group® написа:Явно нещата, които не разбираме ни плашат и се опитваме да ги направим прости и лесни, до нашето ниво.
А кое е нашето и кое е вашето ниво
А кое ниво е по-ниско и кое е по-високо
Това, че предпочитам сам да решавам дали са ми меки гумите вместо да оставя този проблем на компютърчето снабдено със супер-хипер софтуер за меки гуми, на кое ниво ме поставя
Не виждате ли, какво се случва около вас? Изгражда се потребителско общество, в което правата на индивида да взема решения се прехвърлят на умния софтуер, написан от още по-умен програмист, и в крайна сметка поръчан от още по-умен банкер. И вие радостно и щастливо подарявате собствените си права на въпросния банкер, който в крайна сметка решава не само колко атмосфери да са гумите, но и какъв цвят обувки да си купите. И на всичко това радостно и щастливо викате Ура и махате с ръчички.
Защо тези датчици не са вързани към дисплей, който да ви покаже колко бара са гумите и вие сами да вземете решение дали са добре или не, защо с лекота се отказвате от правото си да вземате сам решения
защо не си направи всеки една тесла с теслата?
Какво е
всеки, кой е тоя
всеки
Хората не са
всеки, гореспоменатият банкер се опитва да ни направи
всеки и до голяма степен е успял. Много е удобно да се управлява общество съставено от еднакви
всеки, трябва ли да обяснявам защо е така? Като кутия с еднакви болтчета. Ама все още не сме еднакви. Повечето хора са като теб, страх ги е да решават как да са гумите и оставят това на софтуера. И никога няма да се опитат да си издялат тесла с теслата.
Аз съм различен, но и аз няма да си издялам тесла. Първо механичната част от колите още не е отменена и дори за една полуоска са нужни пак такива машини, като за милион полуоски, а аз както се досещаш нямам такива машини.
Мога да си взема готова механика, някой голф, изхвърлям ДВГ и слагам ел двигател и готово. Ама и на мен ще ми се наложи да си платя на гореспоменатия банкер, щото ще ми обложат батериите с мита и данъци и както вече споменах, ще оставят половината за чекмеджето и другите за субсидии за Мъск.