Избор на нов мобилен оператор

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Избор на нов мобилен оператор

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 16 юли 2024 6:11

thanis написа:Ода как е успял да подпише за 23 лева е чисто чудо. Питай го, ако може той да те насочи и уреди. Сега 23лв за неограниени минути и нет е страхотна оферта и по-добра надали ще намериш някъде.

Вече им бях клиент с 3 номера от 6-7 години, четвъртият номер на жената беше на А1, като отидох да го прехвърля в Йетел това ми предложиха в офиса на Ломско шосе, преди месец го преподписах щото изтекоха двете години, вдигнаха ми го с 2 лева естествено. Затова предположих, че може да му дадат нещо по читаво и евтино ако прехвърли 3 номера

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Вто 16 юли 2024 22:05

Аз пък реших да пробвам Лебарата като колегата ktamen. Естествено до БГ не изпращат. Ще ги пробвам като дам адрес в БГ, а пощенски код на острова. Другия вариант чрез гaбко не става. Отказват сим карти и банкови карти.

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Вто 16 юли 2024 22:33

С какво те са толко по-примамливи от използването на националните оператори и офертите за подновяване/пренос? Не разбирам да използваш роуминг в собствената си родина и то зорлем.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 16 юли 2024 23:16

MamaMy написа:Аз пък реших да пробвам Лебарата като колегата ktamen. Естествено до БГ не изпращат. Ще ги пробвам като дам адрес в БГ, а пощенски код на острова. Другия вариант чрез гaбко не става. Отказват сим карти и банкови карти.

Ще си вземеш карта без интернет /има 6 GB, ама то все едно няма/ и с тази особеност
ktamen написа:Недостатъкът е, че познатите ти с български СИМ трябва да ти звънят на вайбър, иначе може да им е скъпо.

само за да спестиш 10-15 лв. на месец !?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 16 юли 2024 23:19

MamaMy написа:Аз пък реших да пробвам Лебарата като колегата ktamen. Естествено до БГ не изпращат. Ще ги пробвам като дам адрес в БГ, а пощенски код на острова. Другия вариант чрез гaбко не става. Отказват сим карти и банкови карти.

Трябва някой да ти я купи и активира в Англия. После може да се прати като обикновено писмо по пощата. Може да помолиш в някоя английска фейсгрупа някой да ти купи, активира и донесе в твоя град. Примерно Българи в Лондон. Картите се продават в махленските бакалии. Моята ми я даде Цветелина, щото и дали 2 карти за 1 паунд. Преди 7 години не беше нужно да се регистрира, сега не знам.
По принцип ако те прилъжа да им станеш абонат ще ми дадат комисионна.
В България няма как да си купуваш ваучери, моята е вързана към пейпал и не се занимавам.
Няколко пъти ми пращат оферта за 100мин и 10ГБ за 8 паунда, щот съм бил много убав, ама на мен ми се струва че моя план вече не се предлага и искат да ме накарат да се откажа, без да мога да се върна пак на 5 паунда.
Попитай гугъл какво предлага Lebara и виж дали ще ти хареса нещо.
Сега специално проверих - След първите 100 дни в роуминг ме таксуват по 0.20п/МБ, 0.01п/сек за входящи и 0,04п/сек за изходящи разговори. Демек 100мин изходящи разговори ще струват още 2,40 паунда.
Само да пробваш вероятно ще ти струва 20 - 30лв, което е дребна сума, ама дългосрочно май няма да ти хареса.
За да си избера моя си план, попитах Гугъл, той ме прати в един сайт с всички планове от всички английски оператори. Такива сайтове вероятно има много за всички държави, най-добре да ги потърсиш. Вероятно най-добрата оферта ще е от европейски, а не от островитянски оператор.
Edit
Lebara не е само в Англия, има я и в Грмания и в други страни.
Моя план за 5 паунда го има, ама май е с 5ГБ, а не 6.
Прикачени файлове
Screenshot 2024-07-17 at 00-32-59 Home Page.png
Screenshot 2024-07-17 at 00-31-50 Best SIM Only Deals Compare Lebara SIM Only Deals.png

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 17 юли 2024 7:15

Изместихме темата, но ходих да гледам Ф1 на Силвърстоун, седях една седмица и заради роуминга си взех карта на Лайка, купих я от Теско. Моите уважения, обаче качеството на мобилната услуга беше под всякаква критика, калпав интернет, липсващо покритие, абе зле е. Гледам, че ползваха мрежата на ЕЕ, Йетел се регистрира на същата мрежа в роуминг. Недопустимо е да няма покритие на паркингите на Силвърстоун, не на асфалтовите, но в селото, често изчезваше интернета и по пътя между Силвърстоун и Ившам, в общи линии трагично. Равносметката е, че аз си взех карта за 10 паунда, а щерката до мен направи 20 лв с Йетел ползвайки си интернет.
Други абонати на Лайка които познавам и си идват в България, интернетът им е малко и е бавен. Единственото хубаво е, че май не са им завишени цените в Сърбия Босна и Албания примерно.
Иначе по темата, в момента ползвам Йетел 45 лв на месец, неограничени минути, мегабайти на висока скорост в България, 500 минути към номера в зона Европа, 2ГБ зона Балкани и Турция 37 гб интернет в роуминг и 3 допълнителни дигитални услуги за 1 година.
Проблеми с мрежата съм имал само и единствено на два завоя на южния склон на Петрохан, но точно там и другите оператори губят покритие.
Относно А1, жената като замина за Англия при всяко рестартиране на телефона и пристигаха входящи роуминг съобщения които бяха таксувани по 20 ст, изпратих запитване, ми нямало проблем според тяхната система. Веднага и прехвърлих номера при Йетел.
Виваком им станах абонат и лично в офиса ги питах, роумингът активиран ли е. Да господине, няма проблем!
След 3 дни отивам в Гърция и нямам роуминг. Звънях 5 часа непрекъснато от друг телефон на 087123 и слушах, че вашето обаждане е важно за нас. Някак си успяха да ми пуснат роуминг. Прибрах се и в края на месеца нощта получавам съобщение в 1ч, че интернетът ми свършва, 20 минути по късно, ново съобщение, че успешно съм заредил 100 мб за 2 лв, кротко сънувайки си нещо.
Сутринта им звъня, трябвало в офис да се откажа от услугата, ахм.....
Отидох до офис, ама на Йетел и това е.
Това е единственият оператор с който не съм имал проблеми със скрити такси и натрапени услуги и други подобни дивотии. Договорът е за това и това, плащаш толкова. Индексацията е тази и това е. Човек знае и е подготвен, а не разни допълнителни и скрити непоискани услуги

