Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Мнениеот инжектопляктор » Сря 04 ное 2020 23:21

Кайзен написа:Според мен огромна част от хората си задават въпроса защо е нужно да се "надува излишно балона"? Ако се извадят фалшиво положителните резултати, то тогава може би не 400, а само 300 или 200 биха имали нужда от лекарска помощ.

Това го казваш от позицията на човек, който много ги разбира, или? Хоспитализирането не е, не е било и няма да бъде на база на положителен тест. Хоспитализирането е на база проява на състояния, със симптоми, които могат да застрашат живота, ако останат без наблюдение и лечение. В болница влизаш, ако имаш пневмония. Не ако имаш 37.2 и кашляш. Вашите "фалшиви PCR" се доказват очевидно със също толкова фалшиви "рентгенови снимки". А пък най-накрая и смъртните актове са фалшифицирани сигурно. Може би тия хора просто имат дългове и са избягали в Куба. Как мислиш? Ама най-вече си мисля, че рептилите или ильоменатите, извънземните имат общо с цялата работа.
Някой от тези тримата, а може би заедно работят.
Какви ли не още глупости ще измисли българинЪТ, да си оправдае безхаберието. И въобще предвид факта какво е в болниците и най-вероятно я гледаш само на картинка, ако щат да ме банват, но направо не знам с какви очи ги пишете тези неща. То не е възмутително, нямам подходящата дума тази емоция да я опиша.
Видеото. Статията. Философстването. Те хората приемат, да си намерят на работа. И да стоят облечени в костюми цял ден. Да!
Ако си доброволец, да те вкарам в едно инфекциозно отделение. Ама без маска, без нищо. Да си видиш "измислените болни".
Covid не е, няма да бъде и никога не е бил обикновен грип. Дори и обикновеният грип дава усложнения и то при немалко.
Не знам откъде ни дойде тая беля на главата пък. Наистина не знам. Но доказва само едно.
Как урбанизацията ни разказва играта. Най-урбанизираните държави са люлка на и развъдник на зарази.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Сря 04 ное 2020 23:34

Има много хора, които се опитват да неглижират вируса, обясняват колко е безопасен и как нищо не може да ти направи, ако си здрав. И това са хора, засегнати финансово от мерките срещу вируса. Например Слави Трифонов, които в началото говореше как това е просто грип, а в последно време започна да критикува държавата, че не е взела правилни мерки, с които да опази живота на хората. Бизнеса му пострада и е нормално да не е съгласен с мерките.
Също познавам хора, които няма как да работят от вкъщи и се успокояват с това, че няма вирус и всичко е измислица на новия световен ред. Особено шофьори и продавачи са убедени в това.
Та имайте предвид когато ви говорят че вируса е незначителен или пък ужасно опасен, че го правят заради пари.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 04 ное 2020 23:37

rld написа: Та имайте предвид когато ви говорят че вируса е незначителен или пък ужасно опасен, че го правят заради пари.

Проблемът е, че много се говори. Тук също много се говори. Типична черта на българина е, че много приказва и си измисля рационализации да си оправдава собствените действия. Но някои не просто говорят. Те и виждат. И Мангъров да отива да работи, не само да приказва.
Опичайте си акъла.
milmar написа:за такива дето срещу 15лв ходят по центъра и крещят без маски, какви мерки да се вземат??? И на изборите какво да изберем, тези дето искат маски или тези дето ги горят?

Вкарват армията по центъра на града с калашниците. Ай на бас, че ще има повече респект. Овце се командват с кривака.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Чет 05 ное 2020 7:18

инжектопляктор написа:Това го казваш от позицията на човек, който много ги разбира, или? Хоспитализирането не е, не е било и няма да бъде на база на положителен тест. Хоспитализирането е на база проява на състояния, със симптоми, които могат да застрашат живота, ако останат без наблюдение и лечение. В болница влизаш, ако имаш пневмония. Не ако имаш 37.2 и кашляш.
С какви симптоми са иргаещите кючек във видеото?
инжектопляктор написа:Вашите "фалшиви PCR" се доказват очевидно със също толкова фалшиви "рентгенови снимки".
Какво ще кажеш за случая разказан от Vlad777?
инжектопляктор написа:Ако си доброволец, да те вкарам в едно инфекциозно отделение. Ама без маска, без нищо. Да си видиш "измислените болни".
Поредния, който иска да ме вкара в болница.. Коя болница, кой ден, в колко часа? Уреди всичко и идвам. Но за да не наруша актуално действащите правила в България и да ме глобят, то ще трябва да си сложа поне маска. Досега съм се пробвал в Пирогов и в болницата в Сливен - не ме искаха.

