Passat B8 - обща информация

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B8 - обща информация

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 18 авг 2021 10:58

phantom_ написа:
DoH_KuXoT написа:На

И защо ми свети тогава и ми показва че няма връзка с тях?Как да го нулирам в такъв случай ако няма найстина?Колата е 2016г :gruebel

с оригиналната мултимедия ли си ?

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Сря 18 авг 2021 11:43

Мисля че оправих този проблем,то ставал ресета през мултимедията. :icon_lol Нямам радио колеги едва хваща антената ,явно има някакъв проблем,но къде да го търся? :rolleyes

geca81
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFFB

Мнениеот geca81 » Съб 21 авг 2021 8:21

Здравейте колеги от един месец съм с пасат Б8 2.0 150к.с дизел. С дигиталното табло и Keyless. Като натисна попчето и пали веднага, та въпроса ми е как и можели да се дава на контакт. За диагностика нали се изисква да е на контакт.

Потребителски аватар
beboyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beboyan » Съб 21 авг 2021 8:54

geca81 написа:Здравейте колеги от един месец съм с пасат Б8 2.0 150к.с дизел. С дигиталното табло и Keyless. Като натисна попчето и пали веднага, та въпроса ми е как и можели да се дава на контакт. За диагностика нали се изисква да е на контакт.

при мен ако не натискам педала на съединителя, натискането на копчето води до контакт само. Ако си с автоматик, лоста на P и не натискай педала на спирачката.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 21 авг 2021 9:01

geca81 написа: За диагностика нали се изисква да е на контакт.

Натисни копа без да натискаш педалите.

advokata37
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот advokata37 » Сря 25 авг 2021 21:33

Здравейте, колеги. Простете ако не задавам въпроса си в правилната тема. От известно време забелязвам, че в определени моменти моят Passat b8 2.0 Tdi Dsg 2015 когато се изкачвам по нагорнище тръгва леко назад. Това се случва когато съм на скорост и спирам за момент. Пусна ли спирачката, колата тръгва назад и създава неприятно усещане. За щастие не се случва всеки път. Това нормално ли е според вас. Благодаря Ви ! Поздрави !

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 25 авг 2021 22:11

Нормално е! При включен AutoHold това няма да се получава.

whitesnake85
Автомобил: Passat B8 Variant
Двигател: 2017 CRLB

Мнениеот whitesnake85 » Чет 26 авг 2021 7:22

Здравейте,
искам да ъпдейтна картата на навигацията на моя Passat Variant 2017, но се обърках като отворих във сайта https://app-connect.volkswagen.com/mapupdates/download/#download . Има България - частично във файл 1 , 3, и 8, та ако някой знае кой файл точно трябва да се свали ще съм благодарен.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 31 авг 2021 22:05

Кога и как се анулира Long term статистиката?

При мен това е станало без моя осъзната намеса на около 4300км.

Kolyo B8
Автомобил: Passat Variant B8FL DSG7
Двигател: DTSB

Мнениеот Kolyo B8 » Вто 31 авг 2021 22:12

100 часа (99 часа и 59 мин)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 02 сеп 2021 15:17

Мерси, още един въпрос (понеже гледам темата с кражби на фаровете от туарег). Как стои въпроса с лед фаровете на пасата, свалят ли ги, трябва ли да ги подсигурим допълнително по някакъв начин?
Има ли други елементи на които наркоманите да налитат и да трябва да се подсигурят?

L1cho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот L1cho » Чет 02 сеп 2021 17:19

Здравейте колеги,  от скоро  се наслаждавам на passat 150 с 6 степенна DSG закупен от Авточойс Велико Търново, много съм доволен от обслужването. Когато отидох за точно определен автомобил ( спрямо бюджета) не съобразих да наблегна на някои екстри от оборудването. До момента съм много доволен и прочетох изписаните за модела коментари в темите.
Имам някои въпроси, ако не е мястото тук за някои се извинявам предварително.
1. Колата излиза по каталог че няма аларма, мога ли да я активирам софтуерно или е невъзможно без хардуер
2. Знам че автоматика се избира да нямаш грижи за смяната на скоростите,  но дали би се "щадил" при малки интервенции като например: изключване по наклон или на светофар(на "P" или "N") е по удачно за запазване на DSGто ако има значение разбира се
3. При keyless само за палене при неналичен ключ и работа на двигателя, колата може ли да потегли без (собственика)и какво е разстоянието ако би трябвало да изгаряне
4.един въпрос и за кодирането с obd11 елементарните кодировки предполагам не "бъркат" много в мозъка на колата
5. Прословутия auto hold и изключването му през obd не вреди на акумулатора (защото и такова мнение срещнах)
6. За добавката на Bardahl която повечето я използват, нужно ли е някакъв пробег почивка или целогодишно е ОК
7. Козметичен въпрос: някой затъмнявал ли е фарове и най вече стопове и с колко % фолио е допустимо, стъклата са заводски тъмни и колата е тъмно синя допускам че ще стои добре.
8. За камерата мисля че е кръглата, малката а не триъгълната: излиза ми LKS поддържане на лентата( това ли е при пускане на волана сама да държи между двете ленти, система за задно виждане RVS( какво е това) и при спиране на светофар дали е възможно да потегли без натискане на педала

Ще има и други въпроси във времето. Предварително благодаря за разбирането и отговорите колеги. Също бих помогнал с каквото мога!

Потребителски аватар
BATETO 75
Автомобил: vw passat variant B5 -B8
Двигател: APU-2000-CRL-2015

Мнениеот BATETO 75 » Сря 08 сеп 2021 22:33

по точка 6 от въпроса ти (преполагам,че имаш в предвид BDC) отговора е -на всяко зареждане. Поздрави!

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Сря 08 сеп 2021 22:41

За 2, автомата няма да го щадиш ако го щракаш на N или P на свтофарите, а точно обратното

За 3, колата няма да изгасне без допълнителен имобилайзер, не гасне защото не е безопасно да го направи. и да, някои може да се качи и да си тръгне и ще стигне където е тръгнал стига да му стигне горивото.

За 4, какво значи елементарни кодировки? Такива в obd11 няма, ако говориш за Apps които се правят с един клик, те просто изпълняват поредица от команди и понякога тези команди са много, не е една. Отговора е по скоро могат да бъркат и то доста.

5 не го разбрах пише аутохолд, но всякаш имаш предвид start-stop.

L1cho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот L1cho » Пет 10 сеп 2021 2:31

Благодаря за отговорите! Да, много по опростено е направено с obd11 сравнение с vcds. Имам предвид като: премахване на звука за колана, деактивиране за постоянно start stop ( моя грешка че написах ауто холд), изключване за дневните светлини в позиция OFF и когато се настъпи непрекъснатата линия на магистралата да издава някакъв звук (виждам в менюто lane assistance но не се показва зелената индикация и не издава звук). Нищо по сериозно не искам да правя по настройките. Поздрави!

Върни се в “Passat”