Имайки предвид печалната история на автокъщите в България, а и факта, че Volkswagen, купуването и продаването им са ми страст, реших да се занимавам от време на време с внос на проверени интересни автомобили, представители на любимата марка. Интересен факт е, че първата кола дойде на рождения ми ден през 2020 година и естествено беше ... Голф. Ето го натоварен на тогавашният ми автомобил - Touareg R-line 3.0 TDI:
Автомобилите, които внасям регистрирам с временни номера поне за един месец и ги карам, за да видя всичко наред ли е с тях. И естествено, тези, които карах мааалко по-дълго не можех да ги оставя съвсем стокови

Може би тази гледка ме провокира, не знам, може би и самият факт, че едва ли има истински фен на Volkswagen, който да няма желание за Golf R, започнах да поглеждам от време на време такива автомобили. Не само че намерих, ами харесах цели два (единият по поръчка на приятел). Ето ги мръсни, точно свалени от автовоза (заедно с един електрически за цвят):
Така се оказа, че съм най-големия вносител на Golf R Variant

Малко по-надолу, ще разкажа за различните неща, които направих с времето по автомобила, тъй като реших, независимо от това, че беше внесен за продажба, да направя нещо интересно с него. Ето го тук на една фотосесия, която му организирах за рекламата на новия ми сайт vwcars.bg (след продажбата на бялото комби Cadiz джантите си дойдоха на мястото на Р-а):
Следва продължение ...