VWGT написа:2. car-net / we connect - четох по- напред в темата спорадични и не толкова позитивни мнения. Каква е ситуацията през 2021 има ли полезност тая работа ако имаме app connect и заслужава ли си год абонамент? абонамента с колата или с човек върви?
Това е поредна излагация на VW, според мен.
С оглед, че сме 21ви век, все пак.
Бъгава работа.
Имам го и няма да го продължа, когато изтече. Пуснах го само за да се убедя в резила. Има 2 позитива: ъпдейти на навигацията (които можеш и иначе да си качваш) и трафик информация (която е точна, защото ползва гугъл, но можеш да го имаш с андроид ауто - waze и е по-яко).
И дотам.
Нищо друго не ползвам, а и някои неща не мога, защото ми се струва тотално излишно да плащам за интернет карта. Ползвам го с хотспот и WiFi на къщата.
Основните функции са за флийт мениджмънт, което нас не ни бърка.
Тези дни получих някакъв мейл от тях, който дори не мога да разбера:
Ако този имейл не се изобразява правилно, моля, щракнете тук.
VW-Logo
Volkswagen We
Здравейте Галин Ганчев,
през пролетта ще имаме някои новости: Порталът We Connect ще Ви каже довиждане на 27.04.2021. Разбира се, можете да продължите да ползвате Вашите мобилни онлайн услуги.1,2
От портфолиото с услуги на Car-Net/We Connect ще намерите следните функции в бъдеще на новия уеб сайт myVolkswagen:
• Добавяне на автомобил
• Управление на автомобил
• Новини (RSS канали)
• Параметри на движение
• Отчет за състоянието на автомобила
• Мобилен ключ
• Планиране час за сервизно обслужване
• Предпочитан сервизен партньор
Към myVolkswagen →
В приложението We Connect на Ваше разположение са предоставени удобно следните функции през смартфона:
• Добавяне на автомобил
• Управление на автомобили
• Процедура Volkswagen Ident
• Управление на съвместни ползватели
• Параметри на движение
• Отчет за състоянието на автомобила
• Врати и светлини
• Позиция за паркиране
• Уведомление за областта
• Уведомление за скоростта
• Клаксон и премигване
• Онлайн алармена система
• Онлайн стационарно отопление
• Онлайн импортиране на цел
• Онлайн импортиране на маршрут
• Заключване и отключване
• Часове на отпътуване
• Климатизация
• Зареждане
• Мобилен ключ
• Планиране час за сервизно обслужване
• Предпочитан сервизен партньор
Как ще работи точно, с оглед колко е бъгава и не юзър феендли цялата история, не знам.
Аз лично си представям по съвсем друг начин връзката с колата, ама софтуерното инженерство никога не е било сила на VW.