странно тупане около бензинов филтър на поло 97
странно тупане около бензинов филтър на поло 97
здравейте ,пичове.отскоро чувам едно странно тупане в левия край на двигателя(тва като си пред колата) не е постоянно появява се и след известно време спира.вчера я преслушах и май че е от една джаджа дето се намира на маркуча който подава бензина към карбуратора.та ако може някой да ме светне защо прави така, ква е тая джаджа(мъничко едно такова и има буксичка на него ,а забравих да кажа че като извадих буксата тупането изчезна включих я и пак се появи)спешен ли е тоя ремонт или може да почака докато се съберат пари за него.предварително благодаря за съветите.
поло 97-ма нема карбуратор май
после това такова едно малко зеленичко с червена точица дето изглежда що не го снимаш, че не знам дали некой се ориентира
и накрая щом е на самия бензинопровод може да е клапан некъв, че бенз филтъра на това поло е под резервоара, а може би пък твоето поло е дизел
знае ли човек
а като махнеш буксичката и спре да тупа - продължава ли да работи двг-то ?

после това такова едно малко зеленичко с червена точица дето изглежда що не го снимаш, че не знам дали некой се ориентира

и накрая щом е на самия бензинопровод може да е клапан некъв, че бенз филтъра на това поло е под резервоара, а може би пък твоето поло е дизел

а като махнеш буксичката и спре да тупа - продължава ли да работи двг-то ?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Бензиновият филтър ти е под резервоара до лявото колело , това дето го мислиш за филтър ти е една туба пълна с въглища дето са за бензиновите изпарения (втечняват ли ги ,филрират ли там неща -незнам). По-принцит този клапан го водаят "майсторите" цитирам: "за екологията" и колата работи и без него. При половерите се управлява с електромагнит ,а при астрите е с вакум. Колегата ми (с астра) просто му откачи управлението и каза ,че колата му се отпушила

мерси колеги.ми на незнам дали полото ми е дизел както казва първия колега аз го карам с бензин 95 и си върви
.знам че няма карбуратор ама грешка на езика
че досега съм карал само московци.а тва малкото дето тупа наистина ми мяза на някакъв клапан такъв еднопосочен ама като не разбирам затова питам.а тва дет съм го мислил за филтър е таман под фара до калника.ама не ми казвате това тупане какво да го правя да ме притеснява ли или не чак толкова.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”