Passat B8 - обща информация

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Passat B8 - обща информация

Мнениеот group® » Вто 27 апр 2021 10:10

VWGT написа:2. car-net / we connect - четох по- напред в темата спорадични и не толкова позитивни мнения. Каква е ситуацията през 2021 има ли полезност тая работа ако имаме app connect и заслужава ли си год абонамент? абонамента с колата или с човек върви?

Това е поредна излагация на VW, според мен.
С оглед, че сме 21ви век, все пак.
Бъгава работа.
Имам го и няма да го продължа, когато изтече. Пуснах го само за да се убедя в резила. Има 2 позитива: ъпдейти на навигацията (които можеш и иначе да си качваш) и трафик информация (която е точна, защото ползва гугъл, но можеш да го имаш с андроид ауто - waze и е по-яко).
И дотам.
Нищо друго не ползвам, а и някои неща не мога, защото ми се струва тотално излишно да плащам за интернет карта. Ползвам го с хотспот и WiFi на къщата.
Основните функции са за флийт мениджмънт, което нас не ни бърка.

Тези дни получих някакъв мейл от тях, който дори не мога да разбера:

Ако този имейл не се изобразява правилно, моля, щракнете тук.

VW-Logo

Volkswagen We

Здравейте Галин Ганчев,

през пролетта ще имаме някои новости: Порталът We Connect ще Ви каже довиждане на 27.04.2021. Разбира се, можете да продължите да ползвате Вашите мобилни онлайн услуги.1,2

От портфолиото с услуги на Car-Net/We Connect ще намерите следните функции в бъдеще на новия уеб сайт myVolkswagen:
• Добавяне на автомобил
• Управление на автомобил
• Новини (RSS канали)
• Параметри на движение
• Отчет за състоянието на автомобила
• Мобилен ключ
• Планиране час за сервизно обслужване
• Предпочитан сервизен партньор

Към myVolkswagen →

В приложението We Connect на Ваше разположение са предоставени удобно следните функции през смартфона:
• Добавяне на автомобил
• Управление на автомобили
• Процедура Volkswagen Ident
• Управление на съвместни ползватели
• Параметри на движение
• Отчет за състоянието на автомобила
• Врати и светлини
• Позиция за паркиране
• Уведомление за областта
• Уведомление за скоростта
• Клаксон и премигване
• Онлайн алармена система
• Онлайн стационарно отопление
• Онлайн импортиране на цел
• Онлайн импортиране на маршрут
• Заключване и отключване
• Часове на отпътуване
• Климатизация
• Зареждане
• Мобилен ключ
• Планиране час за сервизно обслужване
• Предпочитан сервизен партньор

Как ще работи точно, с оглед колко е бъгава и не юзър феендли цялата история, не знам.

Аз лично си представям по съвсем друг начин връзката с колата, ама софтуерното инженерство никога не е било сила на VW.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Вто 27 апр 2021 11:02

Поне съпорт отдела им е отзивчив.
След запитване, има намя и седмица и получаваш мейл в който учтиво питат доволен ли си от обслужването.
След няма и 3 месеца идва мейл за верификация ... такива разни неща. Но като цяло ми навява страх да ползвам тяхна ел. кола.

Потребителски аватар
Sarafov_03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sarafov_03 » Чет 29 апр 2021 17:24

Колеги, може ли да ми обясните накратко какъв резултат съм постигнал, че не вдявам смисъла на тренировката, (извинявам се за тъпия въпрос) а и не съм задълбавал в това приложение? Благодаря.

Изображение

Kolyo B8
Автомобил: Passat Variant B8FL DSG7
Двигател: DTSB

Мнениеот Kolyo B8 » Чет 29 апр 2021 20:06

Следиш си стила на шофиране. Тук си "пораздал" малко повече газ. В момента на снимка си отпуснал педала на газта и си по инерция.
Първото кръгче ти следи дали си ускорявал плавно или с повече газ, колкото повече натискаш газта толково по-малка е стойността. Ако натиснеш кръгчето ще ти изкара статистика за последните 30 минути ако не се лъжа. Статистиката ще е във вид на графика (стълбчета) по минути и ще е подобна на тази в средното кръгче. В последното кръгче ти дава средния разход, който не е лош въпреки повечето газ. Пак ако натиснеш това кръгче ще ти изкара статистика за моментния разход по минути за последните 30 минути. При натискане на бутон Think blue ти изкарва съвети за икономично шофиране. Целта е да получиш по-висока стойност в първото кръгче, по-нисък разход в третото и повече пълни сини стълбчета във второто.

Потребителски аватар
Sarafov_03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sarafov_03 » Чет 29 апр 2021 20:28

Благодаря за изчерпателния отговор. От клипчета разбрах само за повечето пълни сини стълбчета в средното кръгче.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 12 май 2021 21:17

Някой знае ли каква е тази инсталция в багажника? Повече пречи, или повече помага?

