Новата ми придобивка - 16-волтова Джета
- mitko_belata
- Автомобил: JETTA MK2
- Двигател: GX
Re: Новата ми придобивка - 16-волтова Джета
Помпата я дават да прави налягане от 5 до 6 бара а попринцип дюзите на 3бара отварят и започват да впръскват гориво също така имаш и една подкачваща помпа в сондата на резервоара
- kazakstaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Системата работи на около 5 бара да. Кошницата го играе резервоар по-скоро, за полупотопяемата помпа. Акумулатора за гориво е металния топуз, закачен от едната страна, той поддържа налягането в системата известно време след като загазиш.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
От одеве бабичката е вече с 256мм вентилирани отпред.
Много каталясах, б@си гайкаджийската работа шибана. Успях в рамките на почти един работен ден да се справя сам, без чужда помощ. Е, малката беше за час-два при мен сутринта. Помагаше ми доста, ама... сега е с приятелки навън.
Та остана ми да обезвъздуша, ама ще е утре, че капнах (малко и кръстът ми се обажда). Подмених двата шарнира и двата накрайника, че може и да са били оригиналните. Направо... карана е като за последно тая кола :( Дано да успея да развия пробките на задните апарати утре... От повече от 10 дни ги кисна с вд40, дано да не се скъсат....
Много каталясах, б@си гайкаджийската работа шибана. Успях в рамките на почти един работен ден да се справя сам, без чужда помощ. Е, малката беше за час-два при мен сутринта. Помагаше ми доста, ама... сега е с приятелки навън.
Та остана ми да обезвъздуша, ама ще е утре, че капнах (малко и кръстът ми се обажда). Подмених двата шарнира и двата накрайника, че може и да са били оригиналните. Направо... карана е като за последно тая кола :( Дано да успея да развия пробките на задните апарати утре... От повече от 10 дни ги кисна с вд40, дано да не се скъсат....

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако има кой да прави медни спирачни тръбички в Ст З, направо ги сменяй.
- stefan4o
- Контакти:
Всичко е точно, развиха се от раз (предните). Няма грешка
Скоро ще гледам да оправя и задните, че и те са трагични. Междувременно си взех и о-пръстена за бензиновата помпа, трябва и там да творя. После ще я закарам да й сменят вътрешното каре, че се чува, да я прегледат основно и да мине преден мост, че малко не можах да уцеля явно накрайниците днес, уж ги белязах, броих резби, ама...
Ники, не стана тоя номер с НЕобезвъздушаването днес. Оставих го на самотек, да напълни апаратите ама... май греда. Има си въздух, усеща се. Отде и как е влязъл... не зная, може би трябваше да ги напълня със спринцовката, ама нищо.

Скоро ще гледам да оправя и задните, че и те са трагични. Междувременно си взех и о-пръстена за бензиновата помпа, трябва и там да творя. После ще я закарам да й сменят вътрешното каре, че се чува, да я прегледат основно и да мине преден мост, че малко не можах да уцеля явно накрайниците днес, уж ги белязах, броих резби, ама...
Ники, не стана тоя номер с НЕобезвъздушаването днес. Оставих го на самотек, да напълни апаратите ама... май греда. Има си въздух, усеща се. Отде и как е влязъл... не зная, може би трябваше да ги напълня със спринцовката, ама нищо.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За задните спирачни тръбички ми е мисълта. Те винаги са по-зле от предните.
- stefan4o
- Контакти:
Засега няма да ги пипам тръбите. Просто ще обезвъздуша от щуцерите. А иначе по-натам ще сменям и маркучите отзад - два къси са на колело, тогава може и да има изненади, но като цяло няма ръжди отдолу, всичко си изглежда чисто - просто е много прашасало и мизерно.
Дори и да скъсам - ще взема медни тръби и ще си ги монтирам, правил съм го вече
Дори и да скъсам - ще взема медни тръби и ще си ги монтирам, правил съм го вече

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не ги харесвам аз медните тръби, окисляват много при щуцерите, а и са по лесни за смачкване от външни фактори
- stefan4o
- Контакти:
Всичко мина гладко. Щуцерите се развиха, сложих нови на тяхно място.
Обезвъздушихме с едно приятелче и вече колата може да се каже, че ИМА спирачки. Като оправя и задните и нещата ще си дойдат на мястото. Сега ще подготвя ангренажа и ще го подменя и него. Ще видя дали ще ми се занимава - може и да я оставя в сервиз да го сменят, заедно с маслото и филтрите.
Обезвъздушихме с едно приятелче и вече колата може да се каже, че ИМА спирачки. Като оправя и задните и нещата ще си дойдат на мястото. Сега ще подготвя ангренажа и ще го подменя и него. Ще видя дали ще ми се занимава - може и да я оставя в сервиз да го сменят, заедно с маслото и филтрите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тръбички за спирачки - стоманени! Медните се наклепват от вибрациите и рязката промяна на налягането, стават твърди и се пукат.Където има вибрации и пикови налягания - не стават! Установено и лично ..по трудния начин..Последния случай от преди дни - мързеливи майстори с корави глави, замениха едни стоманени тръбички за мазане на разпределителен вал на един голямшък мотор ( 2700 кВт) и за 2 месеца... битти! Лагера и той..
Във Варна имаше един който правеше стоманени, ама не съм го търсил от години .Ставаха като истински
Във Варна имаше един който правеше стоманени, ама не съм го търсил от години .Ставаха като истински

Последна промяна от bayspiro на Нед 03 окт 2021 16:15, променено общо 1 път.
- slavi3331
- Автомобил: голф 3
- Двигател: 1600
Не съм съгласен за медните тръбички.
На няколко коли на приятели и дори на мойта съм с медни тръби и никакъв проблем за тези години не е имало.
Явно си има значение и самата медна тръба?!
На няколко коли на приятели и дори на мойта съм с медни тръби и никакъв проблем за тези години не е имало.
Явно си има значение и самата медна тръба?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз само споделям опит, колега. Ти си решаваш. На моя кола, медна тръбичка няма да сложа! Надявам се и тия срещу мене да не са с медни тръбички, ама божа работа...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Опитът ми с доста машини, някои с доста вибрации не ме е сблъсквал с проблем с медни тръбички - и силови, и сигнални. С вътрешен диаметър от 2 до 10 мм. Едната машина беше 60 мегавата.
Пък и на автомобилите чак такива вибрации няма там, където са те.
Пък и на автомобилите чак такива вибрации няма там, където са те.
- stefan4o
- Контакти:
Принципно тръбите са там, където са неподвижни части - по купето. Инак има меки връзки (спирачни маркучи) за другите места ;)
- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
Аз само споделям опит, колега
Учи се от правилните инженери колега !!! На Аудито ми всичко е мед.