Проблеми с ксенон
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблеми с ксенон
imonekov - сложи във веригата на захранването на ксенона 1 голям кондензатор - 22--33- 47 000 мкф/25В до баластите .
Колега нямам възможност сега да сложа такъв кондензатор а и идея си нямам,как точно да го свържа.След още няколко опита установих,че проблема го прави баласта който е пред шофьора.Другия не смущава нищо,понеже като изключих тоя от към шофьора и не се нулира часовника.А с другия го прави.Малко по рано излизах и преди да пусна фаровете 2-3 мин на място работи колата и тогава тръгнах и ги запалих и всичко беше наред.В чудо се видях вече,ще опитам утре да разменя самите баласти,да видя ще има ли някакъв ефект.Незнам вече къде да го сложа тоя баласт от към шофьора,някакви идеи?Благодаря предварително.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
кондензатора има 2 извода.Има с изводи с болт. По 1 кабелна обувка с гъвкав проводник 2,5 кв.мм . + са на кондензатора в захранващата верига на баласта. Минуса най добре към минуса на акумулатора.
При теб явно дърпа много голям ток при палене / или акумулатора ти е стар/ и не може да запали лампата
При теб явно дърпа много голям ток при палене / или акумулатора ти е стар/ и не може да запали лампата
Благодаря колега,ще пробвам и това.Акумулатора не е стар,няма и на година и е силничък 77амп.За сега май намерих може би временно решение на проблема.Един др колега ме посъветва да пускам ксенонна като съм на 2-3хил. оборота и нямало да има проблем.За сега 2-3 пъти го пусках така и наистина работи.Но ще пробвам и с кондензатор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги аз също имам проблем с ксенона след като го сложих и на сутринта като запаля колата и включа фаровете ми се загубва дневният килметраж и часовника
Здравейте, колеги! Имам много странен проблем с ксенона... когато е свързан само единия баласт крушката свети, но свържа ли двата гърмят бушони, а при последният ми опит даже и баласта ми изгоря... 

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
kalin1234 написа:Имам много странен проблем с ксенона... когато е свързан само единия баласт крушката свети, но свържа ли двата гърмят бушони, а при последният ми опит даже и баласта ми изгоря.
Явно изгорелия баласте е бил проблемен. Има и друго щатната инсталация не е разчетена за голения пусков ток на ксенона.и затова започва премигване при палене. Преди години съм дал решение с голям по капацитет електролитен кондензатор преди баласта.
-
- Автомобил: VW Phaeton
- Двигател: BMK 2006
Здравейте имам биксенонови фарове,късите ми светлини светеха жълто и много слабо реших да ги сменя купих от Германия:Osram xenarknight breaker leaser +200% Поставиха ги в сервиз но визуален ефект няма дали проблема е в прожекторите или челното стъкло на фара? p.s. Някъде един специалист беше написал че трябва да чакам около година за пълният ефект на новата крушка,на мен ми звучи нелепо.
Найтбрейкъра е 4300K, ако очакваш да синее не става. Трябва обаче и да не жълтее, а да е чисто бяла светлината.
-
Kiofre написа:Найтбрейкъра е 4300K, ако очакваш да синее не става. Трябва обаче и да не жълтее, а да е чисто бяла светлината.
Пич благодаря за отговорът зная какво е топлинното число като ги купувах ми го казаха, а и на кутията пише, точно такъв светлинен поток искам бял като на дългите ми светлини но нейсе, във въпросът съм пояснил че няма никакъв ефект от смяната,абсолютно никакъвзначи причината е във фара или оборудването
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Каква е колата, изпълнението на фаровете какво е?
Лупи,рефлекторни фарове?
Лупи,рефлекторни фарове?
-
Zdravko Zankov написа:Каква е колата, изпълнението на фаровете какво е?
Лупи,рефлекторни фарове?
Phaeton 2006g. by xenon
Светни отпред през лупите с фенерче в късата и дългата и виж за някаква разлика. Може някой да е сложил жълт филтър в късите за комфорт при дъжд и мъгла?!
-
Здравей имаш в предвид челно отвън?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”