ПОМАГАЙТЕ!! ЗА ОТКРАДНАТИЯ И НАМЕРЕН ПАСАТ Б5 ТАБЛО
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ПОМАГАЙТЕ!! ЗА ОТКРАДНАТИЯ И НАМЕРЕН ПАСАТ Б5 ТАБЛО
Трябва ми табло за пасатора 1.9 тди 110 коня но не знам дали става всякакво от тди тоест като са го крали и са го изкормили щото нали му закачат една джаджа дето лъже имобилайзера.
Последна промяна от ANDREYO на Нед 11 мар 2007 15:52, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Petyoffy, колегата niks76 знае прекалено добре какво е, и пита коя от двете марки е таблото.
Да се намеся с некомпетентното си питане. Забелязвам (на дизелите, че имам там повече наблюдения), че има табла, на които средата е на 110 км/ч, и на 130 км/ч. Мислех, че има някаква закономерност, но така и не я хванах. Та въпроса ми е няма ли да има някаква грешка в показанията ако не е каквото трябва (нещо предавателни отношения в кутията, диференциала, ...) ?
Да се намеся с некомпетентното си питане. Забелязвам (на дизелите, че имам там повече наблюдения), че има табла, на които средата е на 110 км/ч, и на 130 км/ч. Мислех, че има някаква закономерност, но така и не я хванах. Та въпроса ми е няма ли да има някаква грешка в показанията ако не е каквото трябва (нещо предавателни отношения в кутията, диференциала, ...) ?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ANDREYO написа:налично е но с прекъснати писти ,но ква марка е тряа да видя/Vladko написа:Оригиналното табло налично ли е?Дори и "изкормено"
Виж и кажи марката,отгоре на таблото има една хартиена лепенка на която пише номер(1J0 919 810 C например това е Голф 4 дизел автоматик)при теб трябва да почва с 3В0 номера - той е важен Пин кода дори да го нямаш има възможност да се разбере.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:Да се намеся с некомпетентното си питане. Забелязвам (на дизелите, че имам там повече наблюдения), че има табла, на които средата е на 110 км/ч, и на 130 км/ч. Мислех, че има някаква закономерност, но така и не я хванах. Та въпроса ми е няма ли да има някаква грешка в показанията ако не е каквото трябва (нещо предавателни отношения в кутията, диференциала, ...) ?
Разликата е че едното табло километража е до 220км/ч а на другото до 260км/ч. затова и показанията ще са грешни.Трябва да се преправя таблото.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vladko написа:Разликата е че едното табло километража е до 220км/ч а на другото до 260км/ч. затова и показанията ще са грешни.Трябва да се преправя таблото.
защо пък да са грешни показанията ...... ??? аз как от табло 20-220 минах на 20-260 и ми показва вярно ...

Съвсем правилно ще си отчита скороста.gr_kanev написа:Та въпроса ми е няма ли да има някаква грешка в показанията ако не е каквото трябва (нещо предавателни отношения в кутията, диференциала, ...) ?
Владко, това не е табло от LADA или АЗЛК (Москвич), дето отчитането на скоростта става с едно жило, което се върти в стомамена оплетка и натяга една пружина. Тук имаш VSS (vehicle speed sensor), който подава сиганли на процесора в Instrument Cluster-a. Последния много добре знае колко точно е стойността на един сигнал и си го отработава както си трябва. Между другото самия спидометър е електромоторче, което се управлява от спмоенатия процесор. Ако всичко това ти звучо невероятно - кажи на някоя среща да ти покажа как дори без дори да ти е запалена колата мога да ти "вдигна" колкото кажеш или до колкото там ти е разграфен километража.Vladko написа:Разликата е че едното табло километража е до 220км/ч а на другото до 260км/ч. затова и показанията ще са грешни.Трябва да се преправя таблото.
За по-запознатите с VAG-COM: установих, че може да се направи калибриране на нивопоказанието на горивото. Някой има ли идея дали може да се калибрира спидометъра? (лично аз имам разлика s около 5-7 км/h в повече спрямо отчитане с GPS)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”