Alfa romeo 147 1.9 JTDM 150hp 2006
Alfa romeo 147 1.9 JTDM 150hp 2006
Здравейте понеже съм нов шофьор и искам да се отправя към хората които имат опит с тази марка автомобил.Какво мислите за 1.9Jtdm 150 к.с двигателя на алфата .Надежден ли е , и къде са му слабите места според вас и има ли голяма разлика в подръжката му от другите дизелови двигатели на тази марка.В момента съм си набелязал няколко такива ще ви покажа едната моля съвети и мнение .
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Alfa romeo 147 1.9 JTDM 150hp 2006
Ще си навлечеш беля с тази марка-скъпа пддръжка,никак не я обичат майсторите,което значи,че работата им се оскъпява . Не забелязваш ли,че някак са евтини на вторичния пазар тия коли.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
двигателят, като двигател е добър, всичко останало не толкова
Водния дух1 написа:Ще си навлечеш беля с тази марка-скъпа пддръжка,никак не я обичат майсторите,което значи,че работата им се оскъпява . Не забелязваш ли,че някак са евтини на вторичния пазар тия коли.
Забелязах просто имам ограничен бюджет и търся нещо ,което явно няма как да намеря за толкова (Хубав външен вид както и вътре и да си върви доволно колата)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Добър двигател, останалото е голям проблем.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Дааам, двигателят на това нещо е последният проблем.
Подариха му на един клиент една такава, глътна 2500 лв за да заприлича на кола. Частите скъпи, труда още по скъп, щото е страшна плетеница. За сцепените алтернатори да не споменавам.
Подариха му на един клиент една такава, глътна 2500 лв за да заприлича на кола. Частите скъпи, труда още по скъп, щото е страшна плетеница. За сцепените алтернатори да не споменавам.
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
Въпросната Аlfa не е толкова страшна за подръжка , стига да имаш в града сервиз , където се занимават с Италиански коли. За същите пари можеш да си вземеш Голф 4 , като не си мисли ,че за него няма да даваш пари за подръжка. Ако си от малък град ,все пак по- добре Голф 4 . Въпросния двигател , който споменаваш е доста хвален. Из Европата , къдет не продават коли с превъртяни километражи си има доста обяви с 1.9 jtd над 400к. , което говори ,че в двигателя има живот. По – добрия вариант за тебе е по малкото 1.9 jtd , коет го водят 8v(115,116,120 коня) водят го по- здрав от 16v 150 коня. Въпреки ,че конете са по- малко ще останеш изненадан , колко добре върви тая кола. В краен случай, носи и на чип. Няма ги и проблемните вихрови клапи на 16v.
Слаба страна на тая Алфа е окачването.Ако я караш по гадни пътища без да я пазиш си приготви по 500 лв. на всеки 20-30к за носачи предница. Чувал съм за оплаквания от електрониката , но не толкова много.
Има си някакви дребни дразнещи неща , от сорта къде е завряно казанчето където наливаш вода за чистачките и т.н. Колата изглежда компактна , но не е от най- маневрените . Има сравнително голям диаметър на обратен завой за кола с тия размери. Ако си свикнал да паркираш на засен ход без да използваш огледала , видимостта и е зле .Голфчето 4 ка се паркира доста по лесно. Инак Алфата за извънградско е прекрасна.
На цената на посен Голф 4 1.9 tdi можеш да си избереш , по- нова като години кола(произвеждат ги до 2010 г) с брутален червен кожен салон , навигация , мултиволан. Голф 4 1.9 tdi 131 коня с нави , кожа и мултиволан цената му ще е по две , по три.
Слаба страна на тая Алфа е окачването.Ако я караш по гадни пътища без да я пазиш си приготви по 500 лв. на всеки 20-30к за носачи предница. Чувал съм за оплаквания от електрониката , но не толкова много.
Има си някакви дребни дразнещи неща , от сорта къде е завряно казанчето където наливаш вода за чистачките и т.н. Колата изглежда компактна , но не е от най- маневрените . Има сравнително голям диаметър на обратен завой за кола с тия размери. Ако си свикнал да паркираш на засен ход без да използваш огледала , видимостта и е зле .Голфчето 4 ка се паркира доста по лесно. Инак Алфата за извънградско е прекрасна.
