странно тупане около бензинов филтър на поло 97

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
irri
Автомобил:
Двигател:

странно тупане около бензинов филтър на поло 97

Мнениеот irri » Вто 06 мар 2007 8:43

здравейте ,пичове.отскоро чувам едно странно тупане в левия край на двигателя(тва като си пред колата) не е постоянно появява се и след известно време спира.вчера я преслушах и май че е от една джаджа дето се намира на маркуча който подава бензина към карбуратора.та ако може някой да ме светне защо прави така, ква е тая джаджа(мъничко едно такова и има буксичка на него ,а забравих да кажа че като извадих буксата тупането изчезна включих я и пак се появи)спешен ли е тоя ремонт или може да почака докато се съберат пари за него.предварително благодаря за съветите.

Потребителски аватар
vesko_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_m » Вто 06 мар 2007 14:19

поло 97-ма нема карбуратор май :oops:
после това такова едно малко зеленичко с червена точица дето изглежда що не го снимаш, че не знам дали некой се ориентира :D

и накрая щом е на самия бензинопровод може да е клапан некъв, че бенз филтъра на това поло е под резервоара, а може би пък твоето поло е дизел :?: знае ли човек

а като махнеш буксичката и спре да тупа - продължава ли да работи двг-то ?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 06 мар 2007 22:43

Бензиновият филтър ти е под резервоара до лявото колело , това дето го мислиш за филтър ти е една туба пълна с въглища дето са за бензиновите изпарения (втечняват ли ги ,филрират ли там неща -незнам). По-принцит този клапан го водаят "майсторите" цитирам: "за екологията" и колата работи и без него. При половерите се управлява с електромагнит ,а при астрите е с вакум. Колегата ми (с астра) просто му откачи управлението и каза ,че колата му се отпушила :lol: :roll:

irri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irri » Вто 06 мар 2007 23:21

мерси колеги.ми на незнам дали полото ми е дизел както казва първия колега аз го карам с бензин 95 и си върви :lol: .знам че няма карбуратор ама грешка на езика :oops: че досега съм карал само московци.а тва малкото дето тупа наистина ми мяза на някакъв клапан такъв еднопосочен ама като не разбирам затова питам.а тва дет съм го мислил за филтър е таман под фара до калника.ама не ми казвате това тупане какво да го правя да ме притеснява ли или не чак толкова.

irri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irri » Сря 07 мар 2007 16:39

Изображение eто това е буксичката и клапана нея съм я откачил да пробвам дали ще угасне.изпуших 1 цигара и не угасна дотогава.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 07 мар 2007 16:57

Споко колега, и при мен трака. Това е клапанчето за бензиновите пари, не знам кога работи, но функцията му е да връща неизгорелите бензинови пари в резервоара.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”