Тайм адванс процесор при ГОЛФ2-РФ карбуратор има ли смисъл.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тайм адванс процесор при ГОЛФ2-РФ карбуратор има ли смисъл.

Мнениеот sashobas » Сря 07 мар 2007 23:34

Има ли смисъл да се слага ТАП-на ГОЛФ-2 РФ

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Re: Тайм адванс процесор при ГОЛФ2-РФ карбуратор има ли смис

Мнениеот qnis3 » Чет 08 мар 2007 4:47

sashobas написа:Има ли смисъл да се слага ТАП-на ГОЛФ-2 РФ

Колега винаги има смисьл да сложиш ТАП без значение дали е карборатор или моно или пьлна инжекция. ТАПа винаги има ефект вьрхо динамиката и разхода *повишава КПД на двигателя*.
Така че избора си е твой, да сложиш или не.

spahi
Автомобил: VW Passat
Двигател: RP 1989
Контакти:

Мнениеот spahi » Чет 08 мар 2007 10:20

Ммммммдааааа!!!!
Колегата е прав. Аз лично ползвам такова устройсто от около година. Сложил съм и на 3 познати. Определено ефекта е добър. По-добра динамика и спадане на разходда. Според мен устройството си изплаща инвестицията.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 08 мар 2007 13:05

И какво точно ще прави този ТАП при RF-a? Към какво ще го включиш?
vaskoto1 написа:2е2 пауа! ТАП-ше си приказва сам...

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Чет 08 мар 2007 14:03

Sunny написа:И какво точно ще прави този ТАП при RF-a? Към какво ще го включиш?
vaskoto1 написа:2е2 пауа! ТАП-ше си приказва сам...

Ще реголира аванса *Ще покачи К.P.Дто на двигателя* и Ще се включи към датчика на хол *делкото е с датчик на хол може и да се сложи и на чукче но друг ТАП*.
поздрави

Последна промяна от qnis3 на Чет 08 мар 2007 23:41, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 08 мар 2007 17:52

Аз знам ,че делкото е с датчик на хол и точно там се свързва.Моля за информация от колеги които имат наблюдения от ТАП-а на техните коли също така да споделят цена и марка.

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Чет 08 мар 2007 18:14

sashobas написа:Аз знам ,че делкото е с датчик на хол и точно там се свързва.Моля за информация от колеги които имат наблюдения от ТАП-а на техните коли също така да споделят цена и марка.

Колега при мен има ТАП на *АЕБ ДИС92 втора рака на 50лв.* който е сьздаден специялно за VW и за неговия брат. По принцип не се набутваи с пройзведена в БГ. Имат доста да се учат до като настигнат голямите фирми и имат доста недостатаци за да не си мислиш че те льжа можеш да прочетеш тук. http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopi ... c&start=15

spahi
Автомобил: VW Passat
Двигател: RP 1989
Контакти:

Мнениеот spahi » Пет 09 мар 2007 15:37

Не е задължително непременно да е нещо супер марково. Има и добри ТАП правени в България. Незнам защо обаче всеки на който кажеш ТАП ииии веднага го свързва с jetspark. Според мен това устойсто е предимно реклама. Има други които работят доста прилично. Все пак алгоритъма не е безкрайно сложен. Примерно съм тествал тези: http://runel-tech.com/?p=productsMore&iProduct=4 иииии смея да твърдя че се държат доста прилично. Говорим за тест с диагностична апаратура а не на ухо, око или квото и да е

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Пет 09 мар 2007 17:12

Малко може да е тъп въпроса но има ли разлика между ланда контрол и ТАП, и каква е тя?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 09 мар 2007 17:27

IVD написа:Малко може да е тъп въпроса но има ли разлика между ланда контрол и ТАП, и каква е тя?

има да и то сериозна

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Пет 09 мар 2007 18:49

Правилно ли си мисля, че ако искам добра работа (вървене,разход) на газ трябва да имам и двете!?

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 09 мар 2007 19:16

И аз мисля да слагам ТАП от Runel-tech.Цената е много добра а съм чувал и добри отзиви за него.

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Пет 09 мар 2007 22:12

spahi написа:Не е задължително непременно да е нещо супер марково. Има и добри ТАП правени в България. Незнам защо обаче всеки на който кажеш ТАП ииии веднага го свързва с jetspark. Според мен това устойсто е предимно реклама. Има други които работят доста прилично. Все пак алгоритъма не е безкрайно сложен. Примерно съм тествал тези: http://runel-tech.com/?p=productsMore&iProduct=4 иииии смея да твърдя че се държат доста прилично. Говорим за тест с диагностична апаратура а не на ухо, око или квото и да е

Колега по принцип си прав но тези в БГ сега се учат и има извесни проблеми *което е нормално*. Това са малки фирми и неможе да става дума за сравнение на тях и една голяма фирма, немогат да се мерят нито с иследователски екип от инжинери, лабораторий, и възможности от тествания на изделието с доказаните имена в бранша. Това е все едно да сравняваш болит от Ф1 с ВАРБУРГ извинявам се за сравнението но е така едните го правят от 20г. а другите им е пьрво изделие за какво говорим тогава. Кой са с по голям опит и традиций?

Последна промяна от qnis3 на Съб 10 мар 2007 0:14, променено общо 1 път.

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Пет 09 мар 2007 22:19

IVD написа:Правилно ли си мисля, че ако искам добра работа (вървене,разход) на газ трябва да имам и двете!?

Най добре е да имаш и двете но има и компромиси да сложиш и само едното. Но скоро ще ни накарат всички да имат ламбда контрол система поне така е в ЕВРОПА *на пример има някой градове в който не пускат да влизаш в центара на града без да имаш ламбда контрол а на скоро казаха че това важи и за ЛОНДОН ако имаш минаваш ако нямаш плащаш определена сума и тогава влизаш* Аз лично немога да си го преставя за БЪЛГАРИЯ как ше стане това.

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Пет 09 мар 2007 22:20

sashobas написа:И аз мисля да слагам ТАП от Runel-tech.Цената е много добра а съм чувал и добри отзиви за него.

Избора е само твой.

Върни се в “Автогазови уредби”