Проблем с ускоряване

Техническа и сервизна информация за Passat
DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ускоряване

Мнениеот DirkDiggler » Вто 06 мар 2007 1:04

Здравеите колеги нов сам във форума. Моя вапрос може и да е задаван но аз поне не намерих информация. Карам VW Passat Декември 1998 модел 1.9 TDI 115 коня имам проблем с ускорението(в такав смисал че набира бавно а после си варви нормално карах на още 2 такива passata за да мога да сравня и те са си по добре от моя) :oops: Смених вчера ваздушен дизелов и маслен филтри и маслото покраи тях и пак неще :( . Друго получих и някакав шум (по точно свистене ) в ТУРБОТО :( Ако се сетите за нещо пишете. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. :D

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 06 мар 2007 7:48

Мисля, че трябва да попиташ Godlike - той мисля имаше подобен проблем!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 06 мар 2007 12:08

Добре дошъл trunner. Аз нямам познания за твоя автомобил, но потърсих какво е писано в техническия форум за пасат.
Прегледай тази тема: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%EE%F2%EE, а може и тази http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%EE%F2%EE, въпреки че е за модел от 94 г.
Успех.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 06 мар 2007 13:38

1. dpp, въпроса е на DirkDiggler, а не на trunner
2. DirkDiggler, :welcome_to_group
До каква скорост "върви" колата ? Пробвал ли си (където има условия) над 120 км/ч да видиш как е ? С какво гориво е заредена колата ? Не е лошо профилактично да пробваш с друго. Турбото по принцип се чува, но тихо (при мен специално силата на звука зависи от много фактори, въпреки че не е с променлива геометрия). Мисля че е най-добре да отидеш някъде да видят колата с VAG-COM (за съжаление не знам в Пловдив къде). Понякога дори и карането за известно време с по-висока скорост оправя нещата, но може да се наложи и почистване на турбото.
Успех !

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 06 мар 2007 14:59

Здравей gr_kanev и благодаря, нещо съм се разсеял, работа ли, времето ли или ... ж...
:welcome_to_group DirkDiggler, ако искаш се свържи с radotom от форума тук, той е в твоя град.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 06 мар 2007 15:12

dpp написа:ако искаш се свържи с radotom от форума тук, той е в твоя град.

Ъ-ъъ! По такъв дзвер не пипам, щот не разбирам! За там си иска VAGCOM-че и всичко ще си каже!
Добре дошъл в отбора, DirkDiggler!
Не мисли, че отказвам помощ! Но нека се разбере за какво трябва да се помага, пък тогава вече съм изцяло на разположение.
Един от колегите, пак от Пловдив и със същата кола навремето имал проблем с дебитомера. След смяната му колата станала самУет, ама е цифра, дебиш...

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Вто 06 мар 2007 20:00

Благодапя ви. Хубаво би било да се обарна кам колегите в Пловдив ама живея в Лондон :wink: Незнам дали ще е от горивото надявам се малко или много да е добро.А по вапроса с турбото моито започва да се обажда още кат подам малко газ. Казаха ми че можело и да баде от някакав чип но не сам сигорен за сега. Май трябва да отскоча до сервиз на VW. Пак ще видим какво ще кажат от там. :lol:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 07 мар 2007 20:48

Добре дошъл и от мен. :welcome_to_group
Като за начало малко ме учудваш с това, че има Пасат `98г. с такъв двигател, но това не е толкова важно.
Сигурен ли си, че шумът идва от турбото? Има ли го при форсиране на място, или го чуваш само в движение? "Преслушвал" ли си двигателя? В смисъл на работещ двигател и отворен капак да слушаш от къде идва шума. Провери си и дебитомера, че от това много може да не върви. При подаване на газ форсира ли се без да усещаш набиране /нещо съединител/?

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Сря 07 мар 2007 21:52

Незнам защо те учудвам,но както и да е. Да чува се и при форсиране на място :(

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Сря 07 мар 2007 22:17

това дебитомера каде да го тарся :D :D :D Даите малко info като го намеря какво да го правя :shock .

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 07 мар 2007 22:23

По-добре не го търси сам и не му прави нищо - че е доста фин, и капризен, а и струва немалко пари. Ако си толкова любознателен, натисни най-горе на страницата бутон "Търсене", напиши "дебитомер", ама в долния край на страницата отбележи "мнения", а не "теми" (това последното за удобство), и се наслаждавай на 281 мнения :039:
Успех !

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 07 мар 2007 22:24

Като напишеш едно мнение, и видиш че си пропуснал нещо, използвай бутона промени и просто го добави, така не стават няколко мнения едно след друго с по две думи :wink: Дебитомерът се намира, като застанеш с лице към двигателя, от ляво, под едни кори. Значи, ако е замърсен, трябва да се почисти, виж има мисля доста писано за начините на почистване. Ползват се някакви препарати, но не трябва да се прекалено агресивни, защото жичката е тънка и да не се прецака нещо.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 07 мар 2007 23:09

провери си марку4ите от турбото посока към мотора;там ти е решението на проблема :wink:

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Пет 09 мар 2007 0:49

Благодаря ви за infoto ще стане ли ако сменя моя дебитомер с на мои приятел(кара пасат 2002 1.9TDI 130 коня) ще стане ли да се сменят :D

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 09 мар 2007 7:50

:welcome_to_group

Върни се в “Passat”