Дойде и моя ред........Моля за съдействие на някой юрист...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Дойде и моя ред........Моля за съдействие на някой юрист...

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 08 мар 2007 20:34

Аре колеги дойде и моя ред да се пофала че неставам за шофьор,днес 08.03.2007г.след 8г.шоф.стаж ме удариха и мен ,за първи път ми зеха талончето :cry: :cry: :cry: :cry: ,и най-гадното ме изкараха виновен мен,те това немое да разбера как стана :evil: .
Та така и аз съм вече у големото семейство :x

Последна промяна от MITKO_DVD на Вто 13 мар 2007 19:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 08 мар 2007 20:37

Жив и здрав без това неможе.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 08 мар 2007 20:37

няма да се шашкаш, щом си живи и здрав, другото се оправя. Ако смяташ, че са ти написали акт несправедливо, може да го обжалваш.

Я кажи ситуацията каква беше и какво точно ти писаха?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 08 мар 2007 20:45

Да лошо но дай подробности да видим какъв е случая, ако не си подписал акта може да обжалваш.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 08 мар 2007 20:48

Та така:
Значи движа по бул.Възкресение посока бул.Гешов към ОМВ(това е улицата над Булстрад)там булевардасе разделя на две платна с по две ленти всяко,едното завива надолу по К.Величков,а другото платно с две ленти към бул.Гешов.Аз съм в лява лента на Възкресение и излизам на бул.продължение на К.Величков а именно бул.Гешов.Този бул. е с 3 ленти аз се стремя да вляза в среднатакато лекичко излизам перпедикулярно на другия бул.Гешов с цел да затворя минаващите по К.величков,който минават-изтеглят се на тяхно червено и наше зелено.в този момент човека зад мен който се движи немое да спре или да завиеа се удря в мен след като вече съм почти завил в средната лента.
Изкарахе ме мен виновен защото съм направил погрешка десен завой,направо ако някой разбира кво пиша да кае как е щото аз смятам че не съм виновен и човека зад мен просто не е спазил дистанция и не е можъл да спре в мен.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 08 мар 2007 20:48

Тенекии се купуват и изправят, живот неможеш. Мисли позитивно и карай внимателно!!!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 08 мар 2007 20:49

teodor6769 написа:Да лошо но дай подробности да видим какъв е случая, ако не си подписал акта може да обжалваш.

Акта неможе да не го подпишеш,подписваш и от долу пишеш възражение.Я некой по светнат да каже кога се пише обжалването,едни хора казват до 3 дена други след като излезе постановлението,нека няко по запознат да каже да знам кво да правя :cry:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 08 мар 2007 20:50

Ако средната лента позволява десен завой, тогава не си в нарушение, обаче ако е за напаво, нямаш право на самото кръстовище да сменяш ленти и си длъжен да спзваш посоката им, демек ако средната е за направо, дясната за надясно - от средната може да прдължиш само направо :idea:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 08 мар 2007 20:52

musura написа:Ако средната лента позволява десен завой, тогава не си в нарушение, обаче ако е за напаво, нямаш право на самото кръстовище да сменяш ленти и си длъжен да спзваш посоката им, демек ако средната е за направо, дясната за надясно - от средната може да прдължиш само направо :idea:

Мусуре нещо нете разбирам,каква средна лента къв десен завой.Средната лента е на другия бул.в който се включвам,а от там съм за направо

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 08 мар 2007 20:55

Полицаите се заядоха, бяха идиоти.. Добре, че Митака не скочи на бой на другия шофьор, а малко му оставаше... спрях го... :D Иначе оня си беше виновен както и да го погледнеш! Значи катаджиите за мен не познаваха правилника.

btw мина и Дон Хуан по едно време, позагледа, явно не ни позна и си тръгна... :)

Изображение

Ето и схема на ПТП-то. Според КАТ-аджиите Митко е виновен, защото не е пропуснал !!! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! десностоящият му Кадет... ?!?! Аз знам, че правилото на десностоящия важи на КРЪСТОВИЩА... където хората се движат в различни посоки... Направо съм бесен. :evil: :evil: Аа, и още нещо. Версиите на Митко и другия шофер се различават по това, че единия твърди, че той е бил спрял и обратното. Та, изкараха работата така, че другия водач е бил спрял, а Митко се е нахендрил в него. Да, ама не. И го доказах, ама те се направиха на идиоти. На Митко на вратата боята от другата кола почва отзад-напред... значи, ако Митко се е движил, а другия е бил спрял, то Митко е карал назад! :lol: :lol: Проста логика... Ама малоумни КАТ-аджии! :evil:

P.S. Забравих да спомена, че се движат по еднопосочна улица и двамата!

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 08 мар 2007 21:14

MITKO_DVD написа:
teodor6769 написа:Да лошо но дай подробности да видим какъв е случая, ако не си подписал акта може да обжалваш.

Акта неможе да не го подпишеш,подписваш и от долу пишеш възражение.Я некой по светнат да каже кога се пише обжалването,едни хора казват до 3 дена други след като излезе постановлението,нека няко по запознат да каже да знам кво да правя :cry:

Мите да извиняваш ама акта може да не го подпишеш тогава катаджийте трябва да намерят двама свидетели в ПТП-то който не участват в него който да удостоверят че си отказал да го подпишеш. След което си подаваш възражение в КАТ- Дървеница.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 08 мар 2007 21:17

teodor6769 написа:
MITKO_DVD написа:

Мите да извиняваш ама акта може да не го подпишеш тогава катаджийте трябва да намерят двама свидетели в ПТП-то който не участват в него който да удостоверят че си отказал да го подпишеш. След което си подаваш възражение в КАТ- Дървеница.

съгласен съм ама то там днеска беше лудница и през покойно щеха да намерат 2 човека,колкото до възражението кое е верно че трябва да го пусна до 3 дена ли :?:

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 08 мар 2007 21:21

Да, най добре още утре ако можеш.

П.С. А за свидетелите не бъди толкова сигурен че някой веднага ще се съгласи че после си е разправия ако решиш да заведеш дело.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Дойде и моя ред

Мнениеот niikoo_1 » Чет 08 мар 2007 21:24

MITKO_DVD написа:Аре колеги дойде и моя ред да се пофала че неставам за шофьор,днес 08.03.2007г.след 8г.шоф.стаж ме удариха и мен ,за първи път ми зеха талончето :cry: :cry: :cry: :cry: ,и най-гадното ме изкараха виновен мен,те това немое да разбера как стана :evil: .
Та така и аз съм вече у големото семейство :x

За талончето не се ядосвай, мойто не съм го виждал от Октомври месец 2006-та mhihi

Пий една студена вода и здраве да е. :lol:

Потребителски аватар
Golfstrom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfstrom » Чет 08 мар 2007 21:38

Сори за случката колега...Полицаите май се позовават на следното:

ЗДПП Разд.V чл.25 (2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично
в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се
движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни
превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното
превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”