Zdravko Zankov написа:Гарнитура, или пукната глава, главата е малко вероятно.
При наличието на газове в охладителната система?
Zdravko Zankov написа:Гарнитура, или пукната глава, главата е малко вероятно.
samo_pechka написа:....
Въпреки това съм забелязал една странна особеност, не знам дали е винаги така. При ползване на така наречения червен антифриз Г12 налят на дизел. Ако има и минимално пропускане на газове ( почти не се забелязва/усеща ) с времето и километрите антифриза придобива зеленикав цвят като на застояла вода . Това разбира се за дълъг период време . Хващал съм го този отенък на три автомобила досега за 20-ина години . Едната беше моя кола. При мен се оказа съвсем лека пукнатина в главата. Колата си вървеше, без да има забележима загуба на охл.течност , но първи цилиндър имаше при отврянето странно оцветяване по челото на буталото, стоеше като елоксирано тъмно покритие и съвсем лека корозия по основата на подгревната свещ. При втората кола която видях същия отенък се замислих за съвпадението , а при третата- направо казах на собственика , че има проблем или с глава, или гарнитура. Въпреки, че той твърдеше, че няма проблеми, не греела. Но после проблемите се задълбочили и накрая се оказва, че наистина е така.
.....
kukata_pasat написа:Сутрешно налягане в системата на студена кола като отвориш капачката изсъсква като безалкохолно.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Asko VW и 56 госта