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 17 юли 2024 11:27

Лебара ползват мрежата на Вогафон, проблеми с покритието имам само в мазета и метрото. Лайка май са най-смотания оператор.
Загледах им плановете на Лебара в Германия, Франция и Холандия, Не разбрах много ама според числата за 5 евро получаваш 10 - 15ГБ и дори 60ГБ във Франция плюс минути, за сравнение майка за 12лв получава 0.3ГБ.
Демек в България е 40 пъти по-скъпо.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 17 юли 2024 12:03

Хайде вече да спрем с чуждите оператори, пусналият поста не се интерсува от тях :a045

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 17 юли 2024 14:58

Stivi написа:Хайде вече да спрем с чуждите оператори

Определено ми взе думите из под пръстите.
За да не съм ептен офф, Виваком. 17 години техен абонат, през това време служебните телефони бяха и на Мтел, Глобул, А1, Теленор, Йетел. Ми не стават, особено А1, на равна поляна в Дунавската равнина губи прекъсва разговора. Интернета върви добре.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 17 юли 2024 15:38

Аз съм на Виваком рядко губя обхват, но честно от Интернета им не съм особено доволен моят телефон не е 5G на места интернета е много бавен или направо се губи ,брат ми е на A1 при него е чувствително по-добър интернета
Миналата година бяхме в Гърция на А1 си имаше нормална скорост през цялото време мен Виваком ме ограничиха още на втория ден скоростта ,която и без това беше супер бавна при положение ,че имах над 8000 mb не можах да го ги използвам

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Сря 17 юли 2024 19:55

Ние в Гърция по южните острови не сме имали грижи нито с А1 нито с Йетел преди 3 седмици. Единствено Водафон ГР трябваше да го разкарам от подразбиращите се и ръчно да избера Нова ГР. Никакви забележки откъм скорост. Е верно не е като 5Г у нас, но реално погледнато България е в топ 10 в световните класации по скорости и напреднали технологично мобилни услуги. Противно на общата мизерия.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Сря 17 юли 2024 20:55

16-ти на мобилни данни и 69-ти на фиксирани сме.

Бяхме в топ 10 преди. Другите дръпнаха просто. Както и 5G и 4G няма значение за България, тъй като скоростта дори на 4G не може да се достигне.

++ факта, че за мобилно устройство почти никога не ти е важно бърза скорост над 50Mbps, което грубо се приравнява да гледаш 4K в реално време от стрийминг услуга. (колко пък има смисъл 4K на 7-9 инча екран е друг въпрос) Всички други сценарии като цяло не са много приложими за мобилни устройства. Евентуално ако си с лаптоп с 4G LTE или 5G карта.

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Сря 17 юли 2024 22:50

На места в София пълня на 5Г над 1100-200мбпс(един път и моментно 1400), което е над лимита на 4Г. За А1 става въпрос.

П.С. Едното е Младост.

Не съм съгласен, че в столицата (тук имам преди наблюдения) 4Г и 5Г нямат разлика. Слагам уточнението за мобилни планове с безлимитни скорости 4 и 5Г, където може да тестваш реално достижимите скорости ако си попаднал на подходяща клетка за тази цел. И естествено апарат. Това, че многократно по-ниска скорост е напълно адекватна за отлично сърфиране и стриминг сървиси е така, спор няма.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Сря 17 юли 2024 23:49

От нашите оператори се нагледах на тарикатлъци и хитрини на дребно. Бил съм абонат на всички като най-доволен бях от БОБ-а. Естествено след покупката А1 побързаха да го бастисат. Все още съм с тяхна карта и не подписвам договор. То не бяха оферти и позвънявания по всяко време на денонощието. Бода им очите, но ме търпят защото са стиснати. Не искат да губят и лев. 3Гб интернет и неограничени минути. Нищо особено като за 18 лв. На БОБ бях на 12лв, но ме индексираха. Не виждам с какво да ме спечелят. Аз правя около 300мин. Интернета не ми стига, но имам друга служебна карта само за интернет. За това което ползвам цените са супер надути.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 18 юли 2024 7:04

Аз Боб ги напуснах след като не намерих в сайта им как да пусна роуминг. Синът тогава на 17 години заминаваше за Унгария. Обадих се по телефона да ги питам, оказа се, че трябва да отида до офис, да си сменя действащия план с единственият който предлагат за чужбина и като се върне да си го сменя пак със стария план, отново в офис :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”