:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

MOTOEXPERT Симеоновско шосе

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
hardener
Автомобил:
Двигател:

Re: MOTOEXPERT Симеоновско шосе

Мнениеот hardener » Чет 19 мар 2015 22:14

здравейте, занимавам се със сервиз на гуми, реглаж, ходова част и двигатели - бих казал на колегата от първият пост, че правилно са му казали . но не са му обяснили.
Често когато гумата има износване във едната страна, или има леки цицини и балони по грайфера -това се вижда на баланс машина за гуми е възможно да дърпа, при перфектен реглаж, затова се въртят гуми и евентуално помага но....но като има посока не става, аз съм в мото експерт Варна до бизнес център Явор, който има криви джанти и проблеми с колата да заповяда незнам колегата защо не му е обяснил явно е бил ......

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 20 мар 2015 1:38

Долу горе по същото време като откогато е тази тема и аз ходих в един сервиз за реглаж. Колата дърпаше надясно. Регулираха я. Тръгнах да си върша друга работа и колата пак дърпа надясно. И аз като колегата се върнах за рекламация. Майсторът доста нахално ми се тросна - Размени си двете гуми и ще тегли наляво.
На другия ден ги размених и наистина започна да тегли наляво.
Подобно нахалство, като на майстора е характерно за хора, които са сигурни в работата си. И аз съм пак така нахален. Оттогава за реглаж ходя задължително само в този сервиз.
Трябвало е колегата да размени гумите. Няма по-категорична проверка за реглажа дали е бил добър или не.

lizard_IY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lizard_IY » Вто 21 май 2024 12:58

:rolleyes Ами да ви споделя и моите впечатления от този сервиз. Днес закарах колата там за реглаж на преден мост, след смяна на накрайници и рейки на предницата. Естествено реглажа трая не повече от 7-8 минути и няколко врътвания с ключа, но пропуснах да попитам за цената предварително. Съответно ми поискаха 70 лв, което за мен е прекаленно, преди по малко от месец направих реглаж в друг сервиз и платих 60 лв за 2-та моста. И тогава всичко беше клеясало и човека се измъчи с болтовете. Та не знам колко са добри, но със сигурност не са особено коректни! Аз лично повече няма да стъпя в техен сервиз и съжалявам че не отидох в другия, а ги избрах просто защото са по-близо до моя адрес.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 21 май 2024 18:02

Т.е. не се оплакваш от услугата, а от цената, която са определили за нея?

Аз ходя в този сервиз - ето ги и цените: https://autoexpress-2.com/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

Видно 72 лв е там, така че не виждам какво се коментира?

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Чет 30 май 2024 16:51

Тоя па... :facepalm Регнал се у форума (първо мнение) с едничката цел да реве за някакви пикливи 10-20 лв. И аз избрах по-близък сервиз да ми боядисат половината кола. Но и понеже само от снимки имат повече опит. Тия по-далечните ми казаха около 1500, тоя близкия 1700 лв. И отивам при близкия за 1700 лв.

Като се сетя лагер на главината ми сменяха на едно от предните колела за 100 лв и то с мой лагер. Познатите майстори нямат подемник и въртяха на ръка. Ама той виеше над 60 км/ч. Та я закарах близо до нас, където имат подемник и веднага разбраха кой вие. Нали оправиха проблема, к'во като ми взеха 100 лв за работа. Някъде може да е за 60-80, дреме ми на k... :censored2. И за комутатора на моя танк има една тема как се маха смолата и се запояват наново жиците. И това за какво, да се спестят 60-70 лв за нов комутатор. А тука чак и 10-20 лв станаха голям проблем. Как ги карате тия коли като са ви проблем някакви 10-20, даже 50-100 лв. :screwy

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 31 май 2024 7:12

Всъщност, всеки си определя цената за труда спрямо действителностите, но..... Малко е гадно майстора да ти вземе 50 лв за смяната на два външни накрайника примерно, а онзи със стенда да врътне две гайки и да вземе 70-100 лв.
И още по тъпото е, ние все още нямаме стенд, купили сме го, но не е готов новия сервиз и няма къде да го сложим, но имаме редовни клиенти и вчера примерно дойде едно хюндайче за смяна на масло на което преди 2 месеца му сменихме рейката с нова. Пратили сме го на реглаж, вчера сменяваме маслото, гумения маншон навит 2 оборота и естествено се скъсал. Чисто новия маншон на чисто новата рейка, е как да не отидеш да го утрепеш този

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 31 май 2024 7:31

Реглажа си го правя в един сервиз в Ямбол, ако съм в София и ми трябва реглаж ще ида в Ямбол. Посещението на сервиз, само щото бил по-близо с 500м ми се струва детинска наивност. Много отдавна не съм ходил, ама цената в момента едва ли е повече от 30 - 40лв. Преди 2 години на моите гумаджии им се беше счупил компресора и заради мрънкането на майка ми закарах колата и в друг вреден сервиз, още ме е яд за тази глупост. И така или иначе после ходих при моите майстори за да проверят работата на вредителите.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Пет 31 май 2024 7:48

В София качествен реглаж могат да направят от 6 плюс на Младост. Последно преди 2 месеца регулирах предницата на пасата, че сменяхме тампони и накрайници. Предния е 45 лв.
В Медина мед съм ходил на Околовръстното преди време, не останах доволен, чичката си му личеше, че не му се разправя, а накрая волана стоеше леко накриво.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 31 май 2024 9:12

Vlad777 написа:Т.е. не се оплакваш от услугата, а от цената, която са определили за нея?

Аз ходя в този сервиз - ето ги и цените: https://autoexpress-2.com/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

Видно 72 лв е там, така че не виждам какво се коментира?

И аз там ходя, в дружба, от години. Вдигнаха я цената, но услугата е добре, много съм доволен от реглажа и никога не съм имал проблеми.
Даже се е случвало да се връщам да дооправим волана щото не е бил точно в средата, не са ми отказвали и не съм доплащал.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 31 май 2024 10:48

Никога, ама никога не ми се е налагало след читав реглаж на преден мост да се връщам да центрират волана.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 31 май 2024 11:29

Е то е достатъчно да го кривнеш леко докато колата е горе и после си седи настрани, това не значи,че колата няма реглаж.
А дори и прав да го държиш понякога пак се случва като я изкараш на пътя да има леко отклонение.

Това,че не ти се е случвало не означава,че не се случва. Просто за мен и 0.2 градуса са много и ме дразнят, виждам го в лостчетата на чистачки/мигачи най ясно отклонението.

И въпреки,че съм ходил над 20 пъти вече в тоя сервиз, т'ва веднъж се е случло. :mhihi

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”