Мнение за Шкода Октавия 1.6 бензин
Мнение за Шкода Октавия 1.6 бензин
Здравейте, какво мислите за конкретната обява и модела като цяло - https://www.cars.bg/offer/5dde32a0d3835869035ddb63
Знам, че двигателят е доста сполучлив и може да се газифицира. Искам кола, която няма или има минимални заводски дефекти
Знам, че двигателят е доста сполучлив и може да се газифицира. Искам кола, която няма или има минимални заводски дефекти
-
- Автомобил: Сеат Толедо 2 - 1999 год
- Двигател: AKL
Re: Мнение за Шкода Октавия 1.6 бензин
Добре изглежда.
Ако ходите на оглед. Трябва да пали от раз. Да не играе оборотите на празен ход. Да не пуши отзад.
Отвий капачката за маслото докато работи двигателя без да я махаш - не трябва много да подскача и да не излиза бял пушек. Като натиснеш съединителя, докато колата си работи на място, се заслушай дали се колата не става по-тиха. В движение при подаване на газ дръж ръката на скоростния лост. Не трябва да мърда. Ел стъклата ги спусни долу и после горе - не трябва да скърцат и издават различни звуци. Парното дали топли, а климата дали хлади се проверява също.
И не очаквай да върви много. Просто толкова си може мотора.
Ако ходите на оглед. Трябва да пали от раз. Да не играе оборотите на празен ход. Да не пуши отзад.
Отвий капачката за маслото докато работи двигателя без да я махаш - не трябва много да подскача и да не излиза бял пушек. Като натиснеш съединителя, докато колата си работи на място, се заслушай дали се колата не става по-тиха. В движение при подаване на газ дръж ръката на скоростния лост. Не трябва да мърда. Ел стъклата ги спусни долу и после горе - не трябва да скърцат и издават различни звуци. Парното дали топли, а климата дали хлади се проверява също.
И не очаквай да върви много. Просто толкова си може мотора.
Благодаря за информацията. Освен това ще трябва и в сервиз да се прегледа. Само че въобще не съм наясно със сервизите в Търново, затова доскоро гледах само коли от София. Ако се задържи още малко обаче може да си направя "разходка" до там
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
Добре изглежда колата,отивай да я видиш. Десния праг ми изглежда малко смачкан /под пасажерската врата/,но може и да не е така.Успех!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Много постно изпълнение. Ако я взимаш за работна кола, става.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Държиш ли да е седан на газ?
- steni
- Автомобил: Passat_b5
- Двигател: ADR 98
"Много постно изпълнение"
И какво повече като екстри трябва да има?
richko25 написа:Добре изглежда колата,отивай да я видиш. Десния праг ми изглежда малко смачкан /под пасажерската врата/,но може и да не е така.Успех!
Не знам, може и от снимката да е.
muns61 написа:Държиш ли да е седан на газ?
Малко по-красиви са ми от комбитата. Държа да може да се газифицира, затова избягвам tsi/fsi.
Няма подгрев на седалките, климатроник, задни ел стъкла, но не са ми толкова важни в момента. А и шкодите с full екстри са доста по-скъпи. Важно е двигателя да не е приключил и отдолу да не е раждясала. Имам предчувствие че е [emoji1237]-ка [emoji16]
-
- VW експерт
steni написа:"Много постно изпълнение"
Един прост климатроник.
За мен това и незаменим аксесоар.
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
Щом държиш на ГАЗ, това е мотора. По-евтин и прост мотор няма.Стига да е в кондиция. За екстрите да, няма кой знае какво, но имаш климатик, предни ел.стъкла, задна чистачка, борд комп /струва ми се от лостчето/, но мен друго ме осъмни. Не е ли неестествено повдигната колата? Много голямо разстояние /височина/ гума-вежда. И отпред и отзад.Аз я помислих за австрийка, но може и швейцарка да е. Огледай я за ръжда хубаво.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
За този мотор макса е климатроник, пилот и големия дисплей. Ясно е че кола с тоя мотор е компромис, но пък мотора е чук сравнен с др мотори на купето, рядко излизат обяви с тоя мотор читави тъй че не трябва да се набляга на 2-3 екстри евентуално да ги има. Радиатора на климатика им гние пробвай го задължително дали работи.
-
- VW експерт
Не винаги моторизацията е определяща за оборудването на автомобила.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да, но обикновено, който поръчва нова кола с най-слабия мотор не е склонен да плати и за някои екстри.
Да но има и обратните съображения, аз обичам малолитражни двигатели, но пък искам и екстри. Обикновено обаче попадам на постни малолитражки и си ги дооборудвам с нещата на които държа. Лошото, е че има екстри които са много евтини при поръчка но безумно сложни за добавяне... Този 1.6 102коня си е слаб но достатъчен за ежедневна, ако се кара предимно градско е чудесен, ако не харчи масло става още по-приятен избор. Една газ и пей сърце, само обслужване. Такива шкоди има по моргите достатъчно пък и набутани с екстри, при желание винаги може да твориш на този празен лист.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Re: RE: Re: Мнение за Шкода Октавия 1.6 бензин
Не е винаги ама почти е определяща, ако е жълта колата ама има някоя друга екстра ще я подминеш нали.. Не са само екстрите,най-хубавото при вага е легото с екстрите че се реди лесно в последствие само да ти се занимава.Zdravko Zankov написа:Не винаги моторизацията е определяща за оборудването на автомобила.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”