Та така и аз съм вече у големото семейство
Дойде и моя ред........Моля за съдействие на някой юрист...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Дойде и моя ред........Моля за съдействие на някой юрист...
Аре колеги дойде и моя ред да се пофала че неставам за шофьор,днес 08.03.2007г.след 8г.шоф.стаж ме удариха и мен ,за първи път ми зеха талончето
,и най-гадното ме изкараха виновен мен,те това немое да разбера как стана
.
Последна промяна от MITKO_DVD на Вто 13 мар 2007 19:30, променено общо 1 път.
- MITKO_DVD
- Контакти:
Та така:
Значи движа по бул.Възкресение посока бул.Гешов към ОМВ(това е улицата над Булстрад)там булевардасе разделя на две платна с по две ленти всяко,едното завива надолу по К.Величков,а другото платно с две ленти към бул.Гешов.Аз съм в лява лента на Възкресение и излизам на бул.продължение на К.Величков а именно бул.Гешов.Този бул. е с 3 ленти аз се стремя да вляза в среднатакато лекичко излизам перпедикулярно на другия бул.Гешов с цел да затворя минаващите по К.величков,който минават-изтеглят се на тяхно червено и наше зелено.в този момент човека зад мен който се движи немое да спре или да завиеа се удря в мен след като вече съм почти завил в средната лента.
Изкарахе ме мен виновен защото съм направил погрешка десен завой,направо ако някой разбира кво пиша да кае как е щото аз смятам че не съм виновен и човека зад мен просто не е спазил дистанция и не е можъл да спре в мен.
Значи движа по бул.Възкресение посока бул.Гешов към ОМВ(това е улицата над Булстрад)там булевардасе разделя на две платна с по две ленти всяко,едното завива надолу по К.Величков,а другото платно с две ленти към бул.Гешов.Аз съм в лява лента на Възкресение и излизам на бул.продължение на К.Величков а именно бул.Гешов.Този бул. е с 3 ленти аз се стремя да вляза в среднатакато лекичко излизам перпедикулярно на другия бул.Гешов с цел да затворя минаващите по К.величков,който минават-изтеглят се на тяхно червено и наше зелено.в този момент човека зад мен който се движи немое да спре или да завиеа се удря в мен след като вече съм почти завил в средната лента.
Изкарахе ме мен виновен защото съм направил погрешка десен завой,направо ако някой разбира кво пиша да кае как е щото аз смятам че не съм виновен и човека зад мен просто не е спазил дистанция и не е можъл да спре в мен.
- MITKO_DVD
- Контакти:
teodor6769 написа:Да лошо но дай подробности да видим какъв е случая, ако не си подписал акта може да обжалваш.
Акта неможе да не го подпишеш,подписваш и от долу пишеш възражение.Я некой по светнат да каже кога се пише обжалването,едни хора казват до 3 дена други след като излезе постановлението,нека няко по запознат да каже да знам кво да правя
- MITKO_DVD
- Контакти:
musura написа:Ако средната лента позволява десен завой, тогава не си в нарушение, обаче ако е за напаво, нямаш право на самото кръстовище да сменяш ленти и си длъжен да спзваш посоката им, демек ако средната е за направо, дясната за надясно - от средната може да прдължиш само направо
Мусуре нещо нете разбирам,каква средна лента къв десен завой.Средната лента е на другия бул.в който се включвам,а от там съм за направо
-
didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Полицаите се заядоха, бяха идиоти.. Добре, че Митака не скочи на бой на другия шофьор, а малко му оставаше... спрях го...
Иначе оня си беше виновен както и да го погледнеш! Значи катаджиите за мен не познаваха правилника.
btw мина и Дон Хуан по едно време, позагледа, явно не ни позна и си тръгна...
Ето и схема на ПТП-то. Според КАТ-аджиите Митко е виновен, защото не е пропуснал !!! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! десностоящият му Кадет... ?!?! Аз знам, че правилото на десностоящия важи на КРЪСТОВИЩА... където хората се движат в различни посоки... Направо съм бесен.
Аа, и още нещо. Версиите на Митко и другия шофер се различават по това, че единия твърди, че той е бил спрял и обратното. Та, изкараха работата така, че другия водач е бил спрял, а Митко се е нахендрил в него. Да, ама не. И го доказах, ама те се направиха на идиоти. На Митко на вратата боята от другата кола почва отзад-напред... значи, ако Митко се е движил, а другия е бил спрял, то Митко е карал назад!
Проста логика... Ама малоумни КАТ-аджии!
P.S. Забравих да спомена, че се движат по еднопосочна улица и двамата!
btw мина и Дон Хуан по едно време, позагледа, явно не ни позна и си тръгна...
Ето и схема на ПТП-то. Според КАТ-аджиите Митко е виновен, защото не е пропуснал !!! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! десностоящият му Кадет... ?!?! Аз знам, че правилото на десностоящия важи на КРЪСТОВИЩА... където хората се движат в различни посоки... Направо съм бесен.
P.S. Забравих да спомена, че се движат по еднопосочна улица и двамата!
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
MITKO_DVD написа:teodor6769 написа:Да лошо но дай подробности да видим какъв е случая, ако не си подписал акта може да обжалваш.
Акта неможе да не го подпишеш,подписваш и от долу пишеш възражение.Я некой по светнат да каже кога се пише обжалването,едни хора казват до 3 дена други след като излезе постановлението,нека няко по запознат да каже да знам кво да правя
Мите да извиняваш ама акта може да не го подпишеш тогава катаджийте трябва да намерят двама свидетели в ПТП-то който не участват в него който да удостоверят че си отказал да го подпишеш. След което си подаваш възражение в КАТ- Дървеница.
- MITKO_DVD
- Контакти:
teodor6769 написа:MITKO_DVD написа:teodor6769 написа:Да лошо но дай подробности да видим какъв е случая, ако не си подписал акта може да обжалваш.
Мите да извиняваш ама акта може да не го подпишеш тогава катаджийте трябва да намерят двама свидетели в ПТП-то който не участват в него който да удостоверят че си отказал да го подпишеш. След което си подаваш възражение в КАТ- Дървеница.
съгласен съм ама то там днеска беше лудница и през покойно щеха да намерат 2 човека,колкото до възражението кое е верно че трябва да го пусна до 3 дена ли
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дойде и моя ред
MITKO_DVD написа:Аре колеги дойде и моя ред да се пофала че неставам за шофьор,днес 08.03.2007г.след 8г.шоф.стаж ме удариха и мен ,за първи път ми зеха талончето![]()
![]()
![]()
,и най-гадното ме изкараха виновен мен,те това немое да разбера как стана
.
За талончето не се ядосвай, мойто не съм го виждал от Октомври месец 2006-та
Пий една студена вода и здраве да е.
- Golfstrom
- Автомобил:
- Двигател:
Сори за случката колега...Полицаите май се позовават на следното:
ЗДПП Разд.V чл.25 (2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично
в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се
движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни
превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното
превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.
ЗДПП Разд.V чл.25 (2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично
в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се
движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни
превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното
превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”