Проблем с паленето на Passat B4 - Решен!
- Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с паленето на Passat B4 - Решен!
Здравейте колеги! Отскоро съм собственик на Passat B4 1.6 инжекцион и понеже почти нищо не разбирам, реших да се обърна за помощ към вас. Проблемът е че пасата пали трудно. Двигателя прави повече от 10-12 оборота докато запали.Трябва ли като дам на ковтакт да се чува някакво първоначално впръскване на бензин, защото не се чува такова.Ако след запалване загася и опитам отново, тогава пали веднага. Простете за глупавия въпрос, ама да не би да се оттича горивото като поседи по-дълго време. Иначе като запали си работи много добре без промяна в оборотите.Карах я на диагностика и там казаха ,че проблем няма.Можело да бъде от стар бензин.Да обаче вече съм заредил над 40 л гориво а проблема си остава. Ще съм ви благодарен да ме посъветвате какво да правя или къде в Пловдив да я закарам да я видят отново.
Последна промяна от Printmaster на Пон 12 мар 2007 19:41, променено общо 1 път.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Добре дошъл
Нормално е да се чуе тих звук(но може и да не се чуе, не е необичайно), когато дадеш ключа на контакт, преди да запалиш. Ако не я чуваш, помоли някой да застане пред багажника(да не е пълен с багаж от дясната страна) при отворен капак и да се услуша, докато ти даваш контакт. Най-добре пробвай да подадеш два пъти на контакт и тогава да запалиш. Помпата има клапан, който не позволява да се "изтича" бензина обратно дори и при по-продължителен престой. Тя си дава достатъчно високо налягане, когато си е здрава.
Твоят човек в Пловдив е radotom, пиши му на лични съобщения.

Нормално е да се чуе тих звук(но може и да не се чуе, не е необичайно), когато дадеш ключа на контакт, преди да запалиш. Ако не я чуваш, помоли някой да застане пред багажника(да не е пълен с багаж от дясната страна) при отворен капак и да се услуша, докато ти даваш контакт. Най-добре пробвай да подадеш два пъти на контакт и тогава да запалиш. Помпата има клапан, който не позволява да се "изтича" бензина обратно дори и при по-продължителен престой. Тя си дава достатъчно високо налягане, когато си е здрава.
Твоят човек в Пловдив е radotom, пиши му на лични съобщения.

- Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
dpp написа:Твоят човек в Пловдив е radotom, пиши му на лични съобщения.

Колега, възможно е наистина да се отича горивото. На горивната магистрала има клапан за налягане на горивото (обратно гориво). При нормално състояние, когато работи колата, поне при мен трябва помпата да ти осигури налягане от порядъка на 3 бара. Когато изключиш мотора налягането след 10-15 мин не трябва да е спаднало под 2.5 бара.
Ако спадне, вероятно тоя клапан изпуска и следва да се смени с нов.
Другата възможност е да не ти сработва дюзата за "студен старт" (ако имаш такава), но като гледам по АутоДатата, няма. Явно обогатяването на горивото при студен старт се извършва чрез по-дълго време за отваряне на дюзите. (ако греша, моля някой да ме поправи, че и аз да разбера)vaskoto... коментирай, моля, брат!
Не съм запознат с 1.6 инжекционите, но предполагам, че няма да е различна логиката от тази на Digifant.
След проверка на температурата на охлаждащата течност (

Аз имамх доста подобен на твоя проблем на времето и точно тази дюза за студен старт не ми работеше. Оказа се студена спойка в контролера.
За съжаление, единствения начин за проверка на времето за отваряне на дюзите може да стане с VagCom или друга еквивалентна програма. Не разполагам с такава, а и не знам как се работи с нея. Не съм на 100% сигурен, че и в БОШ-центъра до хлебозавода в Кичука знаят.
Мога да помогна с измерване налягането на горивото, както и да излъжем датчика, че колата е студена (ама трябва наистина да е студена). Ако там всичко е наред, остава, колега, да се разходиш до vaskoto1, ама е чак къде към София
И преди да съм забравил:

- severnakorona
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте, колеги!
Искам да се похваля и да се оплача...средата на февруари си купих Пасат-90 год,пълна инжекция, 2000 куб. Сега да се оплача. До сега не съм се интересувал от автомобили, но като си взех колата, видях , че съм доста назад с материала, така, че, не ми се сърдете, ако задавам глупави въпроси, реших да сменям всичко за което ми казаха-масла, филтри, ремъци и други неща. докато отидох на сервиз, колата палеше от първия път. смених маслото, горивния, въздушния и масления филтър. след тази смяна колата започна да пали на втория път. преди три дни я спирам в гаража, но на сутринта въобще не запали. след две-три проби съвсем спря да върти,сякаш няма ток. проверих акумулатора-11,60 волта, при контакт-10,70 волта. би трябвало да е добре. казаха, че може би ми е свършил бензина. налях 5 литра-но нищо. от къде може да е проблема?
Искам да се похваля и да се оплача...средата на февруари си купих Пасат-90 год,пълна инжекция, 2000 куб. Сега да се оплача. До сега не съм се интересувал от автомобили, но като си взех колата, видях , че съм доста назад с материала, така, че, не ми се сърдете, ако задавам глупави въпроси, реших да сменям всичко за което ми казаха-масла, филтри, ремъци и други неща. докато отидох на сервиз, колата палеше от първия път. смених маслото, горивния, въздушния и масления филтър. след тази смяна колата започна да пали на втория път. преди три дни я спирам в гаража, но на сутринта въобще не запали. след две-три проби съвсем спря да върти,сякаш няма ток. проверих акумулатора-11,60 волта, при контакт-10,70 волта. би трябвало да е добре. казаха, че може би ми е свършил бензина. налях 5 литра-но нищо. от къде може да е проблема?
- severnakorona
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:

severnakorona написа:да, само при студен мотор ми прави този номер. казаха ми, че при 9-10 волта няма да има проблем акумулатора. благодаря, ще потърся инфо...
Акумулатора ти е за смяна колега. Дори и след като не си палил и карал колата 2-3 дена, акумулатора трябва да показва ок 12,2 V. Не мога да разбера що за "специалисти" са тези които са те успокоили, че при 9-10 V няма проблем. Проблема е, че вероятно една от клетките вече е сулфатизирала, т.е. заминала.
- severnakorona
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
severnakorona написа:Много ви благодаря, колеги, само едно ме притеснява-ако взема нов акумулатор, а се окаже, примерно, че проблема е от динамото? има ли такава вероятност?
- За да си сигурен пробвай с друг акум. от някой познат и ако запали от раз работата е ясна. А за динамото е най лесно мериш колко зарежда не трябва да е по малко от 13.8 при вкл. консуматори.
- Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Здравей urt
Ето тук е показано как се мери налягането на горивото в твоята кола, както и какво трябва да е.
http://images17.snimka.bg/002855797.jpg
Потърси първо някъде да го замерят, преди да се набутваш със смяна на части.
Ето тук е показано как се мери налягането на горивото в твоята кола, както и какво трябва да е.
http://images17.snimka.bg/002855797.jpg
Потърси първо някъде да го замерят, преди да се набутваш със смяна на части.