cecoa1 написа:Загледай и Супърб, ако има в бюджета.
Цецо, Супърб 2 изглежда огромен и красив във вариант комби, но кинтите не стигат за читав такъв след 2011 г., а и за тази цена винаги бих предпочел Б7

Каспър написа:Понеже досега си шофирал Opel и казваш, че ти върши работа, за Insignia замислял ли си се? Има необходимите екстри, комфорт и обем, които си описал, че са ти необходими. С този бюджет можеш да си позволиш Insignia A около 2012-2013 год. от последните преди фейса.
След сравнително вярната служба на астрата съм мислил и за Инсигния, но масовите мнения са по-скоро отрицателни, особено за дизелите, а бензиновите препоръчват само с турбо, чийто цени не са по джоба ми. Като добавим и мненията за малкият простор в купето сравнен с конкурентите, по-скоро бих я подминал

За днес... ходих до с. Труд и огледах по-старото Мондео, което предложи Стефан както и ето този Б7
https://www.cars.bg/offer/62bdd4e7241cd5bd950dc592Форда с много добро оборудване, без цветна мултимедия, кожата изглеждаше приятна, климатроник работеше, общо взето комфортен автомобил, до колкото може да се разбере на място. Търговеца беше приятен (оказа се съкварталец), а цветът на предната броня в различен нюанс. Запали като 16 годишният ми Опел, с леко претрисане. А, бе, не лош вариант, но не и този екземпляр.
Пасатчето... ами като седнах вътре се почувствах като у дома си

. Материалите си личат, че са по-качествени, стартирането почти не го усетих, мотора работеше много тихо, миризмата от ауспуха беше като на автомобил с наличен катализатор и ДПФ. Панорамният таван работеше, нямаше автопилот

, бежово-кафяво е малко подтискащ цвят за салон, но не е болка за умиране.
По-тесен е обаче от Мондео

. Задна дясна гума беше със стърчащо парче (джантата удряна), а задният капак имаше някакви лепкави следи, сякаш е бил блиндиран с рекламно фолио. Търговеца беше "по заместване" (бащата уж на истинския) и ми допадна, защото нищо не разбираше и си траеше вместо да ме лъже