Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот petko5 » Нед 01 ное 2020 0:54

777 написа:
petko5 написа:За 14" бюджетна Зимна гума бих препоръчал KORMORAN :th_up
Тази зимна гума монтирана на Галфонсо никога, ама никога не ме е предала през зимата, особено като минавам високопланинските проходите :th_up

Намери какво да препоръчваш. Сякаш темата е "какви гуми имам" - подразбира се, че са много добри.

silent написа:
petko5 написа:От близо 4 год. за зимна и лятна гума, залагам на CONTINENTAL :th_up

Никога повече няма да сложа зимни гуми като BFGOODRICH и VREDESTEINE... - пълен Боклук...!!!

За 14" бюджетна Зимна гума бих препоръчал KORMORAN :th_up
Тази зимна гума монтирана на Галфонсо никога, ама никога не ме е предала през зимата, особено като минавам високопланинските проходите :th_up

Това мнение е показателно за безсмисленоста на тази тема....

Дами и Господа, Темата, ако не сте Прочели (явно не сте...) е : - "Зимни гуми - кой с какви - оценка" :wink
Това е моята оценка и опит, който не е малък !

За "Ниско Бюджетни Гуми" 14 "- ПОДЧЕРТАВАМ "ЗА НИСКО БЮДЖЕТНА ГУМА 14 " " ,препоръчвам KORMORAN, в пъти по добра от Умрелата DEBICA !

Тъй като, Аз Лично не признавам ВСЕЗЕЗОННИТЕ ГУМИ- МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ И НЕ ОБРЕМЕНЯВАМ НИКОГО !!! Не са за препоръчване !!!
За Платежно Способните, ПОДЧЕРТАВАМ "ЗА ПЛАТЕЖНО СПОСОБНИТЕ" , за Зимна и Лятна гума препоръчвам Сontinental :th_up

Това е моята препоръка от опит :exclaim
От тук насетне, който и с каквито гуми да иска да шофира, молбата ми е, само да са Нови..., защото от Некачествени Гуми и от Многознайковци по Сервизите, Гинат Невинни Хора, Не дай си Боже и Деца :exclaim

Лек и Безавариен път на всички и Нека Бог да е с Вас

Последна промяна от petko5 на Нед 01 ное 2020 20:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Нед 01 ное 2020 9:09

Първи впечатления от Firestone Winterhawk 4 на суха магистрала, леко мазни в завоите. Иначе ми се струват тихи, доволен съм.

bbb12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bbb12 » Нед 01 ное 2020 10:37

Досега винаги съм карал със среден клас гуми - Sportiva, Fulda ( Kristal Montero 3 ). Sportiva-та 2 сезона бяха много добре, на третия - пълна трагедия. От Fulda-та съм доволен, карах ги 3 сезона без проблем, след това продължих като летни с идеята за миналата зима да си купя нови зимни. Купих същата Fulda, но така и не я сложих, понеже сняг почти не валя. За малкото време, през което имаше, мога да кажа, че не бяха зле, въпреки карането през лятото.
Интересно ми е как се държи ниския клас. Дали биха изкарали нормално поне 3 сезона, при положение, че през зимата не въртя много километри, може би 3-4 хил.

Потребителски аватар
Курт Деликуртев
предупреждение за БАН
Автомобил: Passat Variant 2001
Двигател: AWT

Мнениеот Курт Деликуртев » Нед 01 ное 2020 13:04

Новите ми зимни гуми са Kleber Krisalp HP3 с размер 195/65 х 15, преди 2 години на трето място при изпитания на ADAC.

IMAG4152.jpg

Тихи гуми със 69 децибала.

IMAG4153.jpg

Досега бях с предния модел на Клебер, цяло лято ги износвам преди да сложа новите. Много добър контакт при сняг.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 02 ное 2020 11:36

Проблема е, че тая година май няма внос на Клебер по някаква причина.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 02 ное 2020 13:04

Как да няма? В Автогуми.бг има и налични в България, така и с поръчка от чужбина

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 02 ное 2020 13:54

Не че ги няма изобщо, но ги има на по-малко места, често са с ДОТ 2019. А по-нестандартните размери са изчерпани.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 02 ное 2020 14:19

Абе вие гумите ядете ли ги или си ги слагате на колата...кьораво куцо и сакато вчера научи за дота и днес вече иска гуми от миналта седмица....нищо им няма на гумите като са от миналата година че даже и по миналата....а да стареенето на каучука ....окисляването ..избеляването на боята....не се хабете ....

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пон 02 ное 2020 14:27

Така е колега silent, ама това малко спекулация на клиента. Пък и по-лесно се смята. Нищо че, теоретично една гума ти я продават за нова, дори и да е 3 годишна. Принципно, като клиент имаш правото да изискваш DOT. Също така, няма лошо да са по-добре информирани купувачите, за да се намали риска да ти пробутат какви ли не боклуци и забутани и забравени артикули.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 02 ное 2020 14:37

До 3г изобщо не са длъжни да информират, защото такъв срок залагат повечето производители за залежаване в склад. Монтаж на 3тата година получава ъщата 5-6 годишна гаранция за гумите. Тоест общия живот гарантиран от производителя е 8-9г.
Вече има прясно мляко с по-голяма годност.

Единствено клиент, който смята да продаде гумите след като им вземе здравето, го касае ДОТ-а. За другите е просто необоснован каприз, който продавачът решава дали да задоволява.

Последна промяна от group® на Пон 02 ное 2020 14:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 02 ное 2020 14:37

silent написа:Абе вие гумите ядете ли ги или си ги слагате на колата...кьораво куцо и сакато вчера научи за дота и днес вече иска гуми от миналта седмица....нищо им няма на гумите като са от миналата година че даже и по миналата....а да стареенето на каучука ....окисляването ..избеляването на боята....не се хабете ....

Коментираме, че няма нов внос на Клебер. Фактът, че при половината вносители изобщо няма Клебер, а там където има повечето е от 2019 говори, че вероятно имат остатъци от предната година. Отделно ако пробваш да продаваш гуми, които си ползвал 3 години, представи си какво си мисли потенциалният купувач като види, че са произведени преди 5. Дали (не) се съмнява, че го лъжеш?

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пон 02 ное 2020 14:42

В сайта на Д...а пише, че имат наличности от 195/65/15 навсякъде. А ако толкова държи някой на конкретната гума, не забравяйте, че се произвежда и с модел на BF Goodrich (всички параметри от-до са еднакви, както и цените)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 02 ное 2020 15:06

Vlad777 написа:Как да няма? В Автогуми.бг има и налични в България, така и с поръчка от чужбина

в Медина мед към момента в този размер:
kleber1.jpg

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 02 ное 2020 15:32

Някъде бях чел че гумата си е на Гудрич просто на Клебер и е разрешено да я копира като на две деца от една майка... В общи линии няма значение макар че в някои тестове Гудрича е пред Клебер на практика при еднакви гуми...от друга страна за българина Клебер е по-квалитетната марка с по-маркова гума от двете....
Специално за продажбата на употребявани гуми имам особено мнение и то е че трябва да си голям скъсаняк и оръфляк за да продаваш и купуваш гуми втора ръка...така че този аргумент съм го пропуснал ....

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 02 ное 2020 15:35

Гумата е добра, и си върши работата без забележки, че на всичкото отгоре е и тиха!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”