thanis написа:Има отстъпка - пак сме недоволни, много закъсняла, безсмислена и т.н.
Няма отстъпка - държавата нищо не прави, тук никой ни няма за хора, мафия
Не'ма угодия при нас. Прост народ - слаба държава.
Общо взето каквото и да се случва е важно да се прави като хората, все тая леви/десни/прави/криви. Нека не сме безразлични към това какво става, но и да не изпадаме в другата крайност, само да се оплакваме.
Няма как на цялата световна ситуация, да очакваме тук при нас да е цветя и рози. Много бързо хората забравиха, че:
1. Излизаме от коронавирусна пандемия, която по един или друг начин има икономически ефект
2. Живеем в пазарна икономика и някой който може да се облаже - го прави. (Ти ако можеш да продадеш една стока за 2 лева и за един лев без последствия за теб, за колко би я пуснал ?)
3. Хиперинфлация
4. Турболентност в геополитически аспект
5. Енергийна криза
За някой няма смисъл тая отстъпка, за някой има, за някой е прах в очите, за някой е само политически PR и т.н. Важното е, че е казано и е направено. Пък дали има смисъл, времето ще покаже.
Големи сме ербапи, ма всички сме с карти за отстъпка. И никой не се кефи да плаща повече от колкото е необходимо за каквато и да е стока, сиреч - всички сме в кюпа.
И да не съм напълно офф - От 3 дена във Круиз-а във Варна има постоянно по 10тина коли опашка. Там предлагат и газ. Тъй че, явно има хора, които са решили, че за тях има файда.
В интерес на истината просто трябваше да се въведе таван на цените и това е. Тия стотинки са си нещо недомислено, откакто беше спомената за тях, цената се вдигна с 50+ стотинки на литър.
Един въпрос, какво правим като приетите в бюджета за компенсация стотина милиона лева свършат!? Чакаме нова актуализация на бюджета или....
Аз за мен си съм намерил една малка бензиностанцийка която от 2 години държи 10-15 ст по ниски цени на горивата от стандартното по веригите и сега продължавам да си сипвам там гориво макар и 6-7 стотинки по скъпо от горивото с отстъпката на шел примерно.
gogogo79 написа:Toва , което се вижда от касовата бележка за газта означава драстична разлика между цената на газта от едната страна и бензин и дизел от друга. Такова чудо , никога не е било. Газаджиите ще се пръснат от работа да слагат уредби . Дизелови коли според мен вече никой няма да купува и явно който има дизелова кола си е прецакан яко !
Да, намират се места на които можеш да сипеш газ за 1 лев. Дори и аз взех да се замислям, ножицата с бензина стана много голяма и току виж съм се обадил за монтаж на уредба. Просто ще изчакам още малко, че си имам съображения