Голф 6 (2011) 1.6 TDI 90 к.с Ниско налягане на горивото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ludarn
Автомобил:
Двигател:

Голф 6 (2011) 1.6 TDI 90 к.с Ниско налягане на горивото

Мнениеот ludarn » Пет 19 фев 2021 12:56

Здравейте ! За първи път пиша във форума,но имам да решавам проблем и се надявам някой да удари едно рамо :smile.М От известно време започна да ми свети с мигаща светлина лампата за подгревните свещи (записва някаква грешка).При гасене на колата се чисти и след някакви километри (различен пробег) пак светва.В един момент започна да свети лампата за чека (постоянно).Минах през едни специалисти,закачиха я и казаха,че грешката е "ниско налягане на горивото".Не знам дали има някаква връзка и съвпадение,но това нещо започна да се случва след смяна на горивен филтър.Момчетата където я бях оставил за смяна,ми казаха че са я запалили адски трудно след това (пръскали са някакъв спрей и то продължително време).Изкоментираха "майсторите",че най-вероятно не е била обезвъздушена добре горивната система и от това е трупало грешките,изчистиха ги и ме пуснаха по "трасето". Всичко обаче продължава по същият начин - светва лампата на свещите,изчезва след гасене на двигателя...след време пак светва. Абсолютен профан съм в материята (монтьорството),но разбирам,че причините за това ниско налягане може да са различни (някои и доста болезнени финансово :smile ).Реално обаче с колата нямам проблеми - върви нормално,не влиза в авариен режим,не прекъсва и не гасне,нормален разход,дюзите са ОК,с читаво гориво е (ОМВ,слагам и добавки). Молбата ми е ,ако някой е бил с такъв проблем да ме насочи към сервиз или майстор,който е в час с тези неща и знае какво прави,а не да започнем на принципа "тука има - тука нема" :smile Предварително благодаря и лек ден !

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Re: Голф 6 (2011) 1.6 TDI 90 к.с Ниско налягане на горивото

Мнениеот PzKpfW » Нед 21 фев 2021 13:41

Здравей колега. Бих те посъветвал да се сдобиеш с диагностика, не е скъпо, а дори и да не си спец, ще можеш най-малкото да четеш грешки, да ги пуснеш тук и който знае ще ти даде съвет.

По въпроса с трудното палене прочети тази тема:
https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=24&t=480300

При мене обаче след като веднъж запалеше после нямаше проблеми.
Като начало дай да видим какви грешки изписва

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 21 фев 2021 14:42

Явно и въпросните "майстори" са пълни профани в монтьорството... На този двигател при смяна на горивен филтър се прави задължителен външен тест на подкачващата помпа в резервоара. Това пълни и обезвъздушава горивната система. Такова хамалски палене остава помпата за високо налягане без гориво и работи без да се смазва и охлажда. Въздушните балончета подложени на толкова високо налягане причиняват необратими процеси на увреждане както на помпата, така и на дюзите. Ремонти които струват колкото струва половината голф.

KerinS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KerinS » Нед 13 фев 2022 10:13

Здравейте, имам същия проблем с ниско налягане на горивото и свети лампата на подгряващите свещи. Как се справихте? Виждам, че е минало доста време, ако някой може да сподели.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 02 мар 2022 19:52

Най-вероятно ще трябва друга читава помпа и пълна промивка на горивната система от стружки. След това се молиш да не са и дюзите за кофата и евентуално може и те да трябва да се сменят.

Върни се в “Дизелови агрегати”