Вибрации в купето
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Вибрации в купето
Имам следния проблем. На 2500-3000 оборота в купето се получават някакви вибрации и става много шумно. Под този диапазон или над него нямам такива проблеми. Обаче като карам на 5-та(извънградско) със скорост 100 - 120, колата работи точно на тези обороти. Някой имал ли е подобен проблем? Ако някой може да ми помогне ще бъда благодарен.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
marine написа:Това В4 ли е?
Аз съм с такъв и имам абсолютно същия проблем.1.8 моно двигателя ми е ABS.
Сменях единия тампон и се подобри значително звука ама май трябва и другите да сменя.
Каква е твойта пасатера и с какъв двигател?
Сменил съм и трите тампона. Правих доработки по аспусите с допълнителни меки връзки. Всичко без ефект.
И аз съм със същия мотор .
silent написа:marine написа:Това В4 ли е?
Сменях единия тампон и се подобри значително звука ама май трябва и другите да сменя.
Сменил съм и трите тампона. Правих доработки по аспусите с допълнителни меки връзки. Всичко без ефект.
При мен не са вибрации а по скоро по силен шум, все едно изпада в резонанс.Смених единия заден тампон и шума се измести в друг диапазон - към 3000 оборота, а беше към 2700.В крайна сметка не вярвам тази кола като е била нова да е вдигала такъв шум на тези обороти.Като мина 3300 става доста безшумна.Така , че тези производствени дефекти не ги вярвам-просто още никой не е намерил това което се е скапало
silent написа:marine написа:Това В4 ли е?
Колега а да си правил нещо по двигателя...
На елкон водил ли си я?
Тва нещо ми се струва от самия двигател...
Гарнитурки някви...
vlad1.8mi написа:имах същия проблем-на 5-та при 2000-3000 оборота 90-120км бучеше много,а над 120км шума изчезваше и неочаквано миналата седмица минавайки през една дупка този неприятен шум изчезна-явно нещо по ауспуха е било разместено от тогава не е имало проблемил
Да и при мен над 120 изчезва ама не ми го праи само на 5-та, а на всички скорости при едни и същи обороти
- vlad1.8mi
- Автомобил: VW Passat Variant
- Двигател: 1.8T+ AEB 1999
не съм се изразил правилно-на всички предавки го имаше този звук(рев) при тези обороти.В началото имах съмнения за изгоряло гърне,но всичко отдолу беше добре.Така карам колата 8месеца и преди около две седмици нацелвайки една дупка колата стана необичайно тиха при всякакви обороти и предавки-затова стигнах до извода,че е имало нещо разместено по ауспуха.Може и при вас да е така-не зная.
vlad1.8mi написа:не съм се изразил правилно-на всички предавки го имаше този звук(рев) при тези обороти.В началото имах съмнения за изгоряло гърне,но всичко отдолу беше добре.Така карам колата 8месеца и преди около две седмици нацелвайки една дупка колата стана необичайно тиха при всякакви обороти и предавки-затова стигнах до извода,че е имало нещо разместено по ауспуха.Може и при вас да е така-не зная.
Ебахти и дупката е била

Ами как си- с катализатор или си го махнал?