Пасат Б4 2Е-Части менте

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Пасат Б4 2Е-Части менте

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 05 мар 2007 22:04

Колеги колеги кво да ви разправям ,нали се гледаме да земем най-доброто за колиците си кат ги глезим по този начин.Та преди няма и 10к км.имах един шум майстора ми вика водна помпа,ок отивам и купувам от Ауто+ немска КолбенШмиц и сичко е ток до оня ден качвам да прегледам че нещо се разтропа и кво да вида помпата тече :shock :shock :shock ,на тези километри,бах мама му направо немам думи ,кво да праа незнам :cry:
Та мисълта ми е че не винаги скъпото е по-добро :cry:

Последна промяна от MITKO_DVD на Сря 17 окт 2012 9:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 05 мар 2007 22:14

Оффффф аман от ментета. Тез продавачи явно почнаха да печатат кутии на ивестни марки и да слагат вътре части "тюркмале гаражларъ" че да имат голяма печалба гадовете, а на кой му пука че техните "качествени" части може да ти съсипят и колицата и здравето. :evil: :evil: :evil: :evil:

Последна промяна от znainainai на Пон 05 мар 2007 23:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пон 05 мар 2007 22:47

От AUTO+ ........НИКОГА!!!!!! :rocketwhore

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 06 мар 2007 12:31

Ами MITKO, ако си взел документ, когато си си я купил, направо с нея и колата в магазина.
Аз си смених моята това лято с помпа на HEPU, не знам дали е била оригинална, но съм се разбрал с хората от които обиктовенно си вземам части, че ако стане проблем(в рамките на половин г.) ще искам смяна.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 06 мар 2007 20:09

dpp написа:Ами MITKO, ако си взел документ, когато си си я купил, направо с нея и колата в магазина.
Аз си смених моята това лято с помпа на HEPU, не знам дали е била оригинална, но съм се разбрал с хората от които обиктовенно си вземам части, че ако стане проблем(в рамките на половин г.) ще искам смяна.

Еми колега кво да ти кажа,продавача ми е приятел вика братле доне си я ще я пратя в офиса и ако я признаят ще ти върна парите,ама ако не ше лапам дългия :evil:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 06 мар 2007 20:44

Мите, другия път се обади в ЕЛИТ-КАР , адреса е Христо Ботев 131 (след Сливница посока гарата вляво), телефони 8335099 и 835098. търси Асен.
ако ти продаде менте - аз ще ти върна парите веднага.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 06 мар 2007 22:41

MITKO_DVD написа:
dpp написа:Ами MITKO, ако си взел документ, когато си си я купил, направо с нея и колата в магазина.

Еми колега кво да ти кажа,продавача ми е приятел вика братле доне си я ще я пратя в офиса и ако я признаят ще ти върна парите,ама ако не ше лапам дългия :evil:

Ами какво да ти кажа. Аз бих отишъл заедно с твоя човек в офиса(сигурно е в София) и ще им обясня, че съм постоянен клиент(предполагам, че е така) и до този момент не съм имал проблем с части закупени от тях. Така че очаквам подобаващо отношение от тях, под което се разбира осигуряване на нова, гарантирана част или парите. Ако решат да се "усукват" им обясни, че имаш възможност да им осигуриш хубава антиреклама(ти си знаеш как) и че ще отнесеш въпроса и до комисията за защита на потребителите, а може и да им споменеш, че можеш да насочиш вниманието на данъчните органи към фирмата им. Смятам, че последното няма да се наложи да го казваш, но честно казано има ефект(правил съм го за дреха, закупена от базар в НДК).
Добре е да вземеш някой приятел със себе си, за морална подкрепа и за свидетел. Аз бих дошъл, ако пожелаеш.
Успех.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 06 мар 2007 23:36

Специално за Ауто + повечето неща взимат от Елит Кар (онзи ден ги питах за едни лагери по кормилния прът и забелязах че гледат в ценовата листа на Елит-Кар).

