клоня към Дженерали където ми правят 35% отбивка на каското и съм раздвоен.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Вто 06 мар 2007 15:10

И на мен ми изтича каско края на месеца и гражданска след 2 седмици, така че следя темата с интерес. Давайте идеи. В ДЗИ съм сега. Колата е Поло 95г.

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 06 мар 2007 15:43

Spunky написа:Та клоня към Дженерали където ми правят 35% отбивка на каското и съм раздвоен.

Изборът на Застраховател е отговорна работа и трудно може от разстояние да препоръча с лека ръка този или онзи.
Първо зависи от Общите условията на застраховката и възрастта на автомобила.Второ зависи от ситуацията и ръководителя в дадения град-примерно в Плевен най-стабилен и надежден е Булстрад, а в Ловеч са пропищели от него...
Сега четох Общите условия на Дженерали-и те като ДЗИ осигуряват сервиз до 12 годишна възраст на МПС. Булстрад осигурява само до 7годишна възраст.
И пак ви повтарям не се връзвайте в рекламни отбивки!
Какво значение има каква е отстъпката-на едната сергия доматите са 1лев ,а на другата с 10%отстъпка пак 1лев :D
По простото тройно правило, всеки може да си сметне окончателното тарифно число, след хилядите отстъпки. Важното е после да са коректни в плащанията :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 06 мар 2007 15:55

Аз на рекламни отбивки не се връзвам.Отивам,питам,предлагат ми,решавам...Ходих до друг офис,там ми казаха,че работят по Каско,основно с ДЗИ - за автомобили над 10 г. ставката на ДЗИ е 8,75%,а за от 3 до 10 г. е 6,5%.Това прави около 570 лв.Трябва да ми дадат 10% отстъпка(пише го изрично в Общите Правило на каското им,ако 2 години нямаш заведена щета,отстъпката е над 20%),заради това,че нямам заведени щети през миналата година,така че цената става колко? - 513 лв.Аз имах оферта за К+ГО към ДЗИ за 525 лв.Само посочвам цифри.
Какво е "доверен" сервиз? - аз нямам представа защо го наричат така,но служителка и служител на ДЗИ,които правят огледи на щети ги наричат именно така сервизите с които имат някакви договорни отношения или симпатии да изпращат към тях автомобили.
Относно отстъпките - казаха ми,че преди нова година,при големия наплив за застраховане е имало отстъпки в цената на "Каско" до 40% - това ако не е отстъпка не знам какво друго е...
Ясно ми е,че цената,като разходи по застраховане е по-ниска от премията и даже това Каско с 40-те % отстъпка,съдържа цялата стойност на застраховката,ама положението е просто такова - искам,не искам давам,защото съм една идея по-спокоен,вече платил си "рекета" на застрахователя,отколкото да треперя,че утре някой ще реши да ми вземе голфа и да го разпродаде на части.
Благодаря на всички за разясненията още един път,като специално благодаря на k22!

А който го интересува - ГО ми се струва най-ниска във "Витоша" - за мен е 102 лв,докато в ДЗИ - 128.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 06 мар 2007 16:09

колега andro_v, според мен се застраховай там, където имаш познати и можеш да разчиташ на коректно отношение, дори и цената да не е най-добрата. за съжаление това е най-важния фактор! казвам го от личен опит! аз работя с витоша - имам застраховани по каско 4 автомобила там, граждански още 2.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Вто 06 мар 2007 16:16

joro_kem написа:колега andro_v, според мен се застраховай там, където имаш познати и можеш да разчиташ на коректно отношение, дори и цената да не е най-добрата. за съжаление това е най-важния фактор! казвам го от личен опит! аз работя с витоша - имам застраховани по каско 4 автомобила там, граждански още 2.

Именно това е най важното !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”