Избор на надежден джип

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Избор на надежден джип

Мнениеот group® » Чет 08 авг 2024 23:06

Понякога е по-добре да си затраеш, защото започва едно излагане...
1во - офроуд не означава кал. Всъщност, само по някои ширини освен нашата се свързва с кал

2ро - когато си се повозил на нещо си и напишеш, че не разбираш всички, които го предпочитат пред ... хм ко каза, ко?, ... не означава, че в него е проблема.

И те така.
Киселей си.
Излагай се.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 09 авг 2024 6:47

Ама, недей да го приемаш лично, де.
Както казах аз от коли не разбирам.
Но винаги се радвам ако някой ме просветли и науча нещо ново.
Та, ако имаш желание и не съм много под нивото, моля обясни ми каква е целта на големите тойоти и за какво ги ползват водачите им.

Иначе още нещо забелязах, на тази която карах резервоара беше пълен и имаше рейндж 400 километра. Предполагам събира поне 100 кила бензин.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 09 авг 2024 9:37

Petrolhead написа:моля обясни ми каква е целта на големите тойоти и за какво ги ползват водачите им.

За каквото искат.
Има избор, избираш си.
EWplAR9XkAArdtd.jpg_large.jpg

Специално за 200, водачите ги ползват за да возят този, който е на задната седалка.
А изпълнението и лукса на този жип е практически неограничен. Особено, ако си шейх или тиква.

Няма нужда да продължаваме. Знам, че друго, освен vw в тоя свят няма. Но просто има балъци, които не го знаят.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 09 авг 2024 9:51

Тойота и лукс в едно изречение няма как да съществуват, то за това има Lexus. Там материалите са прилични.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 09 авг 2024 10:04

Шом казваш...
Друго си е ку седмица.
Само не знам що след 7 години се подаряват, па онея де скърцат и нам си кво дърво са, почват да поскъпват.
Ма явно хората не разбират.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:

Мнениеот fur1ous » Пет 09 авг 2024 10:18

Не създават проблеми, за това поскъпват. Иначе комфорт/материали са пълни дървета.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 09 авг 2024 10:31

ТЛК си има своя пазар. Подходящ е за хора, с активен начин на живот, които мъкнат лодки, джетове, шейни и т.н. Също и за охрана, защото е тежък и масивен.

Много е далеч от лукса, който предлагат SUV моделите на Maybach, Rolls, Bentley, но това не са коли, които се купуват да охраняват и да мъкнат по баири, язовири и плажове.

Обезценката на луксозните модели е ясна - стават стари и вече не са лукс, докато ТЛК като остарее пак върши работата, за която е взета, но това е много далече от лукс.

А относно разхода - харчи колкото му сипеш. Преди 10+ години тръгнахме София - Твърдица. Брат ми караше TLK200 дизел V8. По средата на пътя ми се обади, че няма да може да му стигне горивото до Твърдица ако продължаваме да караме със 140-150. В крайна сметка стигнахме там със среден разход над 20 при магистрално каране, при това втората част със 120. Това не е кола за всеки, предвид парите, които струва да я караш.

И между другото собственикът на тази ТЛК все още си я ползва (сигурно вече 15 години), имаше и GTR, а наскоро си купи и Тесла.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Пет 09 авг 2024 10:46

Като парите не са ти фактор, и искаш да ти е сигурно и комфортно по всякакви теренни и метеорологични условия, какво да вземеш? Дъстър ли?! Или хайде, да не е Дъстър, а някакъв друг паркетен джип?! Всичко във високия клас отива към по-солидни и надеждни системи 4х4. Там няма много избор, ако искаш да задвижваш постоянно четирите колела, без да ти е нужна електроника и управление. Отиваш на раздатка с механичен диференциал, вече той дали ще е торсен, дали ще има някаква блокировка всичко е само в плюс. Така става возило с три диференциала, съответно за да не разчитаме на някакви електроники против боксуване и системи за самоблокиране, най-добре е да си имаме и 100% твърди, механични блокажи на всички диференциали.
Ясно е, че блокажите не са панацея и проходимостта зависи от много други неща. Но със сигурност когато ги няма, в много ситуации могат да липсват, и хептен да станеш за смях с едно или две колела във въздуха или на хлъзгаво, а другите с добро сцепление. Да, тежката луксозна джипка с три блокажа, може да не мине където ще мине Дъстър, но го има и обратното. И точно заради блокажите - достатъчно е едно колело да има добро сцепление, и то движи колата вместо другите. По определен терен джипката с блокажите ще качва като асансьор, лекичко на бавни... докато паркетниците...ще видят доста зор, ако въобще успеят.
Отделно вече лукс, возия, здравина, надеждност, мощност... Сигурност - преди доста години в офроад-форума имаше със снимки, какво се случва когато една TLC 105 беше участвала в катастрофа, в която беше замесен мисля и автобус... Ми, здраво желязо са тия джипки.
И да, лукса има много измерения, и всеки си преценява какъв баланс от качества на каква цена му е необходим. При Тойота имаме надеждност и проходимост, с може би най-добре развитата сервизна система в целия свят. А дали ускорява до 100 за 5 секунди или за 8, не им е тоя зор чак, на тия които я ползват. За всеки влак си има пътници, тоя е за сравнително прагматични много богати хора, както и за работа.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 09 авг 2024 11:06