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 07 мар 2007 19:11

Ауто + са наистина ментеляци - днес пуснах тема дори! Смених си въздушния филтър с такъв от тях - е колата не върви както си вървеше! Правете си сметка щом за въздушния филтър е така, за другите работи как ще е :shock ?!? :evil:

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Сря 07 мар 2007 20:36

trunner написа: . . . Смених си въздушния филтър с такъв от тях - е колата не върви както си вървеше! Правете си сметка щом за въздушния филтър е така, за другите работи как ще е :shock ?!? :evil:

Не че взимам страна (защитавам Ауто+), ама смяната на въздушния филтър с какъвто и да е нов (менте или не) естествено 'ше доведе до промяна във вървежа. Така че промяната във вървежа не е индикатор, че филтъра е клапав.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 07 мар 2007 22:02

auto+ - много съм доволен от всичко, което съм купувал досега оттам, но разчитам на "приятелско" мнение от кухнята.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 08 мар 2007 8:40

Emo написа:
trunner написа: . . . Смених си въздушния филтър с такъв от тях - е колата не върви както си вървеше! Правете си сметка щом за въздушния филтър е така, за другите работи как ще е :shock ?!? :evil:

Не че взимам страна (защитавам Ауто+), ама смяната на въздушния филтър с какъвто и да е нов (менте или не) естествено 'ше доведе до промяна във вървежа. Така че промяната във вървежа не е индикатор, че филтъра е клапав.

Не съм много съгласен! Едно е да не окаже влияние на бензинов мотор без турбо, а съвсем друго е на ТДИ!!! И как само от смяна на филтър ще се попрецака?!? При поставяне на стария всичко си идва на мястото!

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 08 мар 2007 13:16

trunner написа:Не съм много съгласен! Едно е да не окаже влияние на бензинов мотор без турбо, а съвсем друго е на ТДИ!!! И как само от смяна на филтър ще се попрецака?!? При поставяне на стария всичко си идва на мястото!

'Ми променя хидравличното съпротивление на тракта, от там 'дето постъпва атмносферния въздух до там 'дето влиза в мотора. Това няма никакво отношение към вида на мотора системи за пълнене и прочее. Управлението на двигателя мери дебит и температура на постъпващия въздух и елиминира влиянието на динамично променящото се хидравлично съпротивление на филтъра (филтъра непрекъснато се замърсява и съпротивлението му расте), когато това смущение е в определени граници и когато управлението бачка читаво.

А без филтър пробвал ли си как е.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 08 мар 2007 13:22

Не съм пробвал, но и нямам намерение! Значи според теб, няма значение какъв е филтъра ако всичко по мотора е ОК, така ли? :shock

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 08 мар 2007 13:45

Много бързо си промени поста, но както и да е.

Това е за предишната ти версия на поста:
Разбира се, че има разлика във филтрите, 10-15 кинта в Ауто+ и този в Порше БГ (за колко не знам) положително са различни. Просто този филтър от Ауто+, както и за всички други алтернативни филтри в този ценови диапазон, производителят е сметнал за достатъчно да спази изисквания като монтажни размери и външен вид, това е. Ти къде прочете, че ВАГ препоръчва този филтър, който си купил от Ауто+ за твоя автомобил.

trunner написа:Не съм пробвал, но и нямам намерение! Значи според теб, няма значение какъв е филтъра ако всичко по мотора е ОК, така ли? :shock

Колега, караш ме да се отричам от думи, които не съм казал. Къде точно видя в предишния ми пост, че няма значение какъв е филтъра стига мотора да е 'ОК'. Естествено, че има значение какъв е филтъра, ако нямаше, то нямаше и да ги сменяме, щото то какво точно му се разваля/променя на въздушния филтър, спира да чисти ли - не! Променя му се съпротивлението, което води до намаляване на пропускливостта. . . оттук насетне е дълга работа, зачекнахме тема дето не е за тук.

Успех.

Върни се в “Passat”