Ти за мен си поредния човек, чоплещ семки и гледащ БТВ. Влизаш тук изваждаш една част от мнение на друг отребител и почваш да си развиваш някаква теория. Когато писах за тези 400 човека, то това не беше моя измислица, а съм поставил от къде се взема тази бройка. Ако само 10% от хората с положителен PCR е нужно да влязат в болнижа, то при 3 000 положителни товва биха били 300 човека. Но нали е по-лесно да си драскаме разни глупости, намесвайки и "рептилите или ильоменатите, извънземните"... И накрая винаги българинЪТ е виновен. Типично за хора тип "кон с капаци".

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 05 ное 2020 7:33

Кайзен написа:Ти за мен си поредния човек, чоплещ семки и гледащ БТВ. Влизаш тук изваждаш една част от мнение на друг отребител и почваш да си развиваш някаква теория..

Фатална грешка допускаш. А теории не развивам за нищо. Предният ми пост беше нещо средно между гротеска и сарказъм. Когато видя нещо, което заслужава повече, ще го оценя по достойнство.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 05 ное 2020 8:34

то за това по форумите не си заслужава да. се впускаш в дълги описания и анализи, щото винаги се намира някой, който вади две думи от контекста и после почват свободни съчинения

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 05 ное 2020 9:53

Кайзен написа:Какво ще кажеш за случая разказан от Vlad777?

Че всичко е измислица и надуване на данни за да вземат европари?! Това ли трябва да си кажем от този случай?

Преди дни обявиха жив човек за умрял. Трябва да си кажем, че няма медицина, всички лекари са шарлатани?!

Случая на Владо е кофти. Кофти страничен ефект на всичко. Но да си вадим извод, че статистика няма и да не вярваме на нищо е нелепо.

И аз имам история за статистиката, която да видим дали ще я прегърнеш така охотно, както тази на Владо:
5 от заразените семейства около мен са с по един направен ПСР на 3 и 4 членни семейства. А всички без една жена са със симптоми (къде леки, къде не - все тая). Та резултата за статистиката е 10 заразени (няма да смятам децата), 5 отчетени ПСР-а.
И смея да твърдя, че това е масово явлени, защото са скъпи тестовете, защото е безсмислено в такава ситуация да се тестват всички, защото някои хора не искат да са под карантина.

И да! Приемем ли този подход на гледане на данните, значи % на тежки случаи, смърт и т.н. е по-нисък.
400 души беше просто пример. Аз не знам какъв е броя и процента. Но този процент се знае и прогноза може да се направи доста точна, от тези, които имат данните. И прогнозата ще е надеждна, защото вече е базирана на дълъг период време. И няма да зависи от точността на статистиката за заразени, защото вероятно тя ще е трайно неточна.
Промени в процента хоспитализирани спрямо заразени може да настъпи във всяка посока поради ред причини. Но за да се говори с точни цифри, което аз не правя, трябва да се знаят много неща, до които ние нямаме достъп. Интерфериращи фактори, които могат да кривят прогнозата също има и се отчитат. Примерно по-добро домашно лечение или изостряне на заболяването поради застудяване и по-мръсен въздух, и т.н.

С всичко това искам да кажа за пореден път - НЕ знаем много неща. А и по-добре май.

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Чет 05 ное 2020 9:59

Ай стига вече бе хора , това с вкарването в отделенията вече стана банално. То болни трудно приемат камо ли , доброволци. Имаше едно клипче, на жена дето звъни в Пирогов ( ако не се лъжа) и иска да стане доброволец. И насреща и мънкат и я карат да звъни на различни отдели , и я прехвърлят на сам на там , щото не знаят какво да и кажат.
Имаме 341 болници с близо 54 000 легла. И видиш ли от 200 човека в интензивните, системата се задъхвала. Е.ем ти и системата. А това , че няма персонал, не е щото лекарите са измрели от ковид-а.

Изпратено от моят BV9800 с помощта на Tapatalk

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 05 ное 2020 10:29

Некомпететнтни и некадърни са управляващите и започва зверски да си личи какви калинки ръководят.