благодаря за информацията.

до тук разбрах, че големите тойоти се купуват, защото са големи, тежки и сериозни, а клиентите искат им искат да бъдат асоциирани със същото. големи, тежки и сериозни люде.
нещо като бате бойко. как може един голям началник да го возят в някоя шкода. трябва си най-голем джип, ако няма достатъчно голям в европа, ще се докара от щатите.

моята мотивация за голям и черен джип беше подобна, затова го кара жена ми, а аз го ползвам само за да си примъквам багажи. единствената разлика, че моето си е селскостопанаска техника, не струва колкото апартамент и стига до морето с един резервоар. предполагам, че ако парите не са фактор, можеше да ползвам и тойота за тези цели

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:

Мнениеот fur1ous » Пет 09 авг 2024 13:52

cecoa1 написа:Като парите не са ти фактор, и искаш да ти е сигурно и комфортно по всякакви теренни и метеорологични условия, какво да вземеш?

Честно ли?..
Няколко автомобила..
Няма един който да отговаря на горните условия :mhihi

cecoa1
VW експерт
VW експерт

Мнениеот cecoa1 » Пет 09 авг 2024 14:16

fur1ous написа:
cecoa1 написа:Като парите не са ти фактор, и искаш да ти е сигурно и комфортно по всякакви теренни и метеорологични условия, какво да вземеш?

Честно ли?..
Няколко автомобила..
Няма един който да отговаря на горните условия :mhihi

Абе така е, ама от една страна виж последното изречение на моят пост.
От друга, не можеш да караш повече от една кола едновременно... Верно, като парите чак хич не са фактор, ще ти ги докарват слугите точните коли в точния момент, дори където трябва и херикоптер, самолет ще имаш... Ама не говорим за чак такова безпределно разточителство.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 09 авг 2024 17:30

Нещо пак чужди сметки взеха да се правят :mhihi

А който желае и търси, може да намери доста сериозни компании, които още в завода да му насадят, каквото счита за лукс.
И го правят. Който иска да порови.
Бентли, Ройс, мойс ... няма нещо, което да не може.

Не знам изобщо, защо се намеси тоя джуган в темата?!
Достатъчно ясно и с картинка паказах, че Тойота предлагат неща и избор, който никой друг не предлага.
Доста от тях и в Европа, не всичко, за съжаление.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 10 авг 2024 17:12

Е, хубаво де, предлагат. Ама това значи ли, че всички трябва да ги харесват? :eek Аз лично не се сещам за Тойота, по която да ми текат лигите :mhihi

cecoa1
VW експерт
VW експерт

Мнениеот cecoa1 » Съб 10 авг 2024 19:24

stefan4o написа:Е, хубаво де, предлагат. Ама това значи ли, че всички трябва да ги харесват? :eek Аз лично не се сещам за Тойота, по която да ми текат лигите :mhihi

Абе... на мене гроздето ми е кисело, и затова не ми текат лигите...

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Съб 10 авг 2024 19:35

Не Стефчо, много далеч съм от идеята, че всеки трябва да ги харесва.
Просто една от основните идеи в началото на този форум беше да не се толерира омразната реч към други марки.
А реално в последните години спомене ли се Дъстър, Тойота и Тесла става страшно.
Не понасям някой да обижда чужди коли, защото не е неговото. Ок, не е твоето, ама за друг е различно.
Важното е да се гледа максимално обективно и да се отчитат чуждите достойнства. Другото е гол и тъп хейт.

А най-интересното е, че на най-върлите противници срещу тези коли, нога да ти извадя мнения, в които казват, че няма друг показател освен числата на продажби. Смешно, а?! :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”