Seat 1.6 TDI много нафта в маслото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
sabotage3d
Автомобил:
Двигател:

Re: Seat 1.6 TDI много нафта в маслото

Мнениеот sabotage3d » Пон 03 юни 2024 11:33

За сваляне и проверка на дюзи ми искат 400 лева и за проверка дали зацепвала помпата 150 лева. Ако можете да препоръчате сервиз където могат по този метод да ги проверят? https://youtu.be/JxJxEOCAoVk?t=590

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Пон 03 юни 2024 12:27

sabotage3d написа:За сваляне и проверка на дюзи ми искат 400 лева и за проверка дали зацепвала помпата 150 лева. Ако можете да препоръчате сервиз където могат по този метод да ги проверят? https://youtu.be/JxJxEOCAoVk?t=590

В случая този метод няма да ти помогне. Този метод се ползва когато колата записва грешки за невъзможност да достигне желаното налягане в рейла. При теб няма да помогне, защото теб те интересува какво правят разпръсквачите и най вече дали дюзата не пръска когато няма команда за това. Това се проверява само на стенд. За момента няма смисъл да се занимаваш с помпата. Тя в този случай няма общо.

Другия момент е, че станда трябва да е такъв, който след проверката евентуално да генерира код, който да бъде въведен в компютъра за управление на двигателя, за да знае той колко е отклонението на дадената дюза от стандарта и съответно да приложи корекции. Не знам обаче в България дали и къде има такова нещо :rolleyes Иначе 4 нови дюзи би трябвало да решат проблема, но само ако двигателя има нужната компресия. Лично аз бих си проверил компресията и бих си монтирал 4 нови дюзи.

sabotage3d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sabotage3d » Пон 03 юни 2024 12:52

Мисля да изчакам тогава, да видя дали пак ще се качи новото масло. Тя вече се кара само на магистрала. Смениха ми свеща с грешката, андренажа и помпата. Старта помпа е била разхлабена както и винтовете около нея. Два сервиза досега направиха диагностика и не виждат проблем.

Потребителски аватар
PzKpfW
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Пон 03 юни 2024 23:56

Чак сега осъзнавам каква глупост съм написал вчера... :redface Спомените ми от бусовете Crafter с емблеми MAN явно вече са много избледнели... :redface

А за помпата по всяка вероятност са те излъгали.

Между другото има оригинална VW добавка за дизел, която се прилага като първа стъпка при подобни проблеми. Може да пробваш.

sabotage3d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sabotage3d » Сря 05 юни 2024 21:23

Кои добавки препроъчваш мерси?

Потребителски аватар
PzKpfW
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Чет 06 юни 2024 14:51

Добавката се поръчваше като оригинална част през VW. Няма марка, имаше само номер по VW на нея. Във всяко представителство ако попиташ ще ти кажат

Kassy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kassy » Чет 06 юни 2024 18:11

На колко хиляди е колата? На сервиза на Сеат не разчитай. Там са смешници. Проверка на зацепването на помпата и ангренажа предлага всеки сервиз с цел да ти вземе повече пари. На мен не работеше парното и в три сервиза започваха с такива ненужни проверки при положение че радиаторчето беше запушено.

sabotage3d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sabotage3d » Пет 07 юни 2024 15:48

На 160 хиляди е колата. Минах през Сеат, Пепино и НН Сервиз. От Елбатрон ме пратиха при Пепино. Той каза, че е регенрации, в НН ми седя колата четри дни без да я пипнат и после, че можело дюзи, зацепване на помпа или регенерации а от Сеат да не говорим при тях ми говориха глупости, че незнаели какво е правено по колата, не им се занимава и всички части били скъпи и така.

Kassy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kassy » Съб 08 юни 2024 7:40

Не знаят защото не искат да проветат. Като ходих в Сеат сервиза , три пъти поисках да проверят историята на колата. Два пъти приемчика се направи на нечул а на третия ми каза че е много сложно. Изключително любезни но напълно безполезни като сервиз.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 11 юни 2024 11:02

Сензора за налягане е в свещта, не в дюзата, така че не подвеждай колегата. ДПФ-а си иска следене и редовна диагностика.

Потребителски аватар
PzKpfW
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Чет 13 юни 2024 22:38

Сам съм си коригирал грешката няколко поста по-нагоре.

PzKpfW написа:Чак сега осъзнавам каква глупост съм написал вчера... :redface

Върни се в “Дизелови агрегати”