Ето една статия, която показва какво е положението: https://www.svobodnaevropa.bg/a/30927888.html

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Чет 05 ное 2020 10:32

group® написа:Че всичко е измислица и надуване на данни за да вземат европари?! Това ли трябва да си кажем от този случай?
Не, не е това. Но защо има И такива случаИ.
Не мога да разбера защо постоянно се опитва да се покаже, че като има грешка, то тя е единична, а не систематична.
group® написа:Преди дни обявиха жив човек за умрял. Трябва да си кажем, че няма медицина, всички лекари са шарлатани?!
Не, медицина има, но има и черни овци в нея. Затова се изисква двойно по-голяма порция критично мислене.

group® написа:Случая на Владо е кофти. Кофти страничен ефект на всичко. Но да си вадим извод, че статистика няма и да не вярваме на нищо е нелепо.
Защо веднага скачаш от едната в другата крайност? Статистика има, но не е 100% коректна. А колко точно е коректна (10% или 90%) не може да каже никой. И когато някой подходи критично, то той трябва да бъде нападнат. Защо?

group® написа:И аз имам история за статистиката, която да видим дали ще я прегърнеш така охотно
На мен ми е пределно ясно, че има много вирусоносители, които не влизат в никаква статистика. Но някои толкова здраво са се вкопчили в СТАТИСТИКАТА, че губят връзка с реалността. Точно затова питам - защо като има толкова много истински вирусоносители на някой му са необходими и много фалшиви?
Затова и тези, които искат да ме вкарат в болница, са ми леко казано комични. Та по улиците ходят много повече вирусоносители отколкото лежат в болниците.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 05 ное 2020 11:11

бат рамбо написа:.... То болни трудно приемат камо ли , доброволци. Имаше едно клипче, на жена дето звъни в Пирогов ( ако не се лъжа) и иска да стане доброволец. И насреща и мънкат и я карат да звъни на различни отдели , и я прехвърлят на сам на там , щото не знаят какво да и кажат.
.....

Не съм запознат с материята, но едва ли правно е установено, как и в какви случаи, кои хора, с каква специалност/професия могат да станат доброволци в болница. Друг въпрос е дали самата болница ще има полза или по-скоро ще трябва на един доброволец да се отделят 2-3 истински служители да го обучават какво и как да прави. А тоя доброволец е решил да е такъв за 3-4 дни или седмица и после си тръгва. Пък и този доброволец ако не е подписал един куп хартия, не дай Боже ако се зарази, ще съди болницата, че и държавата.... Заради това си мисля, че няма как човек с каква да е професия и без ангажимент към медицината да стане доброволец, освен ако наистина станат зле нещата....

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 05 ное 2020 11:31

За плазмата също искат да покажеш положителен PCR тест за ковид. С тест само за антитела не взимат.

Потребителски аватар
richko25
Автомобил: VAG
Двигател:

Мнениеот richko25 » Чет 05 ное 2020 11:48

Vlad777 написа:Некомпететнтни и некадърни са управляващите и започва зверски да си личи какви калинки ръководят.

Ето една статия, която показва какво е положението: https://www.svobodnaevropa.bg/a/30927888.html

Същото върви от пропагандната машина тиви 1 и там сме виждали познатата ни от Божков тв "журналистка" Генка Шикерова,приятелката и дето уж е таксиджийка и други изпрани "журналисти".Дали ще чета уж " Свободна Европа" фак ти ,фак тор , клубче з и други , или ще гледам тиви1 ,Евро ком, Божков тв,7/8 ,бстиви,а така и т.н. е едно и също.
Много е лошо,управляващите ни заробват.#Калинки #500 Euro #Gold.Всички комуняги са се впрегнали да внушават колко е зле.Опозицията ревеше със цяла орда "медии" ,че няма covid и един виолист казваше ,че никой не е умрял от covid.Не #111 ,а # 99999999 място сме по журналистика.
Всеки сам решава дали са спазва мерките или не.

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Чет 05 ное 2020 11:51

milmar написа:
бат рамбо написа:.... То болни трудно приемат камо ли , доброволци. Имаше едно клипче, на жена дето звъни в Пирогов ( ако не се лъжа) и иска да стане доброволец. И насреща и мънкат и я карат да звъни на различни отдели , и я прехвърлят на сам на там , щото не знаят какво да и кажат.
.....

Не съм запознат с материята, но едва ли правно е установено, как и в какви случаи, кои хора, с каква специалност/професия могат да станат доброволци в болница. Друг въпрос е дали самата болница ще има полза или по-скоро ще трябва на един доброволец да се отделят 2-3 истински служители да го обучават какво и как да прави. А тоя доброволец е решил да е такъв за 3-4 дни или седмица и после си тръгва. Пък и този доброволец ако не е подписал един куп хартия, не дай Боже ако се зарази, ще съди болницата, че и държавата.... Заради това си мисля, че няма как човек с каква да е професия и без ангажимент към медицината да стане доброволец, освен ако наистина станат зле нещата....
Абе хора? Наистина ли живеем в една и съща държава?Изображение

Изпратено от моят BV9800 с помощта на Tapatalk

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 05 ное 2020 12:11

БЧК-членове и доброволци =300 000 души.
Всеки ден огнище в социално заведение
Приблизително равен брой на техните ползватели и лишените от свобода.
Към момента 1 затворник без симптоми
освободен за домашно лечение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”