Мнение за Шкода Октавия 1.6 бензин
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
Re: Мнение за Шкода Октавия 1.6 бензин
Хората които никога не са карали, нито поддържали такъв автомобил с този мотор, много помогнаха на автора на темата със своя неизмерим опит в автомобилната индустрия.Хвала!

-
- Автомобил: Сеат Толедо 2 - 1999 год
- Двигател: AKL
Много я оспамихме тази тема. На ко колегата Крис ще кажа, че Бургас - София съм я карал, лятото, от край до край, със 140. При това в двете посоки в рамките на един ден с четирима колеги вътре и багаж. Ами нищо не се случи на колата. Но рядко карам така. На сестрата бях я дал веднъж до Пловдив. После на камкордера видях, че я е разтрила със 160. И да успокоя @Крис - със 140 не харчи 8 газ, а къде 10-10,5, ама пак е добре.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Незнам кой е карал такава повече или по-малко или изобщо ама на 140-160+ вие знаете ли в какви обороти е тоя мотор? Това че може да мине премиум кола дето не бърза за никъде с тва 1.6 бучащо в обороти близки до блокаж...колегата дето ръси да се озъснае.
Сподели в какви обороти е?
Едва ли някой ще оспори, че 160+ е трудно, но не защото не стигат обороти, а щото няма сили. До тази скорост си е абсолютно ОК обаче.
Много спам има в темата, наистина.
Ако карането със скорости над 160 е водещото при избора, това не е колата. Но ако говорим за поддръжка икономичност надеждност удобство и тн ... едва ли има друг аналогичен ВАГ, който дори да доближи октавията с този мотор.
Едва ли някой ще оспори, че 160+ е трудно, но не защото не стигат обороти, а щото няма сили. До тази скорост си е абсолютно ОК обаче.
Ако карането със скорости над 160 е водещото при избора, това не е колата. Но ако говорим за поддръжка икономичност надеждност удобство и тн ... едва ли има друг аналогичен ВАГ, който дори да доближи октавията с този мотор.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Подкрепям мнението на колегата над мен. Колега кара това купе с този двг, но само на бензин. Купувана е на година от фирма на малък пробег, вече е 12 годишна. Споделял е за дертове по електриката на брави и стъкла, нищо фрапиращо. Октавия 2 е много практичен автомобил, друг е въпроса как е поддържан конкретния екземпляр.
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
VWGT написа:Сподели в какви обороти е?
Аз съм карал със 160км/ч. Някъде 4800-4900 оборота е. Над 4 хиляди се оттулва значително повече сравнено 3000 до 4000.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз, като човек, който не е имал допир с този двигател и автомобил оставам с впечатление, че това е най-добрият мотор за тази кола.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
От опита си с Фолксваген който имам досега мога да кажа че обявената от производителя максимална скорост при изправен автомобил е реално достижима дори за кола на много километри втора ръка..при това с прилична динамика и може да се поддържа продължително време стига да има подходящи условия ...всичко останало колко дигала как се бутала по баирите и изключвал климатика за да изпреварела ГАЗ66 на нанагорното са празни приказки подхождащи на спорещи пубертети....колата си върви съвсем прилично и добре като за кола със 100коня....
-
- VW експерт
stefan4o написа:Аз, като човек, който не е имал допир с този двигател и автомобил оставам с впечатление, че това е най-добрият мотор за тази кола.
Най-практичният е.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
става за придвижване от а до б нисък разход на газ и евтина поддръжка ,неприятното е огромният разход на масло вероятността да попадне на читав е много малка
п.п лично аз не бих рискувал да купя кола да вложа около 1000 лв обслужване 1000 лв газ и вероятен основен ремонт 1500лв
п.п лично аз не бих рискувал да купя кола да вложа около 1000 лв обслужване 1000 лв газ и вероятен основен ремонт 1500лв
-
- VW експерт
Тия неща,които описваш,са възможни при всеки един скраБ.Наречен ново внос.
Явно скоро не си обикалял по моргите,пардон автокъщите.
Явно скоро не си обикалял по моргите,пардон автокъщите.
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
tdi fen написа:става за придвижване от а до б нисък разход на газ и евтина поддръжка ,неприятното е огромният разход на масло вероятността да попадне на читав е много малка
Поредния пишещ глупости....Това не е вярно. 1000лв. обслужване с гумите ли е тази цена? Аз я обслужих за 567лв. Части + труд.И ти кога кара и обслужва за 1000лв. такъв двигател? Ако тук е 1000лв., то при нафтовия кош трябва да е по 2.А аз не бих рискувал дизел. 1000лв.обслужване, 1500-2000 съединител-маховик, 1000лв.турбо,дюзи избери си цена... до 4000лв., а DPF колко... може и от 2000лв.Спомням си за ford focus 1.6 hdi 110p.s DPF беше от рода на 3600лв.преди 5 години. Сега ще сложа и харча на масло и антифриз за някои и сметката е супер.Сега ще се почне рециклирани дюзи, рециклирано турбо....
Всички 1.6 горят масло, всички жени от Пл***** са к***и, а всички от форума са красиви....

-
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V 6
И аз оставам с впечатление, че този двигател с тези невероятни 100 кончета е просто върха на двигателостроенето на Фолксваген. Няма друг такъв двигател. Аз не съм карал такъв двигател в Октавия, но синът ми имаше същия в Пасат преди десетина години. Като знам какво ми е казвал за него, с какъв зор и мъки е изпреварвал, колко е харчил при малко по- високи скорости, просто нямам думи. Една от двете ми коли е двойка пълна инжекция 115 кончета в купето на Вектра А. Искам да кажа, че това е един от най- сполучливите двигатели на Опел, НО е бил такъв преди 20-25 години. Същото е и с този двигател. Бил е напълно адекватен на пътната обстановка, но преди десетилетия.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
zdravkop64 написа:Бил е напълно адекватен на пътната обстановка, но преди десетилетия.
Всъщност... и тогава не беше!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”