Seat 1.6 TDI много нафта в маслото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Seat 1.6 TDI много нафта в маслото
За сваляне и проверка на дюзи ми искат 400 лева и за проверка дали зацепвала помпата 150 лева. Ако можете да препоръчате сервиз където могат по този метод да ги проверят? https://youtu.be/JxJxEOCAoVk?t=590
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
sabotage3d написа:За сваляне и проверка на дюзи ми искат 400 лева и за проверка дали зацепвала помпата 150 лева. Ако можете да препоръчате сервиз където могат по този метод да ги проверят? https://youtu.be/JxJxEOCAoVk?t=590
В случая този метод няма да ти помогне. Този метод се ползва когато колата записва грешки за невъзможност да достигне желаното налягане в рейла. При теб няма да помогне, защото теб те интересува какво правят разпръсквачите и най вече дали дюзата не пръска когато няма команда за това. Това се проверява само на стенд. За момента няма смисъл да се занимаваш с помпата. Тя в този случай няма общо.
Другия момент е, че станда трябва да е такъв, който след проверката евентуално да генерира код, който да бъде въведен в компютъра за управление на двигателя, за да знае той колко е отклонението на дадената дюза от стандарта и съответно да приложи корекции. Не знам обаче в България дали и къде има такова нещо

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля да изчакам тогава, да видя дали пак ще се качи новото масло. Тя вече се кара само на магистрала. Смениха ми свеща с грешката, андренажа и помпата. Старта помпа е била разхлабена както и винтовете около нея. Два сервиза досега направиха диагностика и не виждат проблем.
- PzKpfW
- Контакти:
Чак сега осъзнавам каква глупост съм написал вчера...
Спомените ми от бусовете Crafter с емблеми MAN явно вече са много избледнели...
А за помпата по всяка вероятност са те излъгали.
Между другото има оригинална VW добавка за дизел, която се прилага като първа стъпка при подобни проблеми. Може да пробваш.

А за помпата по всяка вероятност са те излъгали.
Между другото има оригинална VW добавка за дизел, която се прилага като първа стъпка при подобни проблеми. Може да пробваш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кои добавки препроъчваш мерси?
- PzKpfW
- Контакти:
Добавката се поръчваше като оригинална част през VW. Няма марка, имаше само номер по VW на нея. Във всяко представителство ако попиташ ще ти кажат
На колко хиляди е колата? На сервиза на Сеат не разчитай. Там са смешници. Проверка на зацепването на помпата и ангренажа предлага всеки сервиз с цел да ти вземе повече пари. На мен не работеше парното и в три сервиза започваха с такива ненужни проверки при положение че радиаторчето беше запушено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На 160 хиляди е колата. Минах през Сеат, Пепино и НН Сервиз. От Елбатрон ме пратиха при Пепино. Той каза, че е регенрации, в НН ми седя колата четри дни без да я пипнат и после, че можело дюзи, зацепване на помпа или регенерации а от Сеат да не говорим при тях ми говориха глупости, че незнаели какво е правено по колата, не им се занимава и всички части били скъпи и така.
Не знаят защото не искат да проветат. Като ходих в Сеат сервиза , три пъти поисках да проверят историята на колата. Два пъти приемчика се направи на нечул а на третия ми каза че е много сложно. Изключително любезни но напълно безполезни като сервиз.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сензора за налягане е в свещта, не в дюзата, така че не подвеждай колегата. ДПФ-а си иска следене и редовна диагностика.
- PzKpfW
- Контакти:
Сам съм си коригирал грешката няколко поста по-нагоре.
PzKpfW написа:Чак сега осъзнавам каква глупост съм написал вчера...![]()
Върни се в “Дизелови агрегати”