здравейте, занимавам се със сервиз на гуми, реглаж, ходова част и двигатели - бих казал на колегата от първият пост, че правилно са му казали . но не са му обяснили.
Често когато гумата има износване във едната страна, или има леки цицини и балони по грайфера -това се вижда на баланс машина за гуми е възможно да дърпа, при перфектен реглаж, затова се въртят гуми и евентуално помага но....но като има посока не става, аз съм в мото експерт Варна до бизнес център Явор, който има криви джанти и проблеми с колата да заповяда незнам колегата защо не му е обяснил явно е бил ......

MOTOEXPERT Симеоновско шосе
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: MOTOEXPERT Симеоновско шосе
Долу горе по същото време като откогато е тази тема и аз ходих в един сервиз за реглаж. Колата дърпаше надясно. Регулираха я. Тръгнах да си върша друга работа и колата пак дърпа надясно. И аз като колегата се върнах за рекламация. Майсторът доста нахално ми се тросна - Размени си двете гуми и ще тегли наляво.
На другия ден ги размених и наистина започна да тегли наляво.
Подобно нахалство, като на майстора е характерно за хора, които са сигурни в работата си. И аз съм пак така нахален. Оттогава за реглаж ходя задължително само в този сервиз.
Трябвало е колегата да размени гумите. Няма по-категорична проверка за реглажа дали е бил добър или не.
На другия ден ги размених и наистина започна да тегли наляво.
Подобно нахалство, като на майстора е характерно за хора, които са сигурни в работата си. И аз съм пак така нахален. Оттогава за реглаж ходя задължително само в този сервиз.
Трябвало е колегата да размени гумите. Няма по-категорична проверка за реглажа дали е бил добър или не.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Т.е. не се оплакваш от услугата, а от цената, която са определили за нея?
Аз ходя в този сервиз - ето ги и цените: https://autoexpress-2.com/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/
Видно 72 лв е там, така че не виждам какво се коментира?
Аз ходя в този сервиз - ето ги и цените: https://autoexpress-2.com/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Тоя па...
Регнал се у форума (първо мнение) с едничката цел да реве за някакви пикливи 10-20 лв. И аз избрах по-близък сервиз да ми боядисат половината кола. Но и понеже само от снимки имат повече опит. Тия по-далечните ми казаха около 1500, тоя близкия 1700 лв. И отивам при близкия за 1700 лв.
Като се сетя лагер на главината ми сменяха на едно от предните колела за 100 лв и то с мой лагер. Познатите майстори нямат подемник и въртяха на ръка. Ама той виеше над 60 км/ч. Та я закарах близо до нас, където имат подемник и веднага разбраха кой вие. Нали оправиха проблема, к'во като ми взеха 100 лв за работа. Някъде може да е за 60-80, дреме ми на k...
. И за комутатора на моя танк има една тема как се маха смолата и се запояват наново жиците. И това за какво, да се спестят 60-70 лв за нов комутатор. А тука чак и 10-20 лв станаха голям проблем. Как ги карате тия коли като са ви проблем някакви 10-20, даже 50-100 лв. 

Като се сетя лагер на главината ми сменяха на едно от предните колела за 100 лв и то с мой лагер. Познатите майстори нямат подемник и въртяха на ръка. Ама той виеше над 60 км/ч. Та я закарах близо до нас, където имат подемник и веднага разбраха кой вие. Нали оправиха проблема, к'во като ми взеха 100 лв за работа. Някъде може да е за 60-80, дреме ми на k...

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Всъщност, всеки си определя цената за труда спрямо действителностите, но..... Малко е гадно майстора да ти вземе 50 лв за смяната на два външни накрайника примерно, а онзи със стенда да врътне две гайки и да вземе 70-100 лв.
И още по тъпото е, ние все още нямаме стенд, купили сме го, но не е готов новия сервиз и няма къде да го сложим, но имаме редовни клиенти и вчера примерно дойде едно хюндайче за смяна на масло на което преди 2 месеца му сменихме рейката с нова. Пратили сме го на реглаж, вчера сменяваме маслото, гумения маншон навит 2 оборота и естествено се скъсал. Чисто новия маншон на чисто новата рейка, е как да не отидеш да го утрепеш този
И още по тъпото е, ние все още нямаме стенд, купили сме го, но не е готов новия сервиз и няма къде да го сложим, но имаме редовни клиенти и вчера примерно дойде едно хюндайче за смяна на масло на което преди 2 месеца му сменихме рейката с нова. Пратили сме го на реглаж, вчера сменяваме маслото, гумения маншон навит 2 оборота и естествено се скъсал. Чисто новия маншон на чисто новата рейка, е как да не отидеш да го утрепеш този
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Реглажа си го правя в един сервиз в Ямбол, ако съм в София и ми трябва реглаж ще ида в Ямбол. Посещението на сервиз, само щото бил по-близо с 500м ми се струва детинска наивност. Много отдавна не съм ходил, ама цената в момента едва ли е повече от 30 - 40лв. Преди 2 години на моите гумаджии им се беше счупил компресора и заради мрънкането на майка ми закарах колата и в друг вреден сервиз, още ме е яд за тази глупост. И така или иначе после ходих при моите майстори за да проверят работата на вредителите.
В София качествен реглаж могат да направят от 6 плюс на Младост. Последно преди 2 месеца регулирах предницата на пасата, че сменяхме тампони и накрайници. Предния е 45 лв.
В Медина мед съм ходил на Околовръстното преди време, не останах доволен, чичката си му личеше, че не му се разправя, а накрая волана стоеше леко накриво.
В Медина мед съм ходил на Околовръстното преди време, не останах доволен, чичката си му личеше, че не му се разправя, а накрая волана стоеше леко накриво.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Vlad777 написа:Т.е. не се оплакваш от услугата, а от цената, която са определили за нея?
И аз там ходя, в дружба, от години. Вдигнаха я цената, но услугата е добре, много съм доволен от реглажа и никога не съм имал проблеми.
Даже се е случвало да се връщам да дооправим волана щото не е бил точно в средата, не са ми отказвали и не съм доплащал.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Никога, ама никога не ми се е налагало след читав реглаж на преден мост да се връщам да центрират волана.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Е то е достатъчно да го кривнеш леко докато колата е горе и после си седи настрани, това не значи,че колата няма реглаж.
А дори и прав да го държиш понякога пак се случва като я изкараш на пътя да има леко отклонение.
Това,че не ти се е случвало не означава,че не се случва. Просто за мен и 0.2 градуса са много и ме дразнят, виждам го в лостчетата на чистачки/мигачи най ясно отклонението.
И въпреки,че съм ходил над 20 пъти вече в тоя сервиз, т'ва веднъж се е случло.
А дори и прав да го държиш понякога пак се случва като я изкараш на пътя да има леко отклонение.
Това,че не ти се е случвало не означава,че не се случва. Просто за мен и 0.2 градуса са много и ме дразнят, виждам го в лостчетата на чистачки/мигачи най ясно отклонението.
И въпреки,че съм ходил над 20 пъти вече в тоя сервиз, т'ва веднъж се е случло.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”