На цената на посен Голф 4 1.9 tdi можеш да си избереш , по- нова като години кола(произвеждат ги до 2010 г) с брутален червен кожен салон , навигация , мултиволан. Голф 4 1.9 tdi 131 коня с нави , кожа и мултиволан цената му ще е по две , по три.
Съгласен съм ,че ще е нова но не ми харесват повечето нито салона ,нито външния и вид .Просто имам ограничен бюджет от около 4000 лева и си търсих нещо добро ,но явно за толкова няма как да имам притенции.
Най вероятно ще се замисля за 8v alfa romeo .
Ако имаш някаква друга идея за добър автомобил с този бюджет освен голф 4 ще ти бъда благодарен да чуя мнението ти .
Най вероятно ще се замисля за 8v alfa romeo .
Ако имаш някаква друга идея за добър автомобил с този бюджет освен голф 4 ще ти бъда благодарен да чуя мнението ти .
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Колега, разшири спектъра на търсените автомобили! За 4000 лева можеш да намериш доста оферти, при това не по-лоши от Алфа. Например Астра Н, че даже и със същия мотор (1.9 CDTI-то на Астра Н е всъщност M-jet/Jtd). Иначе, по-добре се насочи към Фиат Браво с тези мотори, отколкото към Алфа, там поне частите са ефтини и няма драма с окачването.
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Преди шест-седем години имахме въпросната Алфа. Като изключим проблемите, които колегите по горе изброиха,ни носеше много усмивки на мен и жената(тогава ми беше гадже :D ). Беше модела с 116 коня,но беше чипосана у италианско. Жената дори стана светофар-рейсър с нея :D . Всичко до 150-60 коня падаше,А3,Голфчета с 1.9 с чип без чип,1.8Т,Бмв 320 бензин- дизел.На 3-та с газ късаше гумите. Но и тя беше 1-та кола ,която ни е оставяла на пътя-датчик колянов вал :)
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
Fiat Bravo си е симпатична количка. Малко по- голяма колица си е от 147 и Г4 ,поне едно 15 см по –дълга , ама си е модерна , вход за флашка, тва ,онва. Потвърждавам,че частите са евтини. Тва коет ме дразни в интериора на тия Фиати е ,че вложените материали сякаш никак не се износоустойчиви.
Вариант може да бъде и Kia Ceed 1.6 crdi. Също са и евтини частите и ще е по- здрава от Бравото. Много по- икономичен от 1.9 jtd. С ангренажна верига и без демпферен маховик.Но има dpf за който в Бг не получаваш никакви данъчни облекчения , но за сметка на което си е една допълнителна грижа.
Audi a3 8L 1.9 tdi и тва нещо винаги е вариант в рамките на посочения бюджет.
Вариант може да бъде и Kia Ceed 1.6 crdi. Също са и евтини частите и ще е по- здрава от Бравото. Много по- икономичен от 1.9 jtd. С ангренажна верига и без демпферен маховик.Но има dpf за който в Бг не получаваш никакви данъчни облекчения , но за сметка на което си е една допълнителна грижа.
Audi a3 8L 1.9 tdi и тва нещо винаги е вариант в рамките на посочения бюджет.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Щом си с ограничен бюджет, Алфа не е за теб.
Колата има много предимства, но не трябва да се правят компромиси с поддръжката. По-претенциозна е от VW, Опел и приятели.
Окачването се прави всяка година или две, двигателят е здрав, икономичен, пъргав.
Екстри много, красив външен вид и интериор.
Радиусът на завой е голям, защото управлението е по-директно. Звучи странно, но усещането при Алфа е за по-агресивна и спортна кола, дори да е 100 коня.
Основният проблем е, че за тези пари и години трудно ще намериш читава. Повярвай ми, гледал съм и съм проверявал много такива, най-поддържаната и читава беше на 650000 реални км.... Останалите бяха на по-малко и не ставаха.
Колата има много предимства, но не трябва да се правят компромиси с поддръжката. По-претенциозна е от VW, Опел и приятели.
Окачването се прави всяка година или две, двигателят е здрав, икономичен, пъргав.
Екстри много, красив външен вид и интериор.
Радиусът на завой е голям, защото управлението е по-директно. Звучи странно, но усещането при Алфа е за по-агресивна и спортна кола, дори да е 100 коня.
Основният проблем е, че за тези пари и години трудно ще намериш читава. Повярвай ми, гледал съм и съм проверявал много такива, най-поддържаната и читава беше на 650000 реални км.... Останалите бяха на по-малко и не ставаха.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”