Също така колко трудно се поддържа светъл салон като този :biggrin
Прикачени файлове
404882036_20201210_105834.jpg
white.JPG
white.JPG (74.78 KиБ) Видяна 2462 пъти

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Чет 13 май 2021 6:49

За релсите не съм намерил смислено приложение. Лично аз светъл салон не бих си причинил. Ако го съчетаеш с деца ... става страшно :mhihi

Потребителски аватар
Sarafov_03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sarafov_03 » Чет 13 май 2021 7:58

И аз се ужасих като си представих какво ще стане с този салон, но мой роднина си купи Съпърб, нова, "Лаурин и Клемент", цяла кожа вентилирана, а има две деца тийнейджъри, подозирам,че едва ли са добре нещата.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 13 май 2021 8:02

Това е така наречената Cargo Management System.
Едната част от нея е плъзгащ се панел по релсите, който може да се ползва, за да се оставят тежки товари в задния край и да се преместят напред. За мен това е безполезно и съм го премахнал този панел.
Изображение

Втората част са 4 скоби, които се монтират в релсите и могат да се местят по тях и между тях се опъва мрежа или преградна лента. Това е полезно за мен, защото не позволява на нещата в багажника да се търкалят по завоите.
passat-cargo.jpeg
органзйзер багажник
passat-cargo.jpeg (79.28 KиБ) Видяна 2409 пъти

Относно салона - взех си специални мокри кърпички за кожа. Моят е сив. Като го изчистих хубаво, кърпичките станаха сини на шофьорската седалка - от дънките. Върху сив не си личеше, но върху светъл :horror Когато търсих моята кола имаше една много хубава със светъл салон, която седя доста дълго време в немското мобиле, въпреки че беше на добра цена.

Потребителски аватар
Sarafov_03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sarafov_03 » Чет 13 май 2021 8:32

Дай линк или снимка на тези кърпички, ако може, или откъде да купим.
Например тези дали стават? https://bauhaus.bg/mokri-karpichki-za-kozha-turtle-wax-wipes-leather-cleaner/p/11544

Последна промяна от Sarafov_03 на Чет 13 май 2021 10:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 13 май 2021 9:22

Разбрах, благодаря. До сега ползвах ластична мрежа, която защипваше свободно лещажите предмети, това явно е следващото ниво глезотия.

Иначе за салона, гледам една бройка, която има всичко останало, което бих си поръчал аз самия в една нова кола. Цветовата комбинация също много ми допада. За 100+ хиляди няма никакви петна и тн, но ... аз превозвам деца, първото което, иии нямам абсолютно никакво намерение да се превръщам в роб на колата, та затова ми беше любопитно как се постига чистотата в тази кола :) Знам че на тъмна от вън кола мръсното личи повече откокото на светла, но от вътре така ли е? Салона е кожа с алкантара.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 13 май 2021 12:35

За карго глезотиите, за първи път видях такива 2005 година в ауди а6 4ф и бях много впечатлен. Отзад може да си подредиш багажника без нищо да помръдне, плъзгащата поставка е удобна ако си нисък и не стигаш обема на багажника в предния му край, просто си дръпваш всичко да ти е удобно, после го буташ да си стои напред. За салона и почистването след като тапицирах волана на пасат и направих целия салон на пикапа при моя тапицер го питах как да подържам правилно кожат и отговора леко ме обърка, но го споделям и тук, защото човека е в занаята от 20+ години и му има пълно доверие като цяло. Кожата се почиства с влажна микрофибърна кърпа. Влажа с чиста вода!!! Не мокри кърпички, не специални кърпички за почистване на кожа, не с препарати и химии. Просто влажна микрофибърна кърпа. Гледах го с недоверие и той продължи да ми обяснява. Колкото можеш да почистиш с микрофибъра и водата, толкова чисти и всичко останало, разликата е какво остава в структурата на кожата след почистването. При почистване с всичко друго различно от обикновена вода в кожата остава химикали, които в последствие увреждат структурата необратимо. Изсушават я, разрушават боядисания слой и т.н.
Аз лично волан и салон не съм почиствал защото са относително скоро правени и не мога да споделя от опит, но ви пресъздавам казаното на мен , пък някой може да го сметне за правилно .

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 13 май 2021 12:44

Аз също първо чистя всичко с микрофибър и вода. После минавам с кърпички като тези, които е постнал колегата. После добавям на кърпичките препарат на Astonish за кожа и минавам отново. Само с вода не мисля, че се подхранва кожата. Смятам да си купя, но още не съм избрал по-качествен препарат за кожа, специално за авто приложение.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 13 май 2021 13:04

И кърпичките, и влажната кърпа са вредни съвети.
Кърпичките, ако нещо изцапаш да почистиш на момента.
Но не са за цялостна грижа и поддръжка. Често са ниско качество с алкохол и някакъв лосион. Уж 2в1 ама ни едното. Ако чисти повече, значи изсушава. Ако подхранва, значи не чисти.
Водата не трябва да прониква в кожата. Тоест и с влажната кърпа можеш да почистиш нещо на момента, но не да поддържаш. Ще се спаружи и загуби еластичност.
И на двете неща ще се види безсилието с този бял салон.

Препарати специално за кожа има доволно много.
Трябват 2 препарата - почистване и подхранване.
Аз ползвам това https://furnitureclinics.bg/avtosaloni- ... za-kozhata

Не съветвам никого да си прави експерименти!

tekabg
Автомобил: Passat b8 tdi
Двигател:

Мнениеот tekabg » Чет 13 май 2021 17:24

VWGT написа::th_up
да, ще го имам предвид.

1. Какво е опция: Außen-Sound Standard?
2. car-net / we connect - четох по- напред в темата спорадични и не толкова позитивни мнения. Каква е ситуацията през 2021 има ли полезност тая работа? само с абонамент ли работи, абонамента с колата или с човек върви?
3. app connect може ли да се активира извън дилъра и техните 650 лева? Всички навигации ли я поддържат?
4. google maps от апп кънект с трафик информацията, може ли да се изкарва на дигиталния километраж, или там се показва само фабричната навигация?

Колега откри ли начин за активиране на App Connect ,че и аз се чудя как да го активирам това приложение?

Върни се в “Passat”