Модул за дневни светлини - за и против
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Модул за дневни светлини - за и против
Здравко, от какво стават така опушени?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Заради ниската мощност. През модула. Айде покажете"надута" лампа да изкара толкова?
Ами няма, затова казвам,че модула съхранява лампите. Всеки знае колко струва комплект премиум лампи.
Ами няма, затова казвам,че модула съхранява лампите. Всеки знае колко струва комплект премиум лампи.
- stefan4o
- Контакти:
Най си е убаво новата кола - за всяко нещо си има отделна ламБа.
-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
Zdravko Zankov написа:Заради ниската мощност...
Здравко,това не е сериозно и няма научно обяснение. Модулът регулира само волтаж.Няма как при по-нисък волтаж да се получи засилено изпарение от жичката,а при нормално/по-високо/ да няма такова изпарение. В балона има само волфрамова жичка в газова среда.Ти ми препоръча тези лампи и аз ги ползвах няколко години. И ги харесвах в сравнение с други халогени. Мисля, че пазя първите, които подмених след около две години експлоатация. Едната е много опушена, другата е като нова. Това не се връзва с твоята теза и плаши хората от тези модули. А са много удобни и функционални. Моят ти ми препоръча,избра,достави,че дори монтира и настрои. Опушването е по-скоро резултат от изнасилване на една нелоша технология да наподоби параметрите на съвсем различни и по-нови технологии.
-
- VW експерт
Може и да си прав, може и да не си. И друг сме го дъвкали това с теб. За модула нищо лошо не мога да кажа, напротив.
И понеже виждах как горяха Найтбрейкър на служебен бус през няколко седмици,първо поръчах модула,и след това боднах Филипс-а на Шкодата.
И понеже виждах как горяха Найтбрейкър на служебен бус през няколко седмици,първо поръчах модула,и след това боднах Филипс-а на Шкодата.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Халогенна лампа (крушка), известна още като волфрамов халоген, кварцово-халогенна или кварцово йодна лампа, е лампа с нажежаема жичка, състояща се от волфрамова нишка, запечатана в компактен прозрачен балон, която е пълна със смес от инертен газ и малко количество халоген като йод или бром. Комбинацията от халогенния газ и волфрамовите нишки предизвиква химическа реакция на халогенния цикъл, която повторно излага изпарения волфрам на нишката, като увеличава неговия живот и поддържа яснотата на обвивката. Поради това халогенната лампа може да работи с по-висока температура, отколкото стандартната газова лампа - с подобна мощност и експлоатационен живот, което води до по-висока светлинна ефективност и цветна температура. Малкият размер на халогенните лампи позволява тяхното използване в компактни осветителни системи.
Това съм го копирал от нета. Възможно е при по-ниска температура в балона да не се затваря цикъла изпарение-регенериране, а волфрамът да кондензира по по-студеното стъкло на балона.
Това съм го копирал от нета. Възможно е при по-ниска температура в балона да не се затваря цикъла изпарение-регенериране, а волфрамът да кондензира по по-студеното стъкло на балона.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Точно така - при ниска температура волфрама кондензира на балона, а не на жичката. Но на снимката по-горе е първият път в който виждам подобен ефект.
Моите крушки са на късите и ги карам на 70% мощност. Такъв ефект няма. На 30% не съм карал, но е възможно това което се вижда да е ефекта. Допълнително имаше твърдение към това, че ако след каране на ниска мощност се кара на пълна мощност голяма част от ефекта се обръща и потъмняването изчезва. Ама на дълги светлини се кара доста по-рядко от колкото на къси и може би не е достатъчно да обърне ефекта.
И все пак - тия крушки са на 100 000км. Колко часа са това не знам, ама са много.
Моите крушки са на късите и ги карам на 70% мощност. Такъв ефект няма. На 30% не съм карал, но е възможно това което се вижда да е ефекта. Допълнително имаше твърдение към това, че ако след каране на ниска мощност се кара на пълна мощност голяма част от ефекта се обръща и потъмняването изчезва. Ама на дълги светлини се кара доста по-рядко от колкото на къси и може би не е достатъчно да обърне ефекта.
И все пак - тия крушки са на 100 000км. Колко часа са това не знам, ама са много.
brum написа:Моите крушки са на късите и ги карам на 70% мощност. Такъв ефект няма.
може ли линк към модула?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
brum написа:И все пак - тия крушки са на 100 000км. Колко часа са това не знам, ама са много.
Много са устискали , 2000 часа при всички положения, няма се учудя и ако са примерно към 3000 часа, което е над 6-7 пъти ресурса им, а в Бг дори и над 10 пъти заради чувствителността им и към вибрации , сътресения и неравности по пътя . Тези крушки светят добре , но имат къс ресурс , за сметка на това не са и евтини .
Проблема е дали до последно с това опушване са светели добре . Щото са и Н4 , т.е. и късите са там , и дългите.
Аз избягвам такива +% крушки .
Почти няма крушка която да държи дълго от тях. А едни от най-скапаните са на една верига от хран.стоки, започваща с "Л". Светят макс два месеца.
- stefan4o
- Контакти:
Обикновените крушки с релета дават много подобен ефект. Само че и те горят бързо (заради 14-те волта), но пък са евтини поне.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
На 20% на дълги карам от над 6 години. Никога откакто имам колата не съм сменял крушка на дългите. А другите няколко пъти. Късите горят на тая кола винаги при пускане, за дългите незнам защо издържаха токлкова- може би плавния страт има влияние там....
-
- VW експерт
brum написа:
Средната скорост ми се въртеше 45-50км/ч.
samo_pechka написа: Тези крушки светят добре , но имат къс ресурс , за сметка на това не са и евтини .
Проблема е дали до последно с това опушване са светели добре . Щото са и Н4 , т.е. и късите са там , и дългите.
Ами подмених ги точно заради това,не светеха добре.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На едносекционни фарове с Н4 крушки на мястото на габарита съм сложил 30-ватови халогенни крушки, подобни на тези на луничките. Двете крушки на двата фара са свързани последователно и се палят с реле, което се задейства от лампата на маслото. Светат съвсем прилично и за толкова години не са горели. От разстояние се създава впечатление, че светят късите.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Да, светлината се пречупва , тъй като крушката е под основната.
А как става "само" на габарит ? Ако е същата , не е ли много силна?
А как става "само" на габарит ? Ако е същата , не е ли много силна?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Силна е, ама на габарит не съм паркирал от 100 години. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”