GOLF 6 PLUS 2,0 TDI 110к.с. - по-високи обороти и тресене на празен ходход

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kalin09
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF 6 PLUS 2,0 TDI 110к.с. - по-високи обороти и тресене на празен ходход

Мнениеот kalin09 » Вто 19 апр 2022 14:50

papa franku написа:
kalin09 написа:
railfan написа: О-пръстените на дюзите и то ако не завърши регенерацията, т.е загасил си я докато е била в такава.

Какви са тези о-пръстени ,това нали е КР?

Също си имат медни семеринги както старите, но тежи уж не се разбиват така.
Замери на колко ти зарежда алтернатора. При мен така държеше високи обороти за да компенсира загубите на ток в лоша връзка - зареждаше на 12.5 - 13.5в, след смяна на лошия кримп си зарежда на 14.5 в ниски обороти и не ги е вдигала вече. Това го бях забелязал, а после разбрах че е от кримпа като ми стопи бушонното табло :mhihi

Медни семеринги ,опръстени на дюзите...когато човек не разбира една материя ,по-добре да не говори по нея...

Потребителски аватар
papa franku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот papa franku » Вто 19 апр 2022 23:39

kalin09 написа:
papa franku написа:
kalin09 написа:
railfan написа: О-пръстените на дюзите и то ако не завърши регенерацията, т.е загасил си я докато е била в такава.

Замери на колко ти зарежда алтернатора. При мен така държеше високи обороти за да компенсира загубите на ток в лоша връзка - зареждаше на 12.5 - 13.5в, след смяна на лошия кримп си зарежда на 14.5 в ниски обороти и не ги е вдигала вече. Това го бях забелязал, а после разбрах че е от кримпа като ми стопи бушонното табло :mhihi

Медни семеринги ,опръстени на дюзите...когато човек не разбира една материя ,по-добре да не говори по нея...

https://www.youtube.com/watch?v=0SmpSu3XKG0
Дюзите имат медни шайби/дифтунги/уплатнения, КР, ПД или каквито и да са си имат - все нещо трябва да уплътнява. На клипа се вижда, че се държат от двете страни, а не като на някои пд - само от едната. Освен това и нямаш толкова силни механични сили по тях както ПД и не би трябвало да си разбиват леглата така.
Семеринги е грешен термин, колегата е прав - изразих се грешно.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Сря 20 апр 2022 9:05

Според мен колегата ще си реши проблема ако си изпере, смени или премахне(непрепоръчително) ДПФ -а и си смени маслото.
Надявам се, че е наясно, че нафта в маслото означава понижени мазочни качества на маслото и ускорено износване на мотора ако продължава да кара с него.

kalin09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin09 » Сря 20 апр 2022 13:29

papa franku написа:
kalin09 написа:
papa franku написа:
kalin09 написа:

https://www.youtube.com/watch?v=0SmpSu3XKG0
Дюзите имат медни шайби/дифтунги/уплатнения, КР, ПД или каквито и да са си имат - все нещо трябва да уплътнява. На клипа се вижда, че се държат от двете страни, а не като на някои пд - само от едната. Освен това и нямаш толкова силни механични сили по тях както ПД и не би трябвало да си разбиват леглата така.
Семеринги е грешен термин, колегата е прав - изразих се грешно.

Тези дифтунги единствено отделят компресията от подкартерното пространство ,при КР. Няма никакъв шанс ,дори и на теория ,през тях да прониква нафта в мотора. При ПД има о-пръстени ,които "отделят" нафта от подкартерното пространство ,и има как да "налеят" мотора с нафта. Но ще има и много други симптоми. При КР такива о-пръстени няма!

Върни се в “Дизелови агрегати”