Голф 5 1.9tdi BKC Тресе и гасне при топъл старт

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Голф 5 1.9tdi BKC Тресе и гасне при топъл старт

Мнениеот bkunev » Съб 14 мар 2020 17:01

Колеги, от няколко дена след каране на загрял мотор, като изгася и след малко запаля се чуват някакви детонации, разтриса се мотора, сякаш буталата се цепят на 2 и гасне веднага. Въртя паля и няма грижи. Нормално се движи колата, има ряз, разхода нормален. И на маслото разхода е нормален. Колата е 2006, 1.9 tdi BKC мотор, ръчка. :rolleyes :gruebel

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Голф 5 1.9tdi BKC Тресе и гасне при топъл старт

Мнениеот tdi fen » Съб 14 мар 2020 17:11

букси дюзи

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 14 мар 2020 17:28

На мен ми хрумна за температура на горивото да се погледне :rolleyes
И евентуални мехурчета

@nTon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот @nTon » Съб 14 мар 2020 17:36

Еку-то не казва ли нещо по въпроса?

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Нед 15 мар 2020 12:28

Комп. с ваг-кома е в бокса, като стане ще го закача. Ама нищо не ми свети по дисплея и ламБите. Между другото четох една тема от Шкода форума, 2 колеги казаха, че от слаб акумулатор се получавало... оня ден покарах 500 километра и нещо цъкаше, моя майстор каза че фрай лауф ролкара на генератора е заминала. Сега ще я сменя и същевременно дозареждам акумулатора. Товарната вилка показва, че има живот в него още, 63 ампер/часа е. Ако е превъртала и не е зареждало, може да стане, ама пък ще светне аку-то, знам ли... ¿¡¿¡ Ще пиша резултата... :smile :rolleyes
... и да се ваксинирате, ейй :beer :drunk

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Съб 21 мар 2020 8:09

tdi fen написа:букси дюзи

Така, комп. не показва грешки. Ролката е сменена. Колата си върви на пушка...но проблема е пак налице! Какво ще рече букси дюзи? Да се свали капака и да се сменят ли? :gruebel

GSA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GSA » Вто 21 апр 2020 18:34

Здравейте,
има ли решение на случая,при мен проблема е идентичен.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Сря 22 апр 2020 15:35

Няма, Колега, като че ли никой не се сблъсквал с такова нещо, чак ми е чудно...Макар, че от известно време не го е правила, пак се поразтриса но по слабо и си остава запалена. Ума не ми го събира. Не съм сменял горивен филтър в случай, че има недостиг на гориво, остават ми 3000 км. до смяната и ще видим... Ако ти нещо измислиш...пиши!

GSA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GSA » Сря 22 апр 2020 17:10

Здрвей колега,
за жалост не мога да измисля нищо,по-скоро имам някакви догадки които не знам имат ли връзка с нашия случай.
Както казах моя проблем е едно към едно с твоя-същия двигател (BKC),колата е пасат.Прави ми впечатление,че разтрисането
се изразява по-често през летните месеци,когато е по-топло,съответно намалява през зимата.Писал си за акумулатора-има резон,ако е слаб.
Сещам се за още нещо-проблем със стартера,някъде бях чел,че ако не е изправен,започва да консумира повече ток и при стартиране на двигатела се стига до рестартиране на компа на колата и това също може да има връзка.Аз даже започвам да се съмнявам в стартера-един път пали нормално,друг път едва прави един оборот и аха да спре и започва да върти нормално.За друго не мога да се сетя,колата върви много добре,за помпа-дюза двигатела работи даже по-тихо от някои CR.Ако разбера нещо допълнително,ще го споделя.

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Чет 23 апр 2020 9:20

Абе хора, не сте ли чували за проблема с топлия старт на VW?! При топъл старт, за да се подаде гориво в цилиндрите, трябва да се вдигнат определени обороти. Ако акумулатора е слаб или стартера има някакъв проблем, не могат да се вдигнат тези обороти и се получава това което описвате. Проверете акумулаторите, обслужете стартерите и газ :th_up
Проблемът може да се оправи генерално с пипане по софта, но това е крайна мярка.

Последна промяна от inspektora на Сря 06 май 2020 9:09, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пет 24 апр 2020 13:06

Абе инспекторе, проблема с топлия старт не се ли изразява с това да въртиш, въртиш, въртииишшш и да не запали...Нашия проблем е че пали от четвъртина с трясък и разтрисане, не съм сигурен че говорим за едно и също! :gruebel :rolleyes

Потребителски аватар
inspektora

Мнениеот inspektora » Съб 25 апр 2020 13:49

Има степени на този проблем - първо пали с разтрисане, после с по-дълго въртене и накрая се получава да въртииишш :mhihi Това зависи от състоянието на акумулатора и стартера, респективно оборотите на развъртане при палене. Ако си на етап разтрисане, може да си караш така дълго време. Не теоретизирам, а пиша практически неща, защото съм имал този проблем на Jetta BXE. И всичко това се получава на топъл мотор, както сте забелязали :th_up
Това е помпа-дюзата - не пали гладко като комънрейла, работи по-грубо, но и дърпа по-брутално :bowdown

GSA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GSA » Пон 04 май 2020 15:48

Здравей колега,
при мен проблема се разреши.
Както писах по-горе за моите съмнения и както inspektora отбеляза(за което съм му благодарен),проблема се оказа стартера.
Днес закарах колата на майстор,единия габарит ми се губеше,смених и подгревни свещи,но основната причина за
посещението беше стартера.Сменен е бендикса и вилката,сега колата пали от раз,супер меко и без каквито и да е било
разтрисания.Чак не можах да повярвам,гасих и палих няколко пъти-мек и бърз старт.
Надявам се да съм помогнал.

Потребителски аватар
inspektora

Мнениеот inspektora » Пон 04 май 2020 16:29

GSA написа:Както писах по-горе за моите съмнения и както inspektora отбеляза(за което съм му благодарен),проблема се оказа стартера.

:th_up

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Вто 05 май 2020 15:38

GSA написа:Здравей колега,
при мен проблема се разреши.
Както писах по-горе за моите съмнения и както inspektora отбеляза(за което съм му благодарен),проблема се оказа стартера.
Днес закарах колата на майстор,единия габарит ми се губеше,смених и подгревни свещи,но основната причина за
посещението беше стартера.Сменен е бендикса и вилката,сега колата пали от раз,супер меко и без каквито и да е било
разтрисания.Чак не можах да повярвам,гасих и палих няколко пъти-мек и бърз старт.
Надявам се да съм помогнал.

Аз разбрах как се е оправило, ама ти разбута стартера заради проблема с паленето или защото и други грижи ти създаваше стартера, типично стартерски проблеми...?

Върни се в “Дизелови агрегати”