Мнениеот L1cho » Чет 02 сеп 2021 17:19
Здравейте колеги, от скоро се наслаждавам на passat 150 с 6 степенна DSG закупен от Авточойс Велико Търново, много съм доволен от обслужването. Когато отидох за точно определен автомобил ( спрямо бюджета) не съобразих да наблегна на някои екстри от оборудването. До момента съм много доволен и прочетох изписаните за модела коментари в темите.
Имам някои въпроси, ако не е мястото тук за някои се извинявам предварително.
1. Колата излиза по каталог че няма аларма, мога ли да я активирам софтуерно или е невъзможно без хардуер
2. Знам че автоматика се избира да нямаш грижи за смяната на скоростите, но дали би се "щадил" при малки интервенции като например: изключване по наклон или на светофар(на "P" или "N") е по удачно за запазване на DSGто ако има значение разбира се
3. При keyless само за палене при неналичен ключ и работа на двигателя, колата може ли да потегли без (собственика)и какво е разстоянието ако би трябвало да изгаряне
4.един въпрос и за кодирането с obd11 елементарните кодировки предполагам не "бъркат" много в мозъка на колата
5. Прословутия auto hold и изключването му през obd не вреди на акумулатора (защото и такова мнение срещнах)
6. За добавката на Bardahl която повечето я използват, нужно ли е някакъв пробег почивка или целогодишно е ОК
7. Козметичен въпрос: някой затъмнявал ли е фарове и най вече стопове и с колко % фолио е допустимо, стъклата са заводски тъмни и колата е тъмно синя допускам че ще стои добре.
8. За камерата мисля че е кръглата, малката а не триъгълната: излиза ми LKS поддържане на лентата( това ли е при пускане на волана сама да държи между двете ленти, система за задно виждане RVS( какво е това) и при спиране на светофар дали е възможно да потегли без натискане на педала
Ще има и други въпроси във времето. Предварително благодаря за разбирането и отговорите колеги. Също бих помогнал с каквото мога!