stefan4o написа:Аз, доколкото зная, ГО не важи.

Важи. Но по добре да се не случва, особено ако виновника е лицето без технически преглед, в тоя случай застрахователя може да предяви регресивен иск. Полицаите могат и да ти спрат от движение колата, не само да те глобят с 50 кинта. Така че, може, не е като да не може да си караш без преглед, ама си требва много внимаване за маршрутите където минаваш както и късметът да е на твоя страна. Имам познат който от 10 години не е спиран от органите на КАТ за проверка.Просто минава между капките. Мен специално регулярно си ме спират. Във фейса снощи почти до бой се стигна между лагера на дизелджиите и газаджиите. Очевадно е че едните чисто и просто завиждат на другите. Я заради тънката газ и евтина поддръжка, и обратно - заради факта че едните минават а другите не . Всичко е на база злоба и завист, не че на някой му дреме за екология..Имаше и трета група - тази на новобогаташите с по новичките коли, които видимо се изживяваха като някакви патриции и в чиито постове олткровено прозираше презрение към "газовата" плебс

. Напрежението ескалира до лични нападки и призиви за срещи и саморазправа, та заключиха темата слава богу

. Гвоздейков каза че предстоят промени, но нормите няма да бъдат променяни, това на мен лично нищо не ми говори, засега няма повод за радост, докато не излезе съответната уредба която явно ще бъде някак компросмисна опитваща се да удоблетвори и вълка и агнето. Нещо като крем карамел с кисело зеле. Въобще Урсула прави нещата във всека една свера да приличат на олимпиадата в Париж. Помня навремето как пищяха че хартиените торбички били унищожавали белите дробове на планетата, щото за изработката им се ползвала дървесина. Та ги заместиха със сегашните "екологични" пластмасови

. Същото да не се получи и с електромобилите в един момент, по скоро с утилизацията на батериите им както тази на витлата на ВЕИ тата и панелите на соларките, щото си е проблем ! Още по назад във времето, през 70 те години опищяха света с наближаването на нов ледников период, то взе че дойде парников дееа

. Та и сега така - последното нещо което един газаджия е очаквал че в един слънчев ден ще се наложи да му спрат бричката от движение, докато в същото време нафтов кандилник с фурло зажди зад него си пере по пъта без проблем. Аз просто се чуда ако ни накарат да възстановяваме dpf ите какъв цирк ще настане. Сегашното ще е като спор за кукла в детската градина