Дойде моментът за ежегодното обслужване на моя глезльо, а покрай смазочните материали и филтри, посещението на сервиза ъпгрейдна допълнително Супърба.
Хората по принцип не са фенове на сервизите, което често се дължи на горчив опит от знайни и незнайни "професионалисти". За мен
ТРАНСЕКСПЕРТ не е като останалите сервизи. Там се чувствам напълно спокоен за автомобила си, а също така се радвам и на много приятелско отношение. Винаги всичко ми се обяснява, получавам отговори на питанията ми и нещата ми се казват в прав текст. Кеф ми прави да посетя самата сервизна база, да полафим преди, по време и след интервенциите с Евгени, да си изпия кафето на втория етаж, през което време да позяпам образа от камерите на телевизора. Супърбът за първа година вече не е гаранционен, поради което необходимостта от посещението на официалния сервиз отпада, а ежегодното обслужване директно го премествам в
ТРАНСЕКСПЕРТ. Казвам "ежегодното", защото дори когато колата беше гаранционна, именно там монтираха усиления съединител и ъпгрейднатия интеркулер. Там обслужвам и колата на бащата, а когото и да съм пратил натам за каквото и да било, недоволни никога не е имало.
Ето как протече днешното ми посещение:
1. В 08.30ч. най-нетърпеливите вече сме там. Винаги мия колата преди посещение в сервиз, дори само от уважение към хората, които ще работят по нея. Днес не направих изключение, като вчера вечерта я измих, ама пусто сутринта валнал лек дъждец, точно колкото да я омърлям докато стигна до сервиза...
2. Както вече споменах, настаних се на сепаренцето баш пред телевизора :)
3. Не след дълго, любезните домакини започнаха да подреждат масата :)

- 4.jpg (83.72 KиБ) Видяна 7349 пъти
Впрочем, тази година за пръв път минах на 5w40, в случая Motul 8100. Освен, маслен филтър и този на купето, смених и спирачна течност, и горивния филтър.
4. Първо захванаха спирачната система - смяна на ОЕМ дискове и накладки, с които я изкарах от шоурума преди 6 години (с навъртяни до момента малко над 66000км) и замяната им с дискове и накладки EBC Yellowstuff.
Често дочувам подмятания, че видиш ли като съм си тунинговал колата, значи й топя лагерите от юркане. Ако това беше така, дисковете и накладките щяха наистина да бъдат за смяна. Случаят не е такъв. Пускам снимки, на които грубо може да се прецени в какво състояние е ОЕМския комплект. Ето дисковете, като в ляво се вижда лекото ръбче на преден диск, а при задните ръбчето визуално не е доловимо, а само на допир може да се усети:

- 6.jpg (74.1 KиБ) Видяна 7349 пъти