Върнах се във фирмата,която ми направи застраховките миналата година,за да ги попитам колко ще ми струва да ми се направи каско+ГО,като си плащам на един път.Оцениха Голфето на 6500 и ми дадоха цена за Каското,заедно с някоя друга отстъпка на 525 лв.Миналата година,когато беше оценено на 7500 лв Каското ми беше 485лв,а причината за повишението е,че от тази година Голфето е вече на 10 годинки и премията при ДЗИ се покачва от 6,5,% на 9.5%

Аз като "тарикат" отидох да попитам и при други компании.Към Булстрад ми предложиха двете неща заедно на 535 лв,като Каското и ГО се заплащат отделно,т.е. няма безплатна ГО,а си я плащам.Премията на Булстрад си остава 6,5% за коли над 10 г.В Булстрад оценяват колата на 6200 за обезщетения при пожар и т.н. и за над 9000 лв при нужда от ремонт при катастрофа (поне така ми разясни една служителка,която доста трудно ми оцени колата).
Попитах и за Дженерали,обаче ми казаха,че имат по-специфични условия и тяхното Каско не покрива щетите в размери,които биха били по-добри при всички останали компании

Та искам да попитам като цяло всички какво биха ми препоръчали - да сменя ли компанията (ДЗИ) или да си кихна 525 лв за двете застраховки? Ако има някой застраховател от Пловдив да ми направи оферта за пълно каско+ГО,пък аз ще си помисля.
Благодаря ви много предварително.
Ако темата не е за раздела (чудех се дали да не я пусна в Общия) да се премести.