gigaset написа:Българина е много компетентен в всичко ,еи научно доказано е

8 майстора питах и 8-те казават 2 версии за подмяната на катализатора с резонатор,а те са:
1. При подмяната ще ти падне разхода ако е запушен - Подменяй !
2. Ако го подмениш в него има датчик за ламбда сонда ще вдине разхода и няма да ти отчитта вярно датчика за бензина - Помисли си?
е моита колица е на 122хил.км. 93г Г3ГТИ скоро такова животно като катализатор не е сменяно ама днес чух и нов бисер по въпроса ако след "екшън" мирише на сяра значи си е аминал катализатора.
Е моита цел е колата да върви нормално а не да се състезавам по задръстванията ама пък и понякога губи мощмост е не че гърнетата са ми здрави де:)
Та изкажете вашето мнение положителна или отрицателна ще е подмяната с резонатор на моята кола?
Предварително благодаря!
От две седмици смених катализатора (беше поне на 200 000 км)с резонаторно гърне(качествено-цена 55 лв) и ето моето внимателно наблюдение какво установи:
1.Колата определено има по-добра динамика.
2.Разходът на газ падна с 1.5 л/100(вече ми гори 9.5-10 градско! и то на къси разстояния)
3.Колата стана по-безшумна.
4.Тихити обороти станаха изключително стабилни и с около 100 отгоре
5.Колата не вдига над 90 градуса дори и при задръствания-бързо достига до 90 и залепва там-перката почти не се включва)
Абе въобще много съм доволен.
Голф 1.8 ABS-комби 1994 г с газово BRC
Това са сигурните факти при мен-за